|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Prawię innym ludziom komplementy, gdy: | |||
mam dobry humor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 39,53% |
chcę od nich coś uzyskać |
0 | 0% |
chcę ich podnieść na duchu |
11 | 25,58% |
uważam, że na to zasługują |
34 | 79,07% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Anatomia komplementów
Witam!
Nie znalazłam jeszcze takiego wątku, a bardzo mnie ciekawi, co zwykle sprawia, że komplementujemy innych ludzi. Proszę Was o szczere odpowiedzi, zwłaszcza, że sonda jest niejawna. ![]() I jeszcze jedno - jak wynika z Waszych obserwacji: kiedy, z jakiego powodu i w jakim celu mężczyźni prawią komplementy? Czy zawsze inne pobudki kierują obcym facetem na ulicy, a inne TŻ? Jak Wam się wydaje? Serdecznie zapraszam do dyskusji. ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Anatomia komplementów
Zaznaczyłam pierwsza odpowiedź, ale gdyby była taka mozliwość kliknęłabym na wszystkie, oprócz tego "że czegoś oczekuję od kogoś"
Takie sztuczne komplementy nie przechodzą mi przez gardło, bo uważam to za podlizywanie się a tego nie nawidzę! ![]() ![]() Poza tym wydaję mi się, że łatwo rozpoznaję takie własnie komplementy z "drugim dnem". Ale przewaznie nie ma za tym jakis bliżej określonych powodów. Jeśli koleżanka/znajoma/przyjciółka wygląda ślicznie to jej to mówię i już, bo taka jest prawda i tak ją widzę w swoich oczach! ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ależ można zaznaczyć kilka odpowiedzi
![]() Dzięki za odpowiedź, czekam na kolejne. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja komplementuję, jeśli ktoś sobie na to zasłużył, czyli wygląda super, zrobił coś fajnego, itp. Ale jesli kogoś nie lubie, to choćby ta osoba wyglądała jak anioł, nie doczeka sie ode mnie nawet jednego miłego słowa.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [quote=Aggie125;5477249]Ja komplementuję, jeśli ktoś sobie na to zasłużył, czyli wygląda super, zrobił coś fajnego, itp. Ale jesli kogoś nie lubie, to choćby ta osoba wyglądała jak anioł, nie doczeka sie ode mnie nawet jednego miłego słowa.[/quote] Tak samo jak ja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ahh komplementy, ktora z nas tego nie uwielbia.Wtedy czlowiekowi robi sie tak milo, cieplej i mozliwe podwyzsza sie samoocena.
Kolezanka zawsze mowie cos milego jesli tylko mam na to ochote i cos mi sie spodoba w danej osobie.Wiem, ze robie przyjemnosc drugiej osobie, ale nie jest to w zaden sposob jakas gra czy podlizywanie.( jesli z kims sie zbytnio nie lubie i znim nie rozmawiam, dziwnie bym sie czula gdybym powiedziala tej osobie komplement, a wrecz moze i bym sie ponizyla, bo ta osoba doszlaby do wniosku, ze jestem na tyle glupia, ze jej tyleczek lize ![]() ![]() Uwielbiam komplementy od TZ.Jednak zauwazylam. ze z czasem staja sie dla mnie czyms normalnym.Uwielbiam bardziej jak TZ mowi cos w stylu "A moj kolega z pracy mowi, ze jestes taka mila, taka ladna, zazdroszcze Ci takiej kobiety" Nie wiem na czym to polega,ale u mnie tak juz jest, ze lubie komplementy od obcych.Wtedy wiem, ze mowia prawde i nie mydla oczu.bo po co mieliby to robic? A przeciez to takie mile sluchac jak dobrze o tobie mowia.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Muszę mieć naprawdę dobry humor i do tego ochotę. Albo sama muszę czuć się super, by innym mówić komplementy
![]() ![]() Co do facetów: komplementy na temat dekoltu czy spódniczki rzucone w barze są w wiadomym celu. Mój duży biust bardzo często jest obiektem zachwytów, nie tylko w barze. Uważam, że jeśli komplement nie dotyczy fizyczności, a umiejętności kobiety, wcale nie musi mieć drugiego dna, chociaż często ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zdecydownie musze miec dobry humor żeby prawić komplementy...no i ktos musi naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyc żebym zaczeła ochac i achac.
Nie znosze takiego sztucznego trajkotania "ojej ojej jak fajnie wyglądasz " "ojej ojej jaka masz sliczną bluzeczke" wrrrrrrr. Baby sa strasznie zakłamane.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja mowie komplementy jesli ktos na to zasluzyl. jestem zazwyczaj szczera wiec jesli ktos wyglada zle to nie bede cukrowac tylko wale prosto z mostu, jesli dobrze to nie szczedze komplementow.
![]() dlatego kazdy chce chodzic ze mna na zakupy ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
faceci z róznych pobudek komplementuja kobiety
jedni po to by je zaciągnac do łóżka inni dlatego ze lubią je komplementuje dziewczyny które znam o których coś wiem jak widze ze ma fajna nową fryzure , buty czy garderobe to naturalne ze to zauważe i skomplementuje jezeli chodzi o bardziej zaawansowane komplementy np. flirt to jest to kwestia wyczucia trzeba wiedzieć na ile można sobie pozwolić by nieurazić druga osobe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja prawie komplementy szerze, jeśli ktoś na nie zasłuży lub bardzo mi sie podoba, ale nie ukrywajmy humor też muszę mieć dobry do tego
![]() Co do mężczyzn to nie wiem, bo od nich kompletów nie dostaję ![]() Jedynie od tej samej płci mi sie zdarza ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.