|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze przyjecie urodzinowe
Witam wszystkie mamusie
![]() Mam taki problem, bo na dlugi majowy weekend przylatuje do mnie moja chrzesnica z rodzicami, bedzie to jej pierwsza wizyta w Polsce i akurat wypadaja jej pierwsze urodzinki... wiec by sie przydalo jakies przyjacie urodzinowe urzadzic bardziej pewnie dla jej rodzicow i dziadkow no a takze dla najlepszej ciotki, czyli mnie ![]() co dla takiego malucha moze posluzyc za tort? moze macie jakies pomysly co do samego przyjecia?prezentu?
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
nie rozumiem Twojego pierwszego pytania moja corka w styczniu kończyła roczek,zamówiliśmy jej zwykły tort w cukierni ze specjalna dedykacją,bo tort to poprostu symbol wiadomo przeciez ze nie nakarmi sie nim rocznego dziecka,i tak zjedza go dorośli ale miło później popatrzec na swoje zdjecia i fotki tortu z jedną świeczką co do przyjecia to ja zrobiłam poprostu uroczysty obiadek ![]() moja córka urodziła sie zimą wiec imprezy w plenerze zrobić nie moglismy,ale jeśli Ty masz możliwość i jesli pogoda bedzie super to mozesz zrobić imprezke na świerzym powietrzu,zreszta możliwosci jest dużo niestetyco do prezentu to moja córka dostała od swojej chrzestnej a mojej siostry łańcuszek mozna tez sprawić małej album na zdjeciapozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
J ana pierwsze urodziny zrobilam biszkopt na to owoce i zalalam galaretka /ew.budyniem dziecko moglo spokojnie zjesc a i doroslym smakowalo.
reszta jedzenia to wdg. uznania. prezent -wiadomo zabawka ,jaka ?nie wiem moze rodzice maja jakis pomysl prezent dla rocznego dziecka lancuszek i album ? chyba jakies nieporozumienie. prezent ma byc dla dziecka na teraz a nie za 10 lat. nikt o zdrowych zmyslach nie zalozy rocznemu dziecku lancuszka na szyje. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to była moja propozycja moim zdaniem pierwsze urodziny to jednak ważna uroczystośc i pamiątka w postaci łańcuszka czy ładnego albumu ze zdjeciami malca w środku nie wydaje mi sie nieporozumienim zabawka?owszem moze być ,wiem po mojej corce ze pochwili odstawiona bedzie w kąt i zapomniana a trwały prezent mimo ze dziecko moze nie ucieszy odrazu to jednak moim zdaniem cos znaczy,oczywiscie zabawke tez mozna sprezentować,czemu nie
Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-04-09 o 09:16 Powód: ort. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zadomowienie
|
chodzilo mi o przepis na jakies ciasto, ktore bedzie moglo zjesc roczne dziecko
Cytat:
Cytat:
, nie chcialam pytac rodzicow bo to ma byc taka mala niespodzianka, dlatego pytam was ![]() Zabawka, to fakt ze pobawi sie raz i znajdzie inna - ale ile rodosci i przejemnosci bedzie miala dzieki za rady
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabawka kupiona z glowa moze posluzyc kilka miesiecy,lancuszka moze dziecko nigdy nie zalozyc bo moze nie lubic tego typu ozdob moze bedzie wolalo nosic trupie czachy na rzemyku ;-) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Podzielam zdanie Pauli. Często zapominamy, ze to dziecka święto, ze to ono jest glówną osobą na przyjęciu i prezent należy się jemu. Nie na zawsze, nie na "kiedyś tam" ale już teraz i najlepiej na dluższy czas.
Swojemu synkowi na urodziny kupiliśmy samochód, taki na którym samemu się wsiada i samemu sie kieruje. Antoś bawi się tym już od dawna, zabawka caly czas jest na topie. Zabieramy ją na dwór, jest użyteczna w domu. Ma bardzo dużo zdjeć z tym samochodem i wiem, ze będzie ją dlugo pamiętal. Chyba to byl dobry prezent. Albumy zostawiam sobie, tzn pilnuję, zeby co jakiś czas taki w domu przybywal. Prezent tego typu uznaję za "pojście na latwiznę". Na biżuterię (choć w tym wypadku wątpię) dziecko ma jeszcze czas. I samo powinno ją sobie wybrać. Wystarczy, ze poki co dyktuję mu modę. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
Apsik też mi się wydaje, że taki samochód to dobry pomysł mój synek dostał od babci na roczek taki samochód coprawda jeszcze sam na nim nie umnie jeździć, ale go prowadzi lub trąbi i ma radoche albo oczywiście mama musi go powozić ale prezent mu i nam się spodobałAlbum jak już to raczej jako dodatek do prezentu, a łańcuszek bardziej pasuje jako pamiątka na chrzest, albo I komunie Jestem ciekawa co Mandarynka wymyśliła na pezent i czy przyjęcie się udało .
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
Ale tez jestem ciekawa czy ma jakieś pomysły
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

bardziej pewnie dla jej rodzicow i dziadkow
no a takze dla najlepszej ciotki, czyli mnie