|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy to dobry tonik do twarzy? kwas borowy rozcieńczony wodą przegotowaną
Usłyszałam kiedyś (wypowiedź osoby publicznej w telewizji), że zamiast wymyślnych toników do twarzy można stosować kwas borowy rozcieńczony wodą przegotowaną. Jakie proporcje są najkorzystniejsze przy tłustej cerze i czy to dobry pomysł, by go używać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy to dobry tonik do twarzy?
Cytat:
hihi, kaws borny a raczej jego roztwor kupujesz w aptece a takim stanie ze mozesz go uzywac. ale kompletnie nie wiem czemu akurat do skory tlustej, stosuje sie go najczesciej przy uczuleniach i chorobach skornych.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]()
Kwas borowy ma działanie dezynfekujące (ale używany także jako nawóz). Ja bym chyba raczej nie ryzykowała. Ale czytałam gdzieś, że toniki świetnie (pewnie nawet lepiej) zastępują napary z ziół (rumianek, szałwia, itp.).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytam z ulotki zalaczonej do owego specyfiku: łagodny srodek antyseptyczny, sciagajacy i wysuszajacy, o wlasciwosciach bakterio - i grzybostatycznych wzmagajacy ziarnowanie i likwidujacy stany zapalne skory. Do kupienia w aptece, dermatolodzy czesto go polecaja przy alergiach zamiast mycia twarzy woda czy tonikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mi wlasnei dzisiaj przepisala moja pani dermatolog wlasnie m.in. BORASOL do przemywania twarzy 2xdziennie jako element mojej kuracji antytradzikowej. Mam nadzieje, ze beda jakies efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.