|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
treści okultystyczne w podręcznikach szkolnych.
http://www.naszdziennik.pl/wp/114587...-w-szkole.html
ci ludzie związani z kościołem już coraz bardziej szaleją w tym swoim obłędzie i już w rysunkach doszukują się podtekstów okultystycznych itd czy widząc te podręczniki np u swoich dzieci też uważacie że to jest złe że daje się tam takie obrazki i takie historyjki które zachaczają o okultyzm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: treści okultystyczne w podręcznikach szkolnych.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich czasów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przykładów jest więcej, bo oni wszystko ustawiają pod swój tok rozumowania.
poza treściami okultystycznymi widzą wszędzie promocję gender w tych podręcznikach itd mnie ta historyjka z dziewczynką oddającą duszę diabłu za chorego braciszka rozśmieszyła, bo to takie straszne a wbijane do głowy małych dzieci jak to Bóg wymordował Sodomę i Gomorę bo byli źli, czy kazał wymordować mieszkańców Jerycha bo stali na drodze jego wyznawcom mnie śmieszy. bo tu niby bronią psychiki dzieci, a jednocześnie sami nauczają o wielkiej przemocy która wylewa się strumieniami z ksiąg Starego Testamentu i później w przypadku rzezi niemowląt za Heroda. a dzieci słuchają tego na lekcjach religii i potem się boją tego Boga (przynajmniej za moich czasów kapłan opowiadał nam to co opisuje Biblia). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Aż chciałabym zobaczyć ten podręcznik, ale z tego co czytam to podejrzewam, że to wyolbrzymianie. I twierdzenie, że nerwica czy bulimia to zbyt poważne problemy dla dzieci
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- W ogóle jeśli ktoś zna to może podać konkretne czytanki i obrazki z tego podręcznika? Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-11-22 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niedługo nie będzie można nawet książek o tematyce wojennej przerabiać- tylko tęcza i jednorożce
![]() ![]() My mieliśmy w gimnazjum podręczniki Między nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ciekawi mnie czy w czasach mojego dzieciństwa też się doszukiwano w podręcznikach takich sensacji. Tak czy siak proszę o konkretne przykłady tekstów i obrazków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ale powiem wam ze czasami się zastanawiam czy materiał jest dostosowany do wieku
w książce dla szóstej klasy do angielskiego była historia, o trującym bluszczu - kochająca się para zasadziła bluszcz, który tak się rozrósł, że wpełzł do domu i udusił ich jak spali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
![]() faktycznie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
To co, okultystę Mickiewicza i wszystkich mesjanistów też usuniemy ze szkół? Co za dno. Pan Twardowski Faust, może Kochanowski też w Trenach trochę przegiął? Smok Wawelski, Złota Kaczka, Bazyliszek, Klechdy domowe? Spaaalić na stosie razem wszystkie. A na czubku stosu Biblię, bo tam też są szatany składające propozycje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
przecież już mieliśmy ministra usuwającego złe książki jego zdaniem, a ministrem tym był Giertych któremu sporo lektur się nie podobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wizażowy Kot Igor
|
O, podobny propblem opisywał już Boy-Żeleński w swoich artykułach z okresu XXlecia międzywojennego, jak choćby tu:
http://niniwa22.cba.pl/ku_czemu_polska_idzie.htm
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Debilizm otoczenia "Naszego Dziennik" i pokrewnych sięga nieba. Olać, tylko tyle można zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
z tym diabłem to troszkę przesada w książce dla dzieci i to jeszcze w kontekście oddawania mu duszy za cokolwiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jak byłam w 3. klasie podstawówki, w podręcznikiu do matematyki było zadanie, w którym trzeba było obliczyć, ile lat miała mama chłopca, kiedy go urodziła. Wychowawczyni była zniesmaczona, bo chłopiec miał na imię Iwo. Kiedy się urodził, jego mama miała 16 lat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
candycotton - co innego książka będąca lekturą napisana przez pisarza a co innego podręcznik szkolny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Akurat to bardzo dobrze, że pokazują do czego prowadzi ciemnota i jak jest niebezpieczna. Tutaj na wizażu też kiedyś podczytałam, że jakaś kobieta nie wymieni wadliwej kuchenki, bo wierzy, że ją Bóg ochroni i nic jej złego się nie stanie. Na religii też powinni uczyć różnicy między normalną wiarą, a czymś takim.
Jak ktoś chce to wszędzie się dopatrzy treści okultystycznych. Ostatnio współtworzyłam grę w klimatach Halloween, ktoś by mógł powiedzieć na tej podstawie, że to szatańska gra. No litości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Vairen - oczywiście, ale ja to miałam w 3 czy 4 klasie XD byłam za młoda, nie wiem kiedy to jest teraz ale dla mnie to materiał conajmniej gimnazjum.
Ale takich historyjek z magią to sporo pamiętam, czarownice, życzenia itd. Dosć edukacyjne, pamietam taką o czarownicy co spełniała życzenia dziewczynki w zamian za jej włosy, dziewczynka została łysa na końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
ma zielone pojęcie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;49061267]to jest jakaś legenda polska,
coś kojarzę, bo czytałam dzieciakom zamek czy ruiny, i wydany był zbiorek legend dotyczący tego zamku[/QUOTE] Czyżby chodziło o zamek w Trzęsaczu? ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.