|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Pierwsze przyjecie urodzinowe
Witam wszystkie mamusie
![]() Mam taki problem, bo na dlugi majowy weekend przylatuje do mnie moja chrzesnica z rodzicami, bedzie to jej pierwsza wizyta w Polsce i akurat wypadaja jej pierwsze urodzinki... wiec by sie przydalo jakies przyjacie urodzinowe urzadzic ![]() ![]() ![]() co dla takiego malucha moze posluzyc za tort? moze macie jakies pomysly co do samego przyjecia?prezentu? ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
nie rozumiem Twojego pierwszego pytania ![]() moja corka w styczniu kończyła roczek,zamówiliśmy jej zwykły tort w cukierni ze specjalna dedykacją,bo tort to poprostu symbol ![]() ![]() ![]() co do przyjecia to ja zrobiłam poprostu uroczysty obiadek ![]() ![]() moja córka urodziła sie zimą wiec imprezy w plenerze zrobić nie moglismy,ale jeśli Ty masz możliwość i jesli pogoda bedzie super to mozesz zrobić imprezke na świerzym powietrzu,zreszta możliwosci jest dużo ![]() ![]() co do prezentu to moja córka dostała od swojej chrzestnej a mojej siostry łańcuszek ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
J ana pierwsze urodziny zrobilam biszkopt na to owoce i zalalam galaretka /ew.budyniem dziecko moglo spokojnie zjesc a i doroslym smakowalo.
reszta jedzenia to wdg. uznania. prezent -wiadomo zabawka ,jaka ?nie wiem moze rodzice maja jakis pomysl prezent dla rocznego dziecka lancuszek i album ? chyba jakies nieporozumienie. prezent ma byc dla dziecka na teraz a nie za 10 lat. nikt o zdrowych zmyslach nie zalozy rocznemu dziecku lancuszka na szyje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to była moja propozycja ![]() moim zdaniem pierwsze urodziny to jednak ważna uroczystośc i pamiątka w postaci łańcuszka czy ładnego albumu ze zdjeciami malca w środku nie wydaje mi sie nieporozumienim ![]() ![]() zabawka?owszem moze być ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-04-09 o 09:16 Powód: ort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
chodzilo mi o przepis na jakies ciasto, ktore bedzie moglo zjesc roczne dziecko
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zabawka, to fakt ze pobawi sie raz i znajdzie inna - ale ile rodosci i przejemnosci bedzie miala ![]() ![]() dzieki za rady
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabawka kupiona z glowa moze posluzyc kilka miesiecy,lancuszka moze dziecko nigdy nie zalozyc bo moze nie lubic tego typu ozdob moze bedzie wolalo nosic trupie czachy na rzemyku ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Podzielam zdanie Pauli. Często zapominamy, ze to dziecka święto, ze to ono jest glówną osobą na przyjęciu i prezent należy się jemu. Nie na zawsze, nie na "kiedyś tam" ale już teraz i najlepiej na dluższy czas.
Swojemu synkowi na urodziny kupiliśmy samochód, taki na którym samemu się wsiada i samemu sie kieruje. Antoś bawi się tym już od dawna, zabawka caly czas jest na topie. Zabieramy ją na dwór, jest użyteczna w domu. Ma bardzo dużo zdjeć z tym samochodem i wiem, ze będzie ją dlugo pamiętal. Chyba to byl dobry prezent. Albumy zostawiam sobie, tzn pilnuję, zeby co jakiś czas taki w domu przybywal. Prezent tego typu uznaję za "pojście na latwiznę". Na biżuterię (choć w tym wypadku wątpię) dziecko ma jeszcze czas. I samo powinno ją sobie wybrać. Wystarczy, ze poki co dyktuję mu modę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
Apsik też mi się wydaje, że taki samochód to dobry pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Album jak już to raczej jako dodatek do prezentu, a łańcuszek bardziej pasuje jako pamiątka na chrzest, albo I komunie ![]() Jestem ciekawa co Mandarynka wymyśliła na pezent i czy przyjęcie się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe
Cytat:
![]() Ale tez jestem ciekawa czy ma jakieś pomysły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.