![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 12.03.2007 Godzina ZERO!
szukam jakiejś bratniej duszyczki do wspólnego odchudzania.. zaczynam już, yhm.. któż by to zliczył.. (buuuuuuu..) może więc wspólnie z WAMI lepiej mi się powiedzie..? mam do zrzucenia 8 kg..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 12.03.2007 Godzina ZERO!
Czesc malutka! Co prawda odchudzam sie juz od jakiegos czasu, ale bardzo chenie do Ciebie dolacze
![]() ![]() Buziam i trzymam kciuki za powodzenie diety! ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witaj mistress
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to masz 3 latka wiecej niz ja
![]() ![]() 8 kg to na szczescie wbrew pozorom nie jest az tak strasznie duzo! Malutka, po 1: o ktorej chodzisz spac? Widze ze jeszcze sie nie polozylas, wiec pewnie m/w tak jak ja, kolo 24. Chodzac spac o tej porze jedzenie kolacji o 19 jest pozbawione sensu! Powinnas jesc kolacje najwczesniej 3h przed snem - inaczej bedziesz szla spac glodna, zwolnisz sobie metabolizm, organizm nie bedzie mial w nocy z czego sie regenerowac i bedzie "zzeral" Twoje cenne miesnie zamiast tluszczyku! Tak wiec kolacja moja droga o 21. Dodam jeszcze, ze kolacja musi byc bialkowa. Bialkiem sie nasycisz w miare i nie bedziesz miala ochoty na slodycze. Bardzo dobrze znam to co przezywasz, przechodzilam przez kompulsy, myslenie anorektyczne az po bulimiczne ataki wlacznie z prowokowaniem wymiotow :/ Ale poszlam po orzum do glowy i juz staram sie odchudzac z glowa. zacznijmy od poczatku: 1kg na tydzien to maks co powinnas tracic. Czyli deficty dzienny kalorii powinien byc w granicach 1000 kalorii. Jestes malutka, wiec Twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne to, jesli nie cwiczysz ani troche, 1850kcal. Ale tu zaznaczam : jesli chcesz schudnac trwale i ladnie, cwicz! POstaraj sie spalac z 400kcal cwiczac, moze to byc jazda na rowerze, cokolwiek. Rob sobie 1 dniowa przerwe w treningach. W ten sposob bedziesz mogla jesc codziennie 1200 kcal. I bedziesz chudnac, bo bedziesz utrzymywala deficyt kalorii i nie zwolnisz zbytnio przemiany materii. Jak maja wygladac Twoje posilki? Powiem Ci, jak wygladaja moje. Ja jem troszenke wiecej, bo i jestem troszke wyzsza, amm 163. Sniadanie 350kcal - weglowodany zlozone, np otreby, platki owsiane itd (ale nie slodzone platki sniadaniowe ![]() ja przyjmuje taka zasade, ze waze wszytk co jem. W ten sposob nie zdarza mi sie raczej sie oszukiwac, ze jem malo i nie chce mi sie podjadac ![]() II sniadanie ok 200, tez weglowodany zlozone, moze byc np pelnoziarnisty chlebek. Obiad 250 - koniecznie warzywa!! i ajkies chude miesko, rybka, generalnie bialko. podwieczrek - a tak ze 150, moze byc np jogurcik kolacja ok 200, koniecznie bialkowa. Polecam tunczyka w sosie wlasnym, niskokaloryczny, wysokobialkowy, zdrowy ![]() Powinnas zjadac conajmniej 1g/kg wagi ciala bialka dziennie. Warto zjadac wiecej, ok 1,5g/kg. M sie to udaje robic tylko dzieki odzywce bialkowej niestety... Posilkow mozesz zjadac wiecej: zasada taka, ze czesto i malo, ale im pozniej, tym mniej. Czyli sniadanie jak najwieksze!! II sniadanie tez dosc. Obiadkiem nie folguj. POdiwecozrek ot tak, no i kolacja. Ale im dluzszy masz dzien tym wiecej posilkow. Nie rob przerw miedzy posilkami dluzszych niz 3,5h. W kazdym razie nie powinnas zbyt dlugo odczuwac glodu. Hmm co by tu jeszcze.... No nie wiem, moze masz jakies pytania??? Jesli chodzi o to, jak dlugo