|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
druty posrebrzane/srebrne
Od pewnego czasu robie kolczyki, wszystko byloby ok, gdyby przy wyginaniu drut mi sie nie rysowal, wyglada to okropnie.
![]() Juz sie zastanawialam, czy odniesie skutek owijanie narzedzi czyms miekkim. Kolczyki tutaj prezentowane sa bez porysowan. Dziewczyny jak wy to robicie, ze przy wyginaniu nie rysuje sie wam drut? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: druty posrebrzane/srebrne
W sumie nigdy sie na zastanawialam, bo nie mam takich problemow, uzywam zwyklych szczypcy, niczym nie owijam. Na poczatku mojego dlubania rzeczywiscie troche te druty kaleczylam, podejrzewam ze moze to wynikac z braku wprawy, cos nie wyjdzie za pierwszym razem i sie poprawia kilkakrotnie - wtedy mozna zniszczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oklej szczypce taśmą klejącą i powinno być lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sa gladkie. Problem w tym, ze ja jestem perfekcjonistka i kazde zadrapanie bardziej widoczne mnie denerwuje i dyskwalifikuje "dzielo".
Dlatego skorzystam z rady i owine szczypce tasma. Dzieki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety, tasma nie zdaje egzaminu, moze to kwestia wprawy albo drutu.
Probuje dalej bez tasmy i nawet przy samym odginaniu ogniwek zostaje rysa. Czy moglby ktos opisac jak zaginac loopiki i ogniwka nie uszkadzajac ich? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
tak mnie sie tez rysuje drut ale to w zaleznosci od tego jakimi szczypcami robie.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Im mniej kombinacji z drutem tym mniejsza szansa na rysy. Jeśli robimy loopik to jednym precyzyjnym ruchem a nie ich dziesiątką
![]() Co do odginania ogniwek nie rozginamy ich (to osłabia metal), lepiej jest je wykrzywić (przydałby się rysunek kurczę ;>) Wtedy i rysa raczej nie powstanie i metal nie będzie osłabiony odginaniem. Chodzi po prostu o to że jak mamy okrągłe ogniwko to nie rozginamy - co prowadzi do wykrzywienia okręgu lecz tak "pod skosem" robimy szczelinkę w ogniwku żeby w nim coś umieścić. Mam nadzieję że nie zamieszałam jakoś strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
http://www.cafeart.pl/content/view/489/105/
w tym kursie o tym wspominają. i zdjęcie jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.