|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnące olejki do kąpieli Bielenda
Pomyslałm sobie, że warto na pachnącym forum wspomnieć o tych cudownych olejkach do kąpieli i pod prysznic. Ja je uwielbiam i używam regularnie od kilku lat. Wg mnie - luksus za niewielkie pieniądze
I tak: OLEJEK DO KĄPIELI - ANTY-CELLULIT Cyprys + cedr, aromatyczna kąpiel wyszczuplająca OLEJEK DO KĄPIELI - EROTYCZNY Ylang-Ylang, aromatyczna kąpiel pobudzająca OLEJEK DO KĄPIELI - HARMONIA Mandarynka + drzewo sandałowe, aromatyczna kąpiel dla urody OLEJEK DO KĄPIELI - ODNOWA Eukaliptus + rozmaryn, aromatyczna kąpiel odświeżająca OLEJEK DO KĄPIELI - RELAKS Lawenda, aromatyczna kąpiel odprężająca OLEJEK DO KĄPIELI - WITALNOŚĆ Zielona herbata + paczula, aromatyczna kąpiel energetyzująca Jest jeszcze OLEJEK DO KĄPIELI - ENERGIA pomarańcza + cynamon, aromatyczna kąpiel wzmacniająca Znacie? Używacie? Jesli nie, to szczerze polecam
|
|
|
|
|
#2 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Pachnące olejki do kąpieli Bielenda
Ja używam mandarynka+ drzewo sandałowe, a wcześniej miałam ten z zieloną herbata
równiez moge je polecić z czystym sumieniem, kąpiel z zastosowaniem tych olejków to czysta ( ) przyjemność.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Homyku zaciekawiłaś mnie tymi olejkami
. nidgy im sie nie przygladałam bo, moim zdaniem, mają nieciekawe opakowanie ale teraz musze się im dokładnie przyjrzeć
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kocham olejki!
W ogóle ładne zapachy pod każdą postacią. I uwielbiam się po ciężkim dniu wygrzewać w wannie w pachnącej pianie. Też mam olejki z Bielendy: mandarynka + drzewo sandalowe i cedr+cyprys. Wcześniej miałam jeszcze cynamon i pomarańczę. We wszystkich lubię się pławić wszystkie mnie odprężają i dobrze nastrajają. Niewiele kosztują. Wcześniej miałam melisę, rozmaryn i eukaliptus z innej firmy (jak ona się nazywała - taka niemiecka jakaś) i też była baaardzo zadowolona , ale coraz trudniej je dostać. Pojemność większa i też nieduże pieniądze. Zapachy identyczne z naturalnymi Sprawdzę nazwę.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znacie, nie używcie, ale po takiej rekomendacji lecę do sklepu kupić
![]() co prawda wanny nie posiadam (tylko prysznic, z czego jestem niezwykle szczęśliwa), ale pod prysznic też się nadają? tak się w ogóle kiedyś zastanawiałam czy taki wątek o zapachach kosmetyków pielęgnacyjnych nie byłby przydatny... Nie chodzi o ten, gdzie wpisujemy pielęgnację zapachowo podobną do perfum, ale generalnie opisy zapachów różnych mazideł i innych kosmetyków. To pachnie frezją (miałam kiedyś bardzo mocno frezjowy żel pod prysznic, nie pamiętam jaki...), a to ma fajną nutę czegośtam...? |
|
|
|
|
#7 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A jak już jesteśmy w temacie - używałyście Farmony? Opakowania mają kuszące (te słoiki!) natomiast nie mam pojęcia, jak z zawartością?
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie posiadam wanny niestety i już myślałam że ta przyjemność zapachowa nie dla mnie Po takiej rekomendacji trzeba ich spróbować. Jeszcze zapytam, czy one rzeczywiście myją i pienią się tak jak zwykłe żele pod prysznic? Czy to tylko taki zapachowy gadżet po umyciu się mydełkiem?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bielendy nie próbowałam ale po takiej rekomendacji kuipę napewno
|
|
|
#10 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) ale jest to normalny preparat myjący, nie tylko pachnący Cytat:
chwilowo "wyzużywuję" olejek Nivea - tez ślicznie pachnie i przede wszystkim nie wysusza, co dla mnie jest bardzo istotne.