powinnas chudac, to ja mysle, ze jesli utrzymasz spadek wagi kg/tydz, to odchudzaj sie tymi 1200kcal przez 5 tygodni. Potem stopniowo dodawaj kalorie do diety: po ok 100 na tydzien. W ten sposob unikniesz jojo i schudniesz wszystko, co zaplanowalas, a nawet moze i wiecej. No i jesli chodzi o wazenie: waz sie raz na tydzien najlepiej... No i wyniki najlepiej sprawdzac na centymetrze ![]() ![]() Jakbys miala jakies watpliwosci to pytaj, nie jestem ekspertem ale swoja wiedze mam, ehhh naczytalo sie tego wsyztkiego marzac o schudnieciu.... Buziam ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Molly, zapraszamy!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczynam odchudzać się od 12.03.2007, mam do zrzucenia 15 kg
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze jak ja moglam sie tak zapuscic ![]() ![]() ![]() za 2 tyg. podam Wam wyniki. Niestety jutro wyjezdzam i nie bede miala do netu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Molly, mialam dokaldnie takie same mysli jak zaczynalam... Bylam na siebie wsciekla i ccialo mi sie az siasc i tylko plakac, co ja ze soba zrobilam...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mistress dziekuje za cieple slowa, naprawde motywuja
![]() ![]() Widze ze duzo wiesz na temat odchudzania ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra zmykam spac, bo jutro rano mam autobus ![]() Trzymam za Was kciuki, mam nadzieje ze razem nam sie uda ![]() POZDRAWIAM CIEPLUTKO ![]() ![]() ![]() P.S.Odezwe sie za 2 tyg. tak jakos we wtorek lub srode jeszcze nie wiem dokladnie kiedy przyjade, dam Wam znac czy sa postepy w moim odchudzaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Również się dołączam. od tygodnia ćwiczę i od razu lepiej się czuję w swoim ciele. Wydaję mi się, że moim największym problemem jest to, że późno chodzę spać i często tuż przed snem coś zjadam.
Mam pytanie: chodzi o ta kolację białkową. Jakie produkty zawierają dużo białka (wiem, że jajka)?
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja tez od dzisiaj !
![]() Narazie pije kawe z mlekiem , a jak bede jechac do szkoly to kupie sobie jakis serek.. ![]() ![]() 3mam za was mocno kciuki ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
xxyy
|
jesli cwiczysz to 1500 kalorii to minimum. chyba ze chcesz wykonczyc swoj organizm... i potem miec ladny efekt jojo
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Atram, z tym ze ta granica ok 100kcal o jeszcze zalezy od wzrostu i wagi, kazdy ma inne zapotrzebowanie. Ale 1000 to zdecydowanie za malo!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Ja zaraz zmykam na sniadanko ![]() Aha, pamietajcie sniadanko jak najszybciej po obudzeniu! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
xxyy
|
moge do was doalczyc?
![]() odchudzam sie juz od 2,5 miesiaca z amla przerwa, troszke schudlam. ale dietke dalej trzymam i zamierzam w najblizszym czasie powrocic do cwiczen. watek na ktorym pisalam kiedys chyba umarl. a pisanie z wizazynkami mobilizuje.. moge tu zostac? ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Atram no jasne!!! Ile wazysz, ile masz do schudniecie, ile masz wzrostu? O, tez jestes z Kraka
![]() Ja sie wlasnie bije z myslami czy sie wazyc czy nie ;] Przez noc mi ubylo 0,5cm w biodrach, woda PMSowa rulezzz ;] a okresu ani widu ani slychu ;]
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już dość tego cholernego odchudzania, bo efektów ciągle nie ma
ileż można?????
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Oreganko, nie zalamuje sie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A możesz coś konkretnego polecić??
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, ja aktualnie biore therm line II, spektakularnych efektow nie ma, ale costam chyba dziala. Z kolei facetw sklepie bardzo polecal thermo speed, bierze sie tego mniej, dziala mocniej i podobno skuteczne. Z na forum znalazlam informacje o kelpie+witeE+ginko, pdobno taki zestaw przyspiesza metabolizm. Najlepiej zmierz sobie temperature kolo godziny 15-16, wtedy powinnas miec najwyzsza. Najlepiej zmierz sobie w ustach bo mi mierzenie pod pacha daje smieszne wyniki :P Jsli bedziesz miala ponizej 36,6 to najprawdopodobniej masz zwolniony metabolizm. W takim wypadku dziewczyny na wizazu polecaja wlasnie ten kelp. Chyba ze masz probemy z tarczyca (nadczynnosc, ale to watpliwe jesli nie chudniesz). Generalnie polecam tez l-karnityne, moja kolezanka schudla na niej i spacerowaniu 5kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2x aerobik godzina 2x basen 45min Jeżeli nie idę na basen to ćwiczę w domu zwykle taki mix: 30 min rowerek, 20 min twister, 20 min hula hop Oprócz tego co najmniej raz w tyg kurs tańca godzina(było 2xtydzień ale brak mi czasu) Odżywiam się mimo licznych prób nie najlepiej, tzn mam problem z podjadaniem, ale ogólnie nie jem smażonego mięsa, unikam ziemniaków, makaronów białego pieczywa, 3 tyg temu rzuciłam całkowicie słodycze. Ale jestem poza domem prawie cały dzień, więc na normalny obiad nie mogę liczyć co dzień, stąd moje posiłki są nieregularne no i piję nie za wiele, raczej się muszę zmuszać. Moim największym problemem są biodra- 95 cm, i uda W sumie uważam że waga nie jest tak ważna co wymiary, chciałabym mieć 90w biodrach, Ważę 50 kg/160cm, ale moje wymiary są naprawdę nieciekawe, jestem chuda od pasa w gorę, a od pasa w dół-tragedia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No to widze ze jestes bardzo aktywna, swietnie! Nie znam sie jakos bardzo jesli chodzi o trening itd, ale moze powinnas robic jakies silowe cwiczenia na uda (np. wewnetrzna strone) i posladki? Poszukaj, poc necie jest duzo ciekawych propozycji cwiczen!
hmm jesli chodzi o jedzenie... ozumiem Cie, ze masz dosc dbania to co gdzie kiedy i ile masz zjesc, oj doskonale Cie rozumiem... Ale moze jedank przemozesz sie hmmm..? Regularnosc posikow jest bardzo wazna, chodzi o to, zebys nie miala wahan glukozy i co za tym idzie, insuliny we krwi. Moze rob sobie jakis obiadek do pudelka i beirz go na miasto? Ja tak czesto robie. Moze tez byc np. kanapka z kurczakiem (oczywiscie z ciemnego chleba), ale najlepsze sa zwsze salatki: duzo warzyw, jako, tunczyk czy cos w tym stylu. A jesli chodzi o podjadanie to co przez to rozumiesz? Podjadasz jakies paluszki, cos w tym stylu czy ogolnie, cokolwiek? Moze przygotuj sobie zawczasu ilestam marchewek czy papryk i to sobie skubaj? Mi pomaga papryka, w koncu jestem nia napchana i mi sie nie chce, a jest pyszna. Hmmm a co do picia.. No nie wiem co Ci poradzic ![]() Co do wymiarow to nie jestes sama... Ja tez mam taka budowe :/ Mam w pasie 65cm i brzuszek bardzo fajny, za to tylek... Bosh, szafa 4drzwiowa!!! 100,5cm mowi samo za siebie :/ Ale nie poddaje sie i staram sie nad tym pracowac. Wiem ze zawsze bede miala dysproporcje miedzy gora a dolem, ale wmawiam sobie, ze to jest taie kobiece :P Na razie waze kolo 58kg, wiec jak zejde do wymarzonych 50kg bede miala pewnie w pasie 60cm, a w biodrach.. min 94, nie wieze zebym mogla miec mniej, taka budowa :/ Chociaz moja kolezanka ostatnio mnie zastrzelila - znajoma jej mamy byla u dietetyka (kobita z takim samym problemem jak my) i lekarz jej podobno rozpisal diete, na ktorej chudnie tylkoz dolnych partii ciala... Tez bym chciala taka rozpiske dostac, ale moge o tym pomarzyc bo kasy na dietetyka brak :/ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację powinnam dorzucić jakieś ćwiczenia dodatkowe na biodra i uda. co do podjadania to po prostu jeśli jestem w domu co chwilę śmiga do lodówki a to ze 2 łychy jogutru, a to skubnę rodzynek, albo jakiś kęs chlebka, kawałek serka...brr wiem ze to mnie gubi. Kiedy po pracy idę na aerobik to biorę sobie jakiś obiad i jem go w pracy, ale wiadomo nic na ciepło bo się nie da. Staram się jeść białko na kolację, zjem swój serek a potem rodzinnka je kolację i wyciągają pachnące cieplutkie bułeczki niestety białe i czasem też mnie kawałek skusi...aj muszę się tego wyzbyć i dietkować prawidłowo Do diety włączylam sobie 50g otrębów dziennie, chyba zjadam za mało błonika, bo mój metabolizm pozostawia wiele do życzenia,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No widzisz, sama znalazlas juz swoje bledy zywieniowe! Oreganka, nie jestes sama, kazda z nas ma przec soba codziennie takie pokusy... Na prawde ciezko sie im oprzec, no niestety.... W moim wypadku jest tak, ze jak juz raz zaczne, to potem jest mi juz latwiej nie "podjadac". Postaraj sie chociaz 2 dni tak rzetelnie jesc wedlug planu. Mi to bardzo pomaga, kiedy wszystko co jem dokladnie planuje, waze itd. W teny mam czarno na bialym ile na prawde zjadam. No a nie ma sie co oszukiwac, to wszytko co wyliczylas jest dosc mocno kaloryczne
![]() ![]() Heh ja wczoraj mialam zalamke: moja rodzina oczywiscie wpiernicza pyszny deserek a ja nie moge ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj mam już wszystko zaplanowane, będę trzymać się rozkładu i godzin posiłków ![]() na swięta zjem sobie jakiś pyszny serniczek i finito potem znowu koniec
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
No, to oreganka trzymamy sie planu, bardzo sie ciesze ze tak postanowilas
![]() ![]() ![]() ![]() A o swietach to ja wole nie myslec. Boze Naodzenie skonczylo sie tragicznie ;/ Ehh musi sie udac.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro wyjeżdżam na 2 dni na szkolenie więc na necie mnie nie raczej nie będzie, mam tam zapewnione wyżywienie, muszę się jakoś trzymać żeby za bardzo tam nie nagrzeszyć to ja trzymam kciuki za Ciebie ![]() a Ty trzymaj za mnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzięki za Wasze słowa i obecność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio miałam małą przerwę w odchudzaniu.. Byłam dość długo chora i tak nieciekawie jadłam ;/ ale już powracam do diety i na Wizaż
![]() ![]() ![]() Mogę dołączyć?? ![]()
![]() |
#29 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]() studiuje pedagogike ![]() ![]() od kiedy bierzesz ten therm line? ![]() znasz moze jakis fajny fitness club w Krakowie? ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w takim razie w dążeniu do ideału
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.