|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
rogowacenie mieszkowe???ratunku!!!
Wydaje mi się ,że dopadło mnie to rogowacenie mieszkowe ale na pośladkach, niestety!!Mam chropowatą, niemiłą skórę i do tego czerwone wypryski(czasem są czase nie blee..)Nie mogę się z tym uporać!!Naczytałam się już trochę o tym na wizażu i zakupiłam sobie vit.A+E(capivit mite) oraz kremik Xerial 10 ale może powinnam mieć mocniejszy??Proszę bardzo o poradę!!regularnie robię peelongi albo nacieram się solą do kąpieli i nic nie pomaga!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: rogowacenie mieszkowe???ratunku!!!
Może spróbuj jeszcze jeść tabletki ze skrzypem?? Bardzo mi pomogły m.in. na chropowatą skóre na pupie (o włosach, paznokciach i buzi nie wspominam
Jak długo już łykasz witaminki?? Może po prostu jeszcze nie zdążyły zadziałać?? Ja używam Xerical 30. Może uzywając Xerical 10 musisz troszkę dłużej zaczekać?? Ja używałam dodatkowo talku w płynie firmy Idea25, który łagodził podrażnienia i likwidował wypryski, ale nie wysuszal skóry! (na popołudnie i wieczór Xerical 30, a w ciagu dnia talk Idea25). I jeszcze jedna sprawa: bielizna. Przy tej przypadłości najlepsze są zwykłe bawełniane gatki, bez żadnych sztucznych domieszek. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Re: rogowacenie mieszkowe???ratunku!!!
Cześć Kiziu!Dzięki za poradę, pocieszyłam się,że nie tylko ja mam takie problemy.Jeśli chodzi o witaminki to może faktycznie nie działają jeszcze bo biorę je krótko.Zakupię sobie chyba ten Xerial 30 to może szybciej będą efekty.Jeśli chodzi o bieliznę to tak jak radzisz noszę tylko bawełnę i ew.jakieś tzw."oddychające"tkaniny, bo inaczej zsypało by mnie tragicznie.Mam nadzieję, że ta ochyda kiedyś się odczepi od mojego tyłka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.