|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Depilacja woskiem a depilacja laserowa
Cześć,
Kila lat temu usuwałem laserem włosy z barków, po 4 latach pojawiły się koleje, co prawda nie dużo, ale gryzie mnie to jak przedtem. Niestety jest już za późno na laser ( zabiegi najlepiej z tego co pamiętam robić należy jesienią ). Zastanawiam się nad woskiem, po jaki czasie włosy odrastają ? Jeżeli zacznę je usuwać woskiem a jesienią będę chciał je wypalić laserem bo są ku temu jakieś przeciwwskazania ( słaby efekt przez wosk )? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Depilacja woskiem a depilacja laserowa
Ciężko jednoznacznie powiedzieć, bo każdy ma trochę inne ciało, inny metabolizm, jednemu zaczną odrastać po 3 tygodniach, a innemu po 5ciu
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dzięki, własnie co nie co czytałem i depilacja woskiem osłabia efekty depilacji laserowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
hej, mi w salonie kosmetyczka powiedziala, ze miesiac przed laserem nie moge wyrywac wloskow- czy to woskiem czy to pęsetą. nic nie mowila, ze wosk oslabia efekt laseru ( a woskowalam sie dobre kilka lat). a jesli chodzi o laser jesienią- ja zaczelam w marcu i nie odczuwam, zeby to jakos wplywalo na jakosc zabiegu ( a nawet chodze na solarium i sie opalam miedzy zabiegami). ps. chodze na bikini glebokie, pachy i łydki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Racja, co prawda u mnie tragedii nie ma, ale nawet te kila mnie mega wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadza się, prze laserem nie depiluje się woskiem czy depilatorem. Tez mi tak mówiono ![]() Po depilacji nie powinno się opalać i nie chodzi tu o efektywność zabiegu depilacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.