|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Oscarowy
Gdybyście wy miały przyznać Oscara za najlepszy film (pewnie tu wygrał by Avatar ale weźmy pod uwagę ostatnie 10 lat) który by wygrał?
Jaki film uważacie za absolutny hit?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oscarowy
w całej historii oscarów to ciezko mi jeden wyroznic.
oscara przyznalabym na pewno Requiem Dla Snu. a w tym roku - Bękarty Wojny mam nadzieje zwyciężą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Obawiam się, że wygra Avatar
![]() ![]() OT: Christoph Waltz zasłużył na Oscara jak nic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz całkowitą i absolutną rację. Chyba będę się w tym roku modlić za przyznanie nagród dla Bękarta i Ch.Waltz'a ![]() Wybrałabym film z ostatnich 10 lat ( mogę się mylić w przedziale czasowym) Requiem dla snu, Fight Club, Skazani na Shawshank. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A chodzi o filmy, które Oscara za najlepszy film nie dostały? Bo właściwie to nie wiem, o co w wątku chodzi
![]() ![]() Z takich, które zrobiły na mnie wrażenie (wyprodukowane po 2000), niektóre nagrodzone: Dogville (nie trzeba chyba tłumaczyć), Labirynt Fauna (wizualnie piękny, a i historia niebanalna), Big fish (wzruszająca bajka), estońska Nasza klasa (może i prosty, może i gra na emocjach w niewybredny sposób, ale taki ma być), Pianistka (na podstawie powieści Jelinek, która czeka, aż się za nią wezmę), Miasto gniewu (niezły), Oldboy, Memento, Donnie Darko (można się sprzeczać, ja lubię), Reqiem... (chociaż uważam, za przereklamowany mimo wszystko). W sumie dużo filmów jeszcze czeka, aż się za nie wezmę, więc to tak na chwilę obecną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja wreszcie jutro wybiorę się do Imax na avatar. Na pewno walka rozegra się właśnie pomiędzy Avatarem a Bękartami. Mnie osobiście Bękarty podobały się strasznie. Uwielbiam twórczość Tarantino.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.