|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co To Jest ?? :(:(
;
Edytowane przez asiunk89 Czas edycji: 2007-12-06 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co To Jest ?? :(:(
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie mialam zmiany zadnej:/ moze to jest smieszne ... eh
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to idz do ginekologa.... nie zachwouj sie jak 5 letnie dziecko
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
to może być stan zapalny, grzybica, bakterie..cała masa przyczyn, uczulenie na coś itd..dlaczego tak isę boisz lekarza? zrobiłby szybko badanie i by wyszło co ci jest..nie jesteśmy ginekologami i skąd możemy to ocenić? cała masa wątków podobnych temu jest w wyszukiwarce..skoro krem na swędzenie ci nioe pomaga, to kup sobie w aptece tantum rosa, ale to tyulko środki zaradcze, a nie leczące..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
to moze byc wszystko i lekarz musi to zobaczyc, przez komputer nikt Ci nie poradzi raczej. Zaden wstyd isc do ginekologa kiedys wczesniej czy pozniej i tak trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
czytalam inne watki na ten temat i dziewczyny zazwyczaj uzywaja plyn do higieny intymnej, zobaczymy czy to podziala jak nie to wtedy udam sie do ginekologa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
moze krem na swedzenie? bo jak narazie to smaruje kremem nivea:/ znacie jakies?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
krem nivea sie nie nadaje bo jest do uzytku zewnetrznego, jak napisalas, ze swedzi Cie w pochwie to na nic tu krem nivea nie pomoze a jescze zaszkodzic moze no chyba, ze to zmiany na skórze wtedy lepszy bedzie sudocrem bez recepty ok 10-15 zł w aptece, albo tantum rosa proszek do irygacji saszetka ok 2-3 zł.
trudno powiedziec co to jest wiec ja radze udac sie do lekarza, on nie gryzie ![]() Edytowane przez Martek88 Czas edycji: 2007-04-03 o 20:23 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
jesli swedzi cie w pochwie to niestety ale bez wizyty u gina to NIC CI NIE POMOZE. Musi sprawdzic czy nie masz infekcji. Jesli masz to przepisze Ci globulki, a te sa tylko z przepisu lekarza, tak wiec tak czy siak to wizyta i tak Cie nie ominie. Mozesz posmarowac OKOLICE sromu clitrimazolum (ok3 zl). Ale esli swedzi Cie w srodku to nie pomoze... Zmiana plynu tez nic nie zdziala...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jakbym słyszała moja siostrę "... do ginekologa nie pójdę" ech
przecież on nie gryzie i jest jedyna osoba, która może Ci szybko pomoc a jak bedziesz sie dalej zastanawiac, to sie mozesz nabawić takiego świństwa, ze leczenie bedzie trwało bardzo długo ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Silveris
|
Dziewczyno - przez "głupi" strach możesz doprowadzić do niepłodności!
Dopóki nie zostaniesz zbadana nie wiesz co Ci dolega, przez całe życie zamierzasz pisać na forum o takich problemach? Sama pomyśl - jesteś kobietą a kobiety chodzą do ginekologa. ja musiałam iść w wieku 12 lat i przeżyłam. Teraz mam 27 lat i pewność, że w razie problemów zdrowotnych dowiem się o tym tak szybko jak trzeba - bo robię wszelkie badania regularnie. Nie ryzykuj - zdrowie jest najważniejsze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
skoro jest to irytujące i uciążliwe, to naprawdę nie rozumiem, po co sie męczyć z tym, zamiast pójśc do lekarza, który przepisze leki i problem zniknie. ginekoldzy mają dziennie pewnie po kilka tego typu przypadków, dlatego nie rozumiem, czego sie tu bać, wstydzić i zapierać. zapobiegać temu mozesz na rożne sposoby(płyn do higieny - ziaja, lactacyd z kwasem mlekowym, rezygnacja z tamponów, rezygnacja ze stringów, ograniczenie cukru w diecie, lacibios femina - pobiotyki, unikanie basenów itp), ale żeby stosować środki profilaktyczne najpierw musisz pójśc do lekarza i sie wyleczyc. narazie (bo świeta są i wątpie, żeby udało Ci się dostac do jakiegos lekarza) kup sobie w aptece maść clotrimazolum i smaruj. moze złagodzi swędzenie. kram nivea odstaw, bo zawiera dużo środków zapachowych i wcale nie jest łagodzący. na takie stany najlepszy clotrimazolum. i nos przewiewną, bawenianą bielizne, żeby nie podrazniac sobie jeszcze bardziej 'tych' miejsc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
ja tez się bałam i zwlekałam długi czas. ale w końcu sie zmusiłam i okazało się ze nie jest tak źle, ze nie umieram :P dostalam leki, wyleczyłam się i wszystko jest ok. wez pod uwagę ze jeżeli współzyjesz z partnerem to mogłaś tez go zarazić. nie jestem jednak lekarzem, wiec nie mogę stawić diagnozy.
nie bój się laska, dasz rade ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.