![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
muzyka naszych lat...
Siedze na wizazu jak zwykle. Obok telewizor gra i nagle na mtv leci moje The cure
![]() Teraz siedze podskakując bo to mój klimat lat młodości licealnej. Natapirowane włosy, zadługie swetry, czerwone usta i chłopak z fryzura ala Robert Smith. Zrobilo mi się błogo i spontanicznie spiewam teraz-szkoda że tego nie słyszycie a może i lepiej. I pomyslec że pogowałam na koncertach ![]()
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: muzyka naszych lat...
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No dziewczyny, wspomnienia.... Ale jak to brzmi :muzyka naszych lat" Czuje sie jak z innej epoki
![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze Nazareth, WASP, Super Tramp, Skorpions. Uriah Heep, Slade, Aerosmith, Budgie. I KULT. A teraz jeszcze słucham Him, Tiamat, i innych ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
4AD!! Ale czasy!! A byłaś na koncercie Cocteau w Spodku? Wyciągam zapomniane kasety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale sie ucieszylam,trafiwszy przypadkiem na ten "sentymentalno-muzyczny" watek ![]() To tez przeciez i moja muzyka. ![]() Oprocz wymienionych przez Was dodalabym jeszcze 3 zespoly rocka progresywnego ;Marillion,Pendragon,Came l. Tez Sade (slucham niezmiennie od wielu lat) oraz starego,cudownego Joe Dassin'a (kto pamieta???-czasem "mam" go w avatarze). I oczywiscie: Pink Floyd,King Creamson,The Doors,The Beatles,The Police,Rolling Stones,Alan Parsons Project, Bob Marley,Carlos Santana, Dire Straits,Eric Clapton,Joe Cocker,Simply Red,Suzanne Vega,Mike Oldfield, ZZ top,10 CC... Ze polskich: Maanam,Lady Pank,Lombard,Budka Suflera,VooVoo,Kult. buziaki ![]()
Edytowane przez Selene Czas edycji: 2006-06-05 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Indiaa,
Kultu to ja tez slucham do dzis, i Kazika,i Knż ![]() Ale te zespoly,ktore pokochalam wiele lat temu,tez wciaz mi towarzysza... Twoj post przypomnial mi jeszcze o TSA,Oddziale Zamknietym,Różach Europy ![]() ![]() buziaki! ps.ladny masz avatar,taki "jing-jang",kosmiczno-ezoteryczno-karmiczny ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Selene ,zazdroszczę Ci ,ja nie znam osobiście żadego z moich ulubionych ,ale mialam przyjemnośc porozmawiac chwilkę przed koncertem z "chłopakami" z IRY ,są super
![]() Dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ach dziewczyny, po pierwsze witam, bo jestem tu nowa
![]() ![]() ![]() No ale właśnie:Kult, Piersi, KSU, Proletaryat, Republika, Hey, Metallica, Sepultura....rozmarzyłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Słucham hip-hop i disco i soul ,ale powiem wam ,że z łezką w oku przypominam sobie starsze kawałki chociażby taki Modern Talking czy inne zespoły i sobie myśle, że przecież taka stara nie jestem,więc fajnie że ktoś jeszcze sobie wspomina.Pozdrawiam!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jestem dzieckiem lat 90-tych, choć teraz już raczej nie słucham muzyki z tamtego okresu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nutka nie gryzie!
|
O ranyyy rozczulilam sie TSA ...ostatnio wystepowali to bylam z corka niech malolata nie mysli ze mamusia sroce spod ogona wypadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja byłam zapaloną słuchaczką Shinead O Connor i The Ciure też .I tez pogowałam na koncertach .Fajne to były czasy.Aha i jeszcze sie uczyłam grać na perkusji, jeszcze co nie co pamiętam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
The Cure to też mój ulubiony zespół, te mroczne klimaty i dołowanie się. A czy ktoś pamięta polski zezpół o nazwie "NO LIMITS", mam trochę piszczącą kasetę, ale czasami sobie puszczam. Był kiedyś zespół o nazwie "COCTEAU TWINS", no to była muzyka, ktoś ją nazwał nieziemską i miał rację.
![]() ![]() ![]()
"więcej rób, albo mniej chciej" ![]() Edytowane przez Fafix Czas edycji: 2006-10-10 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Mam to samo przy "Lovesong" Cure'ów
![]() W szkole średniej uwielbiałam klimaty Seattle - Pearl Jam, Soundgarden, Temple of The Dog, Alice in Chains, Stone Temple Pilots, odrobinę później ta jedyna płytka Mad Season. J.Hendrix też ze Seattle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś mi się nawet "majaczy" teledysk do jednego z ich numerów (skręcony na plaży, jakieś zazdrości tam miały miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ciekawa jestem,które z Was szalały na dyskotekach przy tych hiciorach
![]() ![]() http://dzentelman.com/archives/2006/...back-and-stay/ ![]() http://dzentelman.com/archives/2006/...ra-tarzan-boy/ http://dzentelman.com/archives/2006/...oogoo-too-shy/
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękujem dziękujem dziękujem za przypomnienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja rock- menką jestem
![]() jutro idę na KULT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Sobota,wiele lat temu... W tle leci lista przebojów Marka Niedżwieckiego,a ja szykuję się na dyskotekę
![]() http://dzentelman.com/archives/2006/...omino-dancing/ http://dzentelman.com/archives/2006/...know-its-true/ http://dzentelman.com/archives/2006/...lion-kayleigh/ http://dzentelman.com/archives/2006/...a-isla-bonita/ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam pięknie!Niniejszym mój pierwszy post pozwolę sobie "popełnić"na tym uroczym topiku
![]() bardzo powaznie to brzmi:muzyka naszych lat... ![]() ![]() Sięgam więc moją "starczą" pamięcią wstecz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Moja miłość, mój początek kontaktów z muzyką. Byłam ze dwa-trzy lata temu na ich koncercie i nadal są boscy. Ja mam pytanie do Was Dziewczyny: Dlaczego piszecie "pogowałam na koncertach"? Przeciez koncerty są nadal, artretyzm jeszcze nam nie doskwiera, a i finansowo łatwiej o bilety. Słuchałam Metallici, Iron Maiden, Pantery, Kata, Megadeth, Candlemass, Die Toten Hosen... Ze staroci wpsominałam już o Budgie, dodam Black Sabbath, Wishbone Ash, Janis Joplin. Z kompletnych staroci Wagner, Paganini, Bartok. A teraz słucham wszystkiego z powyższych plus SOAD, Rammstein, Godsmack, Apocaliptica, Tool i mnóstwo innych. Nie chcę się jeszcze zamykać w muzycznym rezerwacie dinozaurów. Ciągle jeszcze nie doskwiera mi głuchota, a i rodzinę sobie dobrze wybrałam, bo ani mąż, ani syn nie skarżą się na moje dziwne gusta. Trzymajcie się Buntowniczki, Buntowniczki-Które-Nieco-Oswoiły-Świat i wszystkie Panie-Wciąż-Pamiętające-O-Muzyce ![]() Niech wam w duzy gra!
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o mnie to wszystkie koncerty ulubionych kapel są moje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ooooooo, kochana, byłam na 4 koncertach Metallicy, w tym na 3 (słownie: trzech) w Polsce, więc jak to jest? Serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niniejszym dziękuję Babci oraz Nieznajomemu Taxówkarzowi ![]() Przeżyłam to niedawno, 06.06.06 w Berlinie - na 20-sto lecie płyty zagrali cały Master, było pieknie!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.