![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
KTO ze mną przez świeta na diecie?? ZBIERAM laski
Hej
mój pomysł brzmi: W ŚWIETA NIE ZJEM NIC CO ŚWIATECZNE. TRZYMAM SIE NORMALNIE SWOJEJ DIETY .... JEDYNIE MOZNA WIELKANOCNE ŚNIADANIE ( z "produktów światecznych") ALE NIC WIECEJ: żadnych MAZURKÓW SKUBANCÓW PIERNIKÓW SERNIKÓW I inych ścierw które nazywa sie PYSZNOSCIAMI. Pysznaosci?? a kto za mnie zgugi TYLE KCAL i kto ZA MNIE ZRZUCI TE KG KTÓRE MI PRZEZ SWIETA PRZYBEDA?? wiec naprawde ostre zasady KTOŚ ZE MNA?? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: KTO ze mną przez świeta na diecie?? ZBIERAM laski
Odchudzanie to dłuuugi proces i takie ograniczanie na kilka dni mało da. Poza tym... jak będziesz jeść z umiarem, a nie rzucać się na wszystko co jest na stole to nie przytyjesz. Zjedz sobie mazurka, piernika, a po świętach do roboty.
Słowo "ścierwa" piękne nie jest i troszkę razi... i... nikogo winić nie można, że gdzieś są boczki, czy odłożył się tłuszcz, bo to my pakujemy w siebie słodycze i źle się odżywiamy. Wesołych świąt
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-04-06 o 18:52 Powód: poprawka tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
taak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
na wyjątkowe okazje można sobie popuścić (ale w pewnych granicach), bo reżim prowadzi tylko do frustracji... mam na myśli to, że w święta pozwolę sobie na np. kawałek sernika, ale nie pół blachy!
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do jasnej cholery- WIELKANOC TO ŚWIĘTA RODZINNE, PRZEPIĘKNA POLSKA TRADYCJA KTÓREJ WŁAŚCIWYM UKORONOWANIEM SĄ TRADYCYJNE, PRZEPYSZNE, RODZIME POTRAWY, nie żadne ścierwa tylko właśnie pyszności- receptury dopracowywane od setek lat, często przekazywane z pokolenia na pokolenie, dorastające w świadomości rodzinnej i kojarzące się z czymś pięknym-wiosenną pogodą, malowaniem jajek, czekaniem "na zająca", święceniem koszyczka i wreszcie rodzinnym, pięknie przybranym stołem. Ten stół to integralna część tego ciepłego, rodzinnego misterium jakim jest wielkanoc, i jeżeli ty tego nie potrafisz docenić to przynajmniej nie obrzydzaj innym tego radosnego przeżywania czymś tak banalnym jak zakaz jedzenia.Niby czemu miałby ktokolwiek odmawiać sobie kawałeczka sernika czy mazurka, faszerowanego jajka czy jakiejś pysznej sałatki? WSZYSTKO JEST DLA LUDZI, i po to są święta by zrobić sobie świeto i zjeść nie-dietetycznie. Co do KCAL to sama sobie jesteś winna temu, że jesteś na tyle słaba psychicznie, że potrzebujesz jakichś reżimów i zakazów. Rozsądny i normalny człowiek spróbuje po trochu wszystkiego na co ma ochotę w ilościach rozsądnych, nacieszy się smakiem oraz atmosferą, a potem pójdzie na rower lub poćwiczy i wszystko będzie ok, nic a nic nie przytyje. Jeśli ty będziesz obżerać jak świnia to przytyjesz napewno, i twoj problem jak to potem zrzucisz, ale to przytycie to będzie wina twojej słabości i problemów. Licz sobie te swoje kalorie, odmawiaj smakowitych kąsków i pograżaj w paranoi. Życzę "wesołych" świąt ![]() ps. dawno już żaden temat tak mnie nie zirytował ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. I również bardzo mnie razi to słowo odnoszące się do domowych wypieków ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A ja chętnie się przyłączę. Od kilku tygodni jestem na diecie i nie mam zamiaru wszystkiego zepsuć przez te święta. Postanowiłam, że w całości zjem tylko śniadanie, a później będę się musiała jakoś trzymać. Zero słodyczy, itp. Wiem, że są święta ale u mnie jest tak, że dopóki się trzymam to jest ok. Gorzej jak zacznę próbować po kawałeczku, po kawałeczku i tak się zaczyna wielkie obżarstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja sie przylaczam do diety swiatecznej ![]() Jestem na diecie od srody i mam zamiar utrzymac ja na dlugi czas, szczegolnie w Swieta. Od razu mowie ze nie bede nawet spogladac na swiateczne przysmaki, zadnego sernika ani mazurka ![]() Bede prowadzila diete taka jak teraz czyli: -Sniadanie stosunkowo obfite bogate w witaminy, weglowodany zlozone i bialko. -II Sniadanie - jakis owoc, warzywo badz jogurcik -Obiad: Najlepiej bialko zwierzece- gotowany drob, mniejsza ilosc weglowodanow, duuuuzo warzyw -Kolacja- do godziny 18 - bialko i tylko bialko ![]() Zadnych przegryzek miedzy posilkami! Gdy czuje glod mam sprawdzone sposoby: a) zielona herbata z odrobina mleka b)lyzka otrebow + duuuuzo wody c)ciepla woda z cytryna d) 1 jajko na twardo zatyka na amen ![]() Sprobujcie Wesolych Swiat i udanej diety zycze ![]()
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Slaba prowokacja ale wyrazy wspolczucia i tak sie naleza...
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem w święta można złamać parę dietetycznych zasad
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To nie jest prowokacja, raczej normalny styl wypowiedzi Nastolatki.
I Nastolatka też w takim razie; nie wiem, czy jest na to paragraf, ale mnie bardzo zdenerwowała jej wypowiedź. Wczoraj piekłam "ścierwo", jutro do kawy też zjem "ścierwo" - niesmaczne ![]() Stokrotka może i zareagowała ostro, ale nie dziwię się - post Nastolatki jest wyjątkowo irytujący i ktoś musiał to dobitnie powiedzieć.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wytłumacz ciemnej, co złego jest w kolacji około 18?
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się z Milką,faktycznie jeśli do tej pory jadłaś mało,to skoro w Święta rzucisz się na jedzenie,to na bank zaowocuje to dodatkowymi kilogramami. Ale od paru kawałków ciasta,nikt nie przytył 5kg i świat się od tego nie zawalił ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzisz spać o 20-21 to ok,ale szczerze mówiąc wątpię w to
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię to głównie po to,ponieważ większość dziewczyn,które zaczynają się odchudzać mówią od razu:nie jem po 17,18,co jest wielkim błędem. Ponieważ jeśli taka osoba chodzi spać o 23-24,to potwornie spowalnia sobie metabolizm. A organizm magazynuje zapasy,które mu pozostały,a potem robi się z tego niechciany tłuszczyk ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nastolatko, przecież zawsze możesz sobie urządzić pielgrzymkę i schudniesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i przepraszam ale naprawde nie wiem jak inaczej moge sie zniechecic. ![]() bo u mnie jest tak, jak jedna z was pisala. Jak do teraz tak mało jadłam i nagle bede 2 dni tyle jadła, to odrazu mi swie to odłozy rozumiecie ![]() i nie bijcie mnie juz ![]() owszem,zazdroszcze wam troche że wy mozecie zjesc a ja nie ale mówie sobie co tam. Skonczy sie dieta kiedys...... mniejsza z tym WESOŁYCH śWIAT ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, lepiej jest robić taką dietkę jak ja, jesz 5x dziennie wszystko oprócz słodyczy i tłustych rzeczy + trochę ruchu - chudnie się 2 kg w miesiąc, ale za to bezpiecznie i bez głodowania. A jak zjesz mały kawałek mazurka czy babki, to nic takiego się nie stanie, grunt, żeby jeść, a nie żreć ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec lepiej ani kawałka nie rusze. Poprostu jestem obżartuch, nie potrafiłam sie powstrzymac od jedzenia, a jak na diecie jestem to ok. ALe jak juz tą bariere przekrocze : np zjem kawałek ciasta to juz i inne zaczen podjadać itp itd nie chce tego 3majcie sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. nazywam słodycze i chipsy nic nie wartym świństwem lub syfem i jakoś nie sądze, żeby kogoś to powstrzymało od zjedzenia ich ![]() Święta są, nie denerwujmy się więc nawzajem. Wesoołyyych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
dieta ma być przyjemna a nie katorgą.
a poza tym widać, jaka musi być twoja diea, skoro sądzisz, że po kawałku mazurka znowu przytyjesz. żeby nie było, cytuję: Jak do teraz tak mało jadłam i nagle bede 2 dni tyle jadła, to odrazu mi swie to odłozy rozumiecie
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ważne jest to co się je pomiędzy świętami a nie w czasie świąt
moim zdaniem zupełnie chybiony pomysł
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że ja nie mam takich dylematów, bo delikatnie mówiąc, nie przepadam za ciastem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mogę wyobrazić sobie przyjemnej diety... Chyba, że czekoladową
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.