|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Karta miejska a ważność legitymacji
Witam!
Czy ktoś z was uczących się na publicznych bądź niepublicznych uczelniach może już przedłużyć ważność legitymacji studenckiej? Ja niestety otrzymałem negatywną odpowiedź z zaznaczeniem, że do momentu wpłaty 1 raty i otrzymania przez nich stempli nie mam co liczyć na przedłużenie ważności legitymacji(niestety informacji do 1 wpłaty brak i ma się pojawić podobno do 20 września, a czas nagli, nie chcę jeździć na gapę). |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Karta miejska a ważność legitymacji
No skoro nie mogą to nie mogą. Nie pozostaje Ci nic innego jak kupować przez te parę dni cały bilet.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie rozumiem co przedłużyć. Legitymacja jest ważna do 31 października. Jeśli jesteś na pierwszym roku, to nie jesteś jeszcze studentem i nie masz co przedłużać.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jestem studentem 2 roku i chciałem przedłużyć legitymację na trzeci semestr, który zacznie się w październiku. Mam legitymację ważną do 31 października. Mogę z nią pójść do BKP i dostać kartę miejską z ulgami do 31 października, ale jaki jest w tym sens, by znowu tam latać za ponad miesiąc, lepiej jest wydłużyć legitymację na cały kolejny semestr. Czy ktoś z was, kto wyrobił taką kartę ma wydłużoną ważność legitymacji na najbliższy semestr?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Wynika z tego, że to tylko Ty masz problem bo nie chce Ci się fatygować teraz do BKP. Legitymację masz ważną do końca października i nie wydaje mi się, żeby szkoła miała obowiązek podbić ją przed rozpoczęciem zajęć. Idź teraz do BKP i jak będzie trzeba to idź jak już będziesz miał podstemplowaną. Mus to mus. No chyba, że wolisz jeździć na gapę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
legitkę na semestr zimowy podbijają na uczelni tylko wtedy, gdy okażesz indeks z wpisem na semestr zimowy, a nie wtedy, kiedy Ty masz takie 'widzimisię' ;] a póki co masz ważną do 31 października.
|
|
#9 |
|
Naczelny Hipster
|
A to ciekawe, bo we Wrocławiu na ten przykład, w zeszłym roku na początku października nabiłam sobie na legitymację bilet semestralny. Nie musiałam nabijać czegoś tylko do końca października ;P A potem podbiłam legitymację, bo to w moim interesie, żeby nabity bilet ze zniżką był ważny ;P
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;29310328]Ale chce podbić legitkę, żeby przedłużyć bilet. Sprawdzał wam ktoś kiedyś legitymację przy kupnie biletu?
[/QUOTE]Owszem
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to trochę was nie zrozumiałem:P. Dotychczas zawsze jeździłem z papierowym biletem miesięcznym, nie ukrywam, że to wygodna forma, nic nie trzeba przykładać do automatów w często zatłoczonym autobusie. Niestety od października nie będę miał innego wyboru jak przerzucić się na kartę miejską bądź legitkę jako nośnik biletu
. O ile dobrze rozumuję, to karty działają w podobny sposób jak poprzednie bilety, czyli wykupujesz bilet miesięczny w danym punkcie, ale z tą różnicą, że nie musisz okazywać legitymacji uczniowskiej/studenckiej, bo zniżkę/ulgę masz już zakodowaną w nośniku i obowiązuje ona do tego momentu, do kiedy ważną masz legitymację. Chcąc oszczędzić sobie fatygi z ponownym wstąpieniem do BKM pod koniec października chciałem podbić legitymację już dziś i stąd moje wywody .
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że nie muszę kupować nic 2 razy
. Bilety kupuje się w punktach sprzedaży, ale uprawnienia do ulg trzeba uaktualniać w siedzibie BKM . Dlatego nawet na ich stronie jest napisane, żeby studenci i uczniowie przedłużyli swoje legitymację na kolejny semestr/rok przed wizytą w punkcie odbioru kart miejskich, by nie latać po 31 października do nich znowu i uaktualniać ulg do końca roku szkolnego/semestru.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj z gapiostwa przedłużam ważność legitymacji dopiero około listopada ( czy tam marca/kwietnia), co nie utrudnia mi nabiciu sobie na tą legitymację biletu miesięcznego.Dodam, że studiuję w Krakowie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;29310328]Ale chce podbić legitkę, żeby przedłużyć bilet. Sprawdzał wam ktoś kiedyś legitymację przy kupnie biletu?
[/QUOTE]tak ![]() Cytat:
a naklejeczkę na legitkę mogę w dziekanacie uzyskać dopiero wtedy, gdy oddam indeks do podbicia, nie wcześniej. studiuję w Krakowie.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-09-09 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Widocznie u was jest inaczej
. W moim mieście będzie/jest tak, że zniżki są "wpisywane" w kartę miejską/legitkę, na podstawie okazania aktualności legitymacji w BKM. To pozwoli na nieukazywanie legitymacji przy kontroli w busie, ponieważ zniżka jest zapisana w nośniku, do momentu kolejnej aktualizacji legitymacji w siedzibie BKM.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

. W moim mieście będzie/jest tak, że zniżki są "wpisywane" w kartę miejską/legitkę, na podstawie okazania aktualności legitymacji w BKM. To pozwoli na nieukazywanie legitymacji przy kontroli w busie, ponieważ zniżka jest zapisana w nośniku, do momentu kolejnej aktualizacji legitymacji w siedzibie BKM.