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zapach ma ciekawy, to fakt Miałam go parę razy, wolę jednak Bielendę ![]() Też muszę wypróbować Farmonę
|
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Bielendę bardzo lubię właśnie ze względu na zapachy, natomiast jeśli chodzi o nawilżenie Nivea w moim przypadku zdecydowanie wygrywa
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam coś takiego, jak ten 'kłębek' z załączonej fotki
|
|
|
|
|
#14 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dziękuję Homyczku
jak będe w Sephorze to może sobie takową nabędę i przy okazji kolejny olejek w GC
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzięki Homyku za informacje, mam chrapkę na te olejki .
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Widywałam na półkach sklepowych te olejki, ale właśnie ze względu na opakowanie nie przyjrzałam im sie bliżej. Po takiej rekomendacji chyba się skuszę. A jeśli ktoś nie posiada takiej myjki oraz nie ma dostępu do Sephory to da się jakoś stworzyć tą pianę?
A i jeszcze jedno nie chce wydawać pieniążków dodatkowych. Wystarczy rekawiczka do kąpieli? Taka jak ta http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1276 ?
|
|
#17 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym bądź razie jest dobra do masażu podczas kąpieli i bardzo higieniczna, bo łatwo ją wypłukać.Cytat:
Ale myślę, że nie ma większego znaczenia czego użyjesz Ludzka dłoń też wystarczy Jak nie mam czasu na masaże, to myję się po prostu samymi rękoma i też jest piana ![]() Pozdrawiam
|
||
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie używam myjki...
Codziennie katuję się pod prysznicem ostrą gąbką, bo znacznie wygładza mi się skóra. Taaaakiego smaka mi zrobiłyście na te olejki, bo uwielbiam zapach pomarańczy i mandarynki, a widzę że są i takie wrsje. Czy te owocki w olejkach są naturalne czy takie z chemiczną nutką ???
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest pomarańcza + cynamon. Kop energetyczny, że hej Olejek mandarynka + drzewo sandałowe ma dużo spokojniejszy zapach - nazywa się zreszta harmonia ![]() Jeszcze parę słów wyjasnienia: Tak wogóle to te olejki mają mało olejkową konsystencję, są raczej jak płyn do kąpieli ze sporym dodatkiem olejków aromaterapeutycznych. Więcej info w KWC: Bielenda, Olejki do kąpieli aromaterapeutyczne |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten gadżet to taka rękawiczka dosyć miękka dzięki której powstaje piana z żeli pod prysznic, więc pomyślałam, że mogłaby być dobra A oprócz tego wygładza ciało Ale jeśli rączki wystarczą to się cieszę. Rączek już nie muszę kupowac Miałam odpowiedzieć w tym wątku dopiero jak kupie olejek, ale postanowiłam, że opiszę mojego "sprzęta" do mycia ciała Jak pojawi się więcej pieniążków w moim portfeliku to lece do sklepu
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Narobiłyście mi smaka,
pojechałam specjalnie do marketu i były tylko trzy wersje - anty-cellulit, odnowa i harmonia. A ja mam największa chętkę na pomarańczę...! Pozdrawiam, nieutulona w swym żalu
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
to trochę inna firma, ale nie będę zaczynała nowego wątku. Wypróbował to już ktoś? Wyglądają równie smakowicie...
![]() http://esentia.pl/Dax_Cosmetics_Perf..._Ib1542-11.htm |
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
sorki - chyba link nie działa :/ a to dlatego że muszę recznie wpisywać
![]() W każdym razie - serię Orient - Dax widziałam właśnie na Esentii. Więc ktoś może właściwy link tu podać. Bardzo kusząco brzmią te nazwy: Opium, Drzewo Sandałowe, Marcepan, Mirra, Białe Piżmo... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

) przyjemność.
. nidgy im sie nie przygladałam bo, moim zdaniem, mają nieciekawe opakowanie ale teraz musze się im dokładnie przyjrzeć

Ale zapach ma ciekawy, to fakt
Codziennie katuję się pod prysznicem ostrą gąbką, bo znacznie wygładza mi się skóra.