|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() aaaaaaaaaaaaa
aaaaaa
Edytowane przez mmalinka Czas edycji: 2014-09-11 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: owłosienie na krzyżu
skuteczne pozbycie się owłosienia-to chyba tak jak z każdego innego miejsca nie?
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
aaaaa
Edytowane przez mmalinka Czas edycji: 2014-05-30 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wypalanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Owłosienie na brzuchu i plecach!
Więc, mam pewien ogromny problem.
Mam bardzo dużo włosów na brzuchu i plecach, nie wiem co robić. Jestem blondynką, mam jasne włosy i może się wydawać że ich nie widać, ale tak nie jest. W lato szybko się opalam a włosy jeszcze bardziej jaśnieją czyli jeszcze bardziej je widać ! Okropnie to wygląda.. śmieją się z nich.. Myślałam nad depilacją w tym roku, bo chcę się czuć swobodnie. Słyszałam, że najlepsze są plastry z woskiem z Veet. Co o tym myślicie? Czy włosy będą osłabione i będzie ich mniej, czy mogą wyrosnąć ciemniejsze, więcej i grubsze? Bo zdania są podzielone.. POMÓŻCIE ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Owłosienie na brzuchu i plecach!
Jestem brunetką i zrobiłam błąd goląc się tam maszynką
![]() Nigdy przenigdy tego nie rób. Po prostu kup sobie plastry z woskiem,włoski powinny na długo zniknąć i będą odrastać słabsze.Na plecach raczej sama sobie nie poradzisz,więc poproś kogoś zaufanego o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
[1=30766aa7dce2531e8b37b15 ae86c8847ef0755ae_5f137ef 245055;26794416]Może poradź się dermatologa? może to problem hormonalny z nadmiernym owłosieniem i da się to jakoś od wewnątrz wyregulować... zawsze skorzystać z porady specjalisty nie zaszkodzi.[/QUOTE]
Raczej endokrynolog ![]() Niekoniecznie to kwestia hormonów, taka może być jej uroda i już. Plastry odradzam - nie usuwają wszystkich włosów za jednym pociągnięciem, trzeba ich użyć kilkukrotnie. Na dodatek nie jest to przyjemny zabieg, choć można się przyzwyczaić. Używałam kremów z veet, systematycznie - problem zniknął!
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko pięknie ładnie, ale jak ma sobie dziewczyna depilatorem wydepilować plecy? Już przy nakładaniu kremu trzeba troszkę gimnastyki
![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem i byłam już u niejednego ginekologa i endokrynologa, żeby coś z tym zrobili i zawsze słyszę, że puki włosy są jasne to to nie jest sprawa hormonów, tylko "takiej urody". Jest to dla mnie oczywistą bzdurą, bo choćby jak jadłam diane-35 włosów było dużo mniej. Im więcej prolaktyny i testosteronu, tym więcej włosów na ciele u kobiet. A im więcej estrogenów tym mniej, bo te przeciwdziałają testosteronowi. Proste, ale żaden lekarz nie chce mi przepisać hormonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam podobny problem z nadmiernym owłosieniem, przeszłam wszystkie możliwe badania spędzając 2 tygodnie w szpitalu. Wszystko w najlepszym porządku. Lekarz zaproponował tabletki antykoncepcyjne nie zgodziłam się. Dopiero, gdy pojawiły się inne dolegliwości, zupełnie nie związane z tematem wątku, zaczęłam brać tabletki i były to diane 35, a później ich nowsza wersja syndi 35. Nie zmieniły nic pod względem owłosienia. Po prostu taka była moja uroda, zupełnie nie zależało to od hormonów. Tabletki brałam przez 3 lata. Dopiero ok. 2 lata po odstawieniu wytępiłam włosy z niechcianych miejsc za pomocą kremu, którego używałam systematycznie.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Owłosienie na plecach
Witam.
Mam 22 lata i niestety spore owłosienie na plecach. Postanowiłem się go pozbyć za pomocą plastrów z woskiem. Jakoś przebolałem uczucie bólu, natomiast pojawiły mi się ropne chrosty, które znikły po 2 tygodniach. Czy powtarzając depilację znów mi się pojawią czy jest to jednorazowe? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Owłosienie na plecach
Cytat:
A co to jest chrosta ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.