|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Ce soir ou jamais Goutal
Czy któraś z Was miała okazję niuchnąć? A może któraś z Was używa/ła? Jeśli tak, mogłybyście napisać coś na ten temat? Zainspirowana nazwą jestem ciekawa zapachu. Będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ce soir ou jamais Goutal
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
No jak można tak niesamowitym (acz prostym) hasłem (które wiele razy w życiu dodawało mi odwagi i które jest poniekąd kwintesencją mojej chwilami bardzo emocjonalnej i impulsywnej natury) nazwać taki smrodliwy zapach?
Buuuu
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, taki chwyt marketingowy. Całkiem całkiem opakowanie, niezwykle nośna nazwa, a w środku... oj, śmierdziel. Nie przeczę, że komuś może się spodobać, ale ja wolę nie wydawać paruset złotycy tylko po to, żeby uzyskać taki efekt, jak po ochlapaniu się winem marki wino
i takoż nie do końca jestem pewna, czy o to mi chodzi
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Podnoszę wątek , żeby zrehabilitować ten zapach
Mam próbkę już od dłuższego czasu a sam zapach naprawdę uwielbiam.Owszem-nie jest łatwy w odbiorze.Może nawet trochę przyciężkawy.Jednak jest przy tym bardzo szlachetny jak dobre wino i naprawdę czuć, że artystka, która go stworzyła włożyła w niego swoje serce.Ja jak już napisałam oceniając ten zapach w KWC czuję w nim przede wszystkim mnóstwo czerwonych róż sowicie okraszonych rosą, która z nich aż paruje.Czuję zapach mokrych mięsistych liści różanych.Czuję zapach tchnącego wilgocią i aromatycznym zaduchem letniego ogrodu wieczorem.Czy ktoś oprócz mnie ma jeszcze takie skojarzenia?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam go już dawno, więc nie jestem w stanie przypomnieć sobie żadnych nut. Pamiętam tylko jedno: był bardzo mocny. Ale jak! Siekiera po prostu! Jeśli o mnie chodzi to niestety, ale jamais...
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to roze z grubymi, aksamitnymi platkami, w kolorze burgunda- wilgotne i gorace, po dniu spedzonym, w pelnym sloncu. Tak jak napisalas, czuje "zaduch letniego ogrodu", wrecz narkotyczny. Dla mnie to perfumy: "Ce soir..... et toujours"
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo sie cieszę,że odbierasz ten zapach tak jak ja.Dla mnie jest on mistrzowsko skonstruowany.Nie posiadam co prawda flakonika, ale wiem,że stanie kiedyś na mojej toaletce.Na razie mam już drugą próbkę i uwielbiam go na sobie czasem po prostu poczuć.Na mnie jest bardzo trwały
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam EdP, ktora jest zabojczo trwala, b. kremowa i "gesta". ![]() Ciekawa jestem czy bardzo rozni sie, od EdT. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, wlasnie myslalam, ze roznice sa znaczne.
Musze przyznac, ze sama planowalam zakup 100ml EdT (pomimo, ze mialam wczesniej probke EdP ), ale Truskawka niespodziewanie zmienila asortyment i ceny , wiec ostatecznie zdecydowalam sie na 50ml EdP. LINK Teraz 50ml EdP kosztuje tam ok.200zl, a wczesniej mieli 100ml EdT za 180,-
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Bardzo sie cieszę,że odbierasz ten zapach tak jak ja.Dla mnie jest on mistrzowsko skonstruowany.Nie posiadam co prawda flakonika, ale wiem,że stanie kiedyś na mojej toaletce.Na razie mam już drugą próbkę i uwielbiam go na sobie czasem po prostu poczuć.Na mnie jest bardzo trwały
, wiec ostatecznie zdecydowalam sie na 50ml EdP.