Pierwsze przyjecie urodzinowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-07, 16:24   #1
madarynka
Zadomowienie

Talking

Pierwsze przyjecie urodzinowe

Witam wszystkie mamusie
Mam taki problem, bo na dlugi majowy weekend przylatuje do mnie moja chrzesnica z rodzicami, bedzie to jej pierwsza wizyta w Polsce i akurat wypadaja jej pierwsze urodzinki... wiec by sie przydalo jakies przyjacie urodzinowe urