problem z welonem/fryzurą/fryzjeram - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-21, 19:50   #1
oliczka
Raczkowanie

problem z welonem/fryzurą/fryzjeram

kochne dziś przyszedł mi welon, który zamówiłam sobie. Chciałam mieć rozpuszczone włosy do tego welon do pasa dwu warstwowy obszyty mereżką. No i dziś zrobilam sobie taką próbną fryzurę. Ale ten welon wtedy nie układa się tak jak bym chciała. Chcę aby welon sprawiał wrażenie podniesionej fryzury. No ale jak może być podniesiona fryzura, jak fryzury w ogóle nie ma! Nie chciałabym koka, wolę rozpuszczone wlosy (mam troche za ramiona). Ale spięłam sobie lekko włosy i wtedy welon układał się już super. Poszłabym do fryzjera, ale problem tkwi w tym, że ja mam bardzo złe wspomnienia z wizyt u fryzjera. Byłam kilka razy i każda fryzura któą chciałam była okropna, wręcz jakbym była nieuczesana. Chciałam sie uczesać sama do ślubu, ale chyba nie dam rady. Welon musi się jakoś trzymać na wlosach, muszą być przecież jakoś natapirowane, żeby welon zaraz się nie przemieścił. Mam jedną fryzure którą chciałabym mieć, ale jak znaleźć dobrego fryzjera? Poza tym, czy wy jak chodzicie np na probną fryzure to bierzecie welon ze sobą? Czy same sobie wepniecie do fryzury?
Jestem z Krakowa, gdyby któraś z kochanych wizażynek miala jakieś dobre wspomnienia od fryzjera i mogła mi polecić, to zapłace każdą cenę naprawdę. Wkleję fryzurę którą chce mieć
oliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 19:51   #2
oliczka
Raczkowanie

Dot.: problem z welonem/fryzurą/fryzjeram

http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=3126544

to ta fryzura
Stary 2007-05-27, 17:02   #3
myszolinka
Raczkowanie

GG do myszolinka
Post Dot.: problem z welonem/fryzurą/fryzjeram

Cytat:
Napisane przez oliczka Pokaż wiadomość
Tą samą fryzurę będę mieć na swoim ślubie Dobry wybór wg mnie jest bardzo ładna. A co do fryzjera to nie wiem bo nie jestem z Krakowa.
myszolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 20:31   #4
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Przyznam, że włosy ładnie i elegancko upiete.Ja będę szła na próbną fryzure do kuzynki-ma zakład fryzjerski i napewno zabiorę ze sobą welon.Oliczka a skąd jesteś? Podaje Tobie linka do podforum "dobry fryzjer" znajdż swoją miejscowość i poczytaj.
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=47

Pozdrawiam
Stary 2007-06-13, 19:56   #5
oliczka
Raczkowanie

Dziekuje kochane. Juz wiem na 90 procent ze pojde do fryzjera, bo nie dam sobie rady sama z welonem i diademem (juz sobie kupilam diadem), ale znow mysle sobie, jak ja pojde do fryzjera do miasta zeby mnie fryzjerka uczesala, upiela welon i zalozyla diadem i jak ja potem wroce do domu? Moze lepiej zamowic sobie fryzjera do domu? Jak wy to organizujecie?
Stary 2007-06-13, 20:15   #6
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

U mnie to będzie to wyglądało tak, że do fryzjera pojade do kuzynki.Ona mnie uczesze wepnie welon itp a spowrotem przyjedzie po mnie autem przyszły mężulek.Tak tak wiem, że nie powinien mnie jeszcze oglądać,ale ...
Stary 2007-06-13, 20:32   #7
Taverney
Zakorzenienie

U mnie wyglądało to tak, że na fryzurę próbną przyszłam z welonem i babcią. Fryzjerka upięła mi włosy potem ułożyła welon tak, jak mi odpowiadał. Pokazała babci co i jak zrobić, żeby wpiąć mi welon.
W dzień ślubu fryzjera miałam o dziesiątej rano, a welon wpinany dopiero jak się ubrałam w suknię, czyli koło czternastej i wtedy babcia wpięła mi welon według zaleceń fryzjerki.
Polem zatem pójście na próbną fryzurę z osobą, która pomagać Ci będzie podczas ubierania się.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-14, 16:28   #8
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
U mnie wyglądało to tak, że na fryzurę próbną przyszłam z welonem i babcią. Fryzjerka upięła mi włosy potem ułożyła welon tak, jak mi odpowiadał. Pokazała babci co i jak zrobić, żeby wpiąć mi welon.
W dzień ślubu fryzjera miałam o dziesiątej rano, a welon wpinany dopiero jak się ubrałam w suknię, czyli koło czternastej i wtedy babcia wpięła mi welon według zaleceń fryzjerki.
Polem zatem pójście na próbną fryzurę z osobą, która pomagać Ci będzie podczas ubierania się.
Popieram. Ja na przykład będę mieć woalkę na całą twarz - a po fryzjerze przecież muszę jeszcze jakoś makijarz zrobić. Nie ma innego wyboru jak wpiąć welon na samym końcu. Chyba że nie przeszkadza, no ale zawsze to dodatkowe obciążenie dla włosów - co może szybciej wpłynąć na deformację fryzury.
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości