muzyka naszych lat... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 18:20   #1
neonka28
Zakorzenienie

muzyka naszych lat...

Siedze na wizazu jak zwykle. Obok telewizor gra i nagle na mtv leci moje The cure
Teraz siedze podskakując bo to mój klimat lat młodości licealnej. Natapirowane włosy, zadługie swetry, czerwone usta i chłopak z fryzura ala Robert Smith.
Zrobilo mi się błogo i spontanicznie spiewam teraz-szkoda że tego nie słyszycie a może i lepiej.
I pomyslec że pogowałam na koncertach
Stary 2006-05-21, 08:42   #2
Edyta
Zadomowienie

Dot.: muzyka naszych lat...

Cytat:
Napisane przez neonka28
Siedze na wizazu jak zwykle. Obok telewizor gra i nagle na mtv leci moje The cure
Teraz siedze podskakując bo to mój klimat lat młodości licealnej. Natapirowane włosy, zadługie swetry, czerwone usta i chłopak z fryzura ala Robert Smith.
Zrobilo mi się błogo i spontanicznie spiewam teraz-szkoda że tego nie słyszycie a może i lepiej.
Ach, Neonko The Cure to był ukochany zespół mojej przyjaciółki z lat LO, dzieki temu mam do tego zespołu sentyment... A moja muzyka tamtych lat to Metallica, Slayer, Sepultura i mnóstwo innych w tym guście oraz "starszaki" - (wpływ starszej siostry) - Led Zeppelin, Doors, Free, Thin Lizzy, ELO, Bee Gees, Deep Purple, Creedens, Clapton, Janis Joplin, Hendrix itd. itp. I te "starszaki" pozostały ze mną do dziś
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 08:25   #3
Klara02
Zadomowienie

No dziewczyny, wspomnienia.... Ale jak to brzmi :muzyka naszych lat" Czuje sie jak z innej epoki
Stary 2006-05-28, 00:02   #4
myszeńka_74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neonka28
Skąd ja to znam "Kochałam" Roberta Smitha!! The Cure, potem 4AD, potem metalowe klimaty. Ach to były czasy... W tamtych latach muzyka była prawdziwa i się ją doceniało. Zdobycie płyty (płyty w sensie albumu, bo wszystko było dostępne jedynie na kasetach magnetofonowych - ach ta jakość ) graniczyło czasami z cudem, ale jak już się udało - to była satysfakcja!
myszeńka_74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 01:44   #5
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edyta
Ach, Neonko A moja muzyka tamtych lat to Metallica, Slayer, Sepultura i mnóstwo innych w tym guście oraz "starszaki" - (wpływ starszej siostry) - Led Zeppelin, Doors, Free, Thin Lizzy, ELO, Bee Gees, Deep Purple, Creedens, Clapton, Janis Joplin, Hendrix itd. itp. I te "starszaki" pozostały ze mną do dziś
to moja, to moja muzyka Na którymś wątku o metalu jest moj wiersz o Metallice
I jeszcze Nazareth, WASP, Super Tramp, Skorpions. Uriah Heep, Slade, Aerosmith, Budgie.

I KULT.

A teraz jeszcze słucham Him, Tiamat, i innych
Stary 2006-05-30, 09:30   #6
201701020941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszeńka_74
Skąd ja to znam "Kochałam" Roberta Smitha!! The Cure, potem 4AD, potem metalowe klimaty. Ach to były czasy... W tamtych latach muzyka była prawdziwa i się ją doceniało. Zdobycie płyty (płyty w sensie albumu, bo wszystko było dostępne jedynie na kasetach magnetofonowych - ach ta jakość ) graniczyło czasami z cudem, ale jak już się udało - to była satysfakcja!

4AD!! Ale czasy!!
A byłaś na koncercie Cocteau w Spodku?
Wyciągam zapomniane kasety
201701020941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 23:35   #7
myszeńka_74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n
4AD!! Ale czasy!!
A byłaś na koncercie Cocteau w Spodku?
Wyciągam zapomniane kasety
Oj niestety nie.... Mieszkam dość daleko od Katowic, a w tamtych czasach zbyt młoda byłam na takie podróże... Coctaeu, Dead Can Dance, This Mortal Coin...Wspominam z rozrzewnieniem...
myszeńka_74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 11:01   #8
Selene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
I jeszcze Nazareth, WASP, Super Tramp, Skorpions. Uriah Heep, Slade, Aerosmith, Budgie.

I KULT.

Ale sie ucieszylam,trafiwszy przypadkiem na ten "sentymentalno-muzyczny" watek
To tez przeciez i moja muzyka.
Oprocz wymienionych przez Was dodalabym jeszcze 3 zespoly rocka progresywnego ;Marillion,Pendragon,Came l.
Tez Sade (slucham niezmiennie od wielu lat)
oraz starego,cudownego Joe Dassin'a
(kto pamieta???-czasem "mam" go w avatarze).
I oczywiscie:
Pink Floyd,King Creamson,The Doors,The Beatles,The Police,Rolling Stones,Alan Parsons Project,
Bob Marley,Carlos Santana,
Dire Straits,Eric Clapton,Joe Cocker,Simply Red,Suzanne Vega,Mike Oldfield,
ZZ top,10 CC...
Ze polskich: Maanam,Lady Pank,Lombard,Budka Suflera,VooVoo,Kult.
buziaki

Edytowane przez Selene
Czas edycji: 2006-06-05 o 14:51
Selene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 14:51   #9
Indiaa
Przyczajenie

Witam miło ,tez dorzuce kilku wykonawców ulubionych z tamtych lat (lat "mlodości" ??? ;-) ) z tym że ja słuchalam raczej polskiej muzy ,Kult -niezmiennie ,do dziś ;Róże Europy ,Chłopcy z placu broni ,Armia ,KSU,Closterkeller,Kobran ocka i kilka innych ,chyba poszukam płyt i sobie posłucham Róż Europy ,jak ja lubilam tamte czasy ;-)Pozdrawiam serdecznie
Indiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 15:11   #10
Selene
Raczkowanie

Indiaa,
Kultu to ja tez slucham do dzis, i Kazika,i Knż I wogole tych wszystkich zespolow,ktore sa wymienione w tym watku.Aktualnie ,muzycznie najblizszy jest mi jazz,we wszelkich odmianach :-klasyczny,-acid,-smooth,-funky itp.
Ale te zespoly,ktore pokochalam wiele lat temu,tez wciaz mi towarzysza...
Twoj post przypomnial mi jeszcze o TSA,Oddziale Zamknietym,Różach Europy, Chlopcach z Placu Broni wlasnie,a Panow z KSU to nawet znam osobiscie,spedzilam bowiem kiedys piekne i barwne wakacje w Ustrzykach Dolnych.
buziaki!
ps.ladny masz avatar,taki "jing-jang",kosmiczno-ezoteryczno-karmiczny

Selene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 15:35   #11
Indiaa
Przyczajenie

Selene ,zazdroszczę Ci ,ja nie znam osobiście żadego z moich ulubionych ,ale mialam przyjemnośc porozmawiac chwilkę przed koncertem z "chłopakami" z IRY ,są super .Ja do tej pory biegam na koncerty jak mam tylko okazje ,kiedys czekalam na Kult 3 godziny hahah strasznie padało wtedy, ale koncert był niesamowity
Dziekuję ,miło że podoba Ci się mój avatar ,doskonale odzwierciedla moje zainteresowania ,pozdrawiam
Indiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 15:24   #12
andziag78
Przyczajenie

Ach dziewczyny, po pierwsze witam, bo jestem tu nowa i od razu trafiłam na ten wątek. Właśnie po muzyce czuję,że czas upływa jak chodziłam do szkoły, to uważałam,że nauczyciele są zacofani, bo dla nich muzyka metalowa, punkowa, to szarpidruty. Teraz jestem nauczycielem i myślałam, że jestem taka na topie, a oni mi z jakimś hip hopem wyjeżdzają...co to jest? Pomyślałam, kurcze za moich czasów to była prawdziwa muzyka, teksty o czymś..... a moi uczniowie śmieją się ze mnie,że jestem zacofana ...cóż.
No ale właśnie:Kult, Piersi, KSU, Proletaryat, Republika, Hey, Metallica, Sepultura....rozmarzyłam się
andziag78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 21:42   #13
puma71
Raczkowanie

Słucham hip-hop i disco i soul ,ale powiem wam ,że z łezką w oku przypominam sobie starsze kawałki chociażby taki Modern Talking czy inne zespoły i sobie myśle, że przecież taka stara nie jestem,więc fajnie że ktoś jeszcze sobie wspomina.Pozdrawiam!!!!!!
puma71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 14:21   #14
Anuska77
Zadomowienie

Jestem dzieckiem lat 90-tych, choć teraz już raczej nie słucham muzyki z tamtego okresu. Za przyczyną mojej starszej siostry zawsze miałam sentyment do muzyki lat 80-tych. Uwielbiam Ultravox czy Alphaville. Dziś już niestety bardzo zapomniane. The Cure kocham, a ich "Lullaby" powoduje gęsią skórkę na ciele.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 19:16   #15
Nutka
Nutka nie gryzie!

O ranyyy rozczulilam sie TSA ...ostatnio wystepowali to bylam z corka niech malolata nie mysli ze mamusia sroce spod ogona wypadła Te ich hip hopy moga sie schowac
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-04, 15:47   #16
MANKA75
Raczkowanie

A ja byłam zapaloną słuchaczką Shinead O Connor i The Ciure też .I tez pogowałam na koncertach .Fajne to były czasy.Aha i jeszcze sie uczyłam grać na perkusji, jeszcze co nie co pamiętam .
MANKA75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-10, 14:22   #17
Fafix
Rozeznanie

The Cure to też mój ulubiony zespół, te mroczne klimaty i dołowanie się. A czy ktoś pamięta polski zezpół o nazwie "NO LIMITS", mam trochę piszczącą kasetę, ale czasami sobie puszczam. Był kiedyś zespół o nazwie "COCTEAU TWINS", no to była muzyka, ktoś ją nazwał nieziemską i miał rację.

Edytowane przez Fafix
Czas edycji: 2006-10-10 o 19:48
Fafix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 12:05   #18
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
The Cure kocham, a ich "Lullaby" powoduje gęsią skórkę na ciele.
Mam to samo przy "Lovesong" Cure'ów
W szkole średniej uwielbiałam klimaty Seattle - Pearl Jam, Soundgarden, Temple of The Dog, Alice in Chains, Stone Temple Pilots, odrobinę później ta jedyna płytka Mad Season. J.Hendrix też ze Seattle - pałam miłością niezmiennie.Do tego Iron Maiden i Ozzy z Black Sabath lub bez. Nawet nie mogę powiedzieć , że na tym się jedynie wychowałam, bo tej muzyki, tych "staroci" cały czas najwięcej jest w moim życiu.
elisek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 12:20   #19
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Cytat:
Napisane przez Fafix Pokaż wiadomość
A czy ktoś pamięta polski zezpół o nazwie "NO LIMITS", mam trochę piszczącą kasetę, ale czasami sobie puszczam.
Pewnie "On the river" albo "Summer love"-straszne hiciory
Coś mi się nawet "majaczy" teledysk do jednego z ich numerów (skręcony na plaży, jakieś zazdrości tam miały miejsce ),tylko nie wiem czy dobrze pamiętam, czy nie pomyliłam z jakimś starym teledyskiem Tamerlane?
Stary 2006-10-25, 21:13   #20
Momo
Zakorzenienie

A ciekawa jestem,które z Was szalały na dyskotekach przy tych hiciorach
http://dzentelman.com/archives/2006/...back-and-stay/

http://dzentelman.com/archives/2006/...ra-tarzan-boy/

http://dzentelman.com/archives/2006/...oogoo-too-shy/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Banan.gif (1,5 KB, 198 załadowań)

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-25, 21:27   #21
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Hahaha , Limahl - moja miłość z podstawówki, co ja bym wtedy dała za taki teledysk do oglądania kiedy tylko się chce
Dziękujem dziękujem dziękujem za przypomnienie
Stary 2006-10-25, 21:44   #22
neska951
Zakorzenienie

ja rock- menką jestem
jutro idę na KULT
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 18:02   #23
Momo
Zakorzenienie

Sobota,wiele lat temu... W tle leci lista przebojów Marka Niedżwieckiego,a ja szykuję się na dyskotekę
http://dzentelman.com/archives/2006/...omino-dancing/
http://dzentelman.com/archives/2006/...know-its-true/
http://dzentelman.com/archives/2006/...lion-kayleigh/
http://dzentelman.com/archives/2006/...a-isla-bonita/

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 10:50   #24
cobraverde
Raczkowanie

Witam pięknie!Niniejszym mój pierwszy post pozwolę sobie "popełnić"na tym uroczym topiku
bardzo powaznie to brzmi:muzyka naszych lat...Jak bysmy były baaaardzo wiekowe
Sięgam więc moją "starczą" pamięcią wstecz hmmm,na pewno :Metallica,Slayer,Venom.P óżniej trochę Sepultura,Danzig...i całe mnóstwo innych kapel.Pamiętam koncert w spodku:Metallica!!!To było coś!!!!Na tle okładki"masters of puppets"czterech chłopaków z kapeli...No i ta atmosfera!ech,łza sie woku kręci...
cobraverde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 11:24   #25
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Cytat:
Napisane przez cobraverde Pokaż wiadomość
Witam pięknie!Niniejszym mój pierwszy post pozwolę sobie "popełnić"na tym uroczym topiku
bardzo powaznie to brzmi:muzyka naszych lat...Jak bysmy były baaaardzo wiekowe
Sięgam więc moją "starczą" pamięcią wstecz hmmm,na pewno :Metallica,Slayer,Venom.P óżniej trochę Sepultura,Danzig...i całe mnóstwo innych kapel.Pamiętam koncert w spodku:Metallica!!!To było coś!!!!Na tle okładki"masters of puppets"czterech chłopaków z kapeli...No i ta atmosfera!ech,łza sie woku kręci...
Łączę się we wspomnieniowym bólu - na myśl o Metallice w W-wie i Faith No More w Zabrzu.Ech....
Stary 2006-10-31, 00:31   #26
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość

I KULT.

Ech... Budgie...
Moja miłość, mój początek kontaktów z muzyką. Byłam ze dwa-trzy lata temu na ich koncercie i nadal są boscy.

Ja mam pytanie do Was Dziewczyny: Dlaczego piszecie "pogowałam na koncertach"? Przeciez koncerty są nadal, artretyzm jeszcze nam nie doskwiera, a i finansowo łatwiej o bilety.

Słuchałam Metallici, Iron Maiden, Pantery, Kata, Megadeth, Candlemass, Die Toten Hosen...
Ze staroci wpsominałam już o Budgie, dodam Black Sabbath, Wishbone Ash, Janis Joplin.
Z kompletnych staroci Wagner, Paganini, Bartok.
A teraz słucham wszystkiego z powyższych plus SOAD, Rammstein, Godsmack, Apocaliptica, Tool i mnóstwo innych.

Nie chcę się jeszcze zamykać w muzycznym rezerwacie dinozaurów. Ciągle jeszcze nie doskwiera mi głuchota, a i rodzinę sobie dobrze wybrałam, bo ani mąż, ani syn nie skarżą się na moje dziwne gusta.

Trzymajcie się Buntowniczki, Buntowniczki-Które-Nieco-Oswoiły-Świat i wszystkie Panie-Wciąż-Pamiętające-O-Muzyce
Niech wam w duzy gra!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-31, 07:43   #27
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Jeśli chodzi o mnie to wszystkie koncerty ulubionych kapel są moje , bo wiek rzeczywiście nie ma tu nic do rzeczy. Ból wspomnieniowy, bo FNM już nie istnieje , a np. Metallica tylko 2 razy u nas grała.
Stary 2006-10-31, 12:31   #28
Mona Lisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Słuchałam Metallici, Iron Maiden, Pantery, Kata, Megadeth, Candlemass, Die Toten Hosen... Ze staroci wpsominałam już o Budgie, dodam Black Sabbath, Wishbone Ash, Janis Joplin.
Z kompletnych staroci Wagner, Paganini, Bartok.
A teraz słucham wszystkiego z powyższych plus SOAD, Rammstein, Godsmack, Apocaliptica, Tool i mnóstwo innych.
Zaczynam Cię lubić, kobieto! Nie dość, że mądrze gada to jeszcze takie rejony muzyczne odwiedza, no, no, no
Cytat:
Napisane przez elisek Pokaż wiadomość
a np. Metallica tylko 2 razy u nas grała.
Ooooooo, kochana, byłam na 4 koncertach Metallicy, w tym na 3 (słownie: trzech) w Polsce, więc jak to jest?

Serdecznie pozdrawiam
Stary 2006-10-31, 12:37   #29
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Cytat:
Napisane przez Mona Lisa Pokaż wiadomość
Ooooooo, kochana, byłam na 4 koncertach Metallicy, w tym na 3 (słownie: trzech) w Polsce, więc jak to jest?
To tylko na jednym więcej odemnie, myślałam, że więcej straciłam. Źle się wyraziłam, miałam na myśli, że za mojej dorosłości to jedynie 2, wcześniej zero szans - hahaha mama nie puściłaby mnie , ale przeokropnie ci zazdroszczę oczywiście
Stary 2006-10-31, 12:51   #30
Mona Lisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elisek Pokaż wiadomość
To tylko na jednym więcej odemnie, myślałam, że więcej straciłam. Źle się wyraziłam, miałam na myśli, że za mojej dorosłości to jedynie 2, wcześniej zero szans - hahaha mama nie puściłaby mnie , ale przeokropnie ci zazdroszczę oczywiście
Na swój pierwszy koncert Metallicy (13 sierpnia 1991 w Chorzowie), jako osoba wysoce niepełnoletnia wyciągnęłam swoją osobistą Babcię, a rodzicom powiedziało się, że jedziemy do Częstochowy na Papieża Babcia została u znajomych w Zabrzu i umierała z trwogi o swoją wnusię. Ok. 2 w nocy wróciłam, nakarmiona w drodze powrotnej przez taxówkarza kanapkami zrobionymi przez jego żonę (Boże, dziecko, jak ty wygladasz, może głodna jesteś?) cała, zdrowa i niezmiernie szczęśliwa...

Niniejszym dziękuję Babci oraz Nieznajomemu Taxówkarzowi
Cytat:
Napisane przez cobraverde Pokaż wiadomość
Pamiętam koncert w spodku:Metallica!!!To było coś!!!!Na tle okładki"masters of puppets"czterech chłopaków z kapeli...No i ta atmosfera!ech,łza sie woku kręci...
Przeżyłam to niedawno, 06.06.06 w Berlinie - na 20-sto lecie płyty zagrali cały Master, było pieknie!

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości