|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
AZS i trądzik?
Dzień dobry,
Mam 23 lata, choruję na atopowe zapalenie skóry, które najbardziej jest u mnie widoczne na dłoniach. Ale nie dłoni sprawa dotyczy. Od około dwóch lat mam trądzik. Czy to możliwe, żeby osoba z AZS miała trądzik? Może to coś innego co tylko wygląda jak trądzik? Nie wiem jakich kosmetyków używać, bo wszystkie trądzikowe mocno podrażniają mi skórę, a te dla cery nietrądzikowe sprawiają, że mam więcej wyprysków i twarz cały czas mi się błyszczy. Poza tym robią mi się brzydkie blizny nawet jak nie wyciskam wyprysków. Wiem, że moim problemem jest nieustanne dotykanie twarzy, ale staram się to ograniczać. Proszę o poradę, jak pielęgnować taką cerę? Jakich kosmetyków używać? Czy powinnam stosować peelingi? Czy mogę zrobić sobie głeboki peeling u kosmetyczki? Podrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: AZS i trądzik?
Hey jeśli pytasz o pielęgnacje takiej skóry to ja osobiście (bo też mam takie dolegliwości) używam pilingu do ciała z oliwek, u mnie choroba ta objawiła sie generalnie na odcinku od łokci po ramiona i tylko po tylnej części... tak wiec używam a nie pilingu który sprawia ze skóra mimo podrażnień jest miękka i przyjemna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Co to AZS używam też balsamu intensywnie natłuszczającego do skóry podrażnionej, suchej i łuszczącej się firmy OCEANIC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam AZS i miałam trądzik. Uzywałam całej armii kosmetyków antytrądzikowych, duża część z nich pogarszała tylko sprawę. Wyleczyłam się dopiero po kuracji antybiotykowej
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Antybiotykowej? Hmm co masz na myśli mówiąc to? Czy to coś jak antybiotyk podczas grypy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moze ktoś jesczez napisze o swoich przeżyciach związanych z AZS ... otóz np moje wystąpiło tylko a odcinku 18 cm miedzy łokciem a ramieniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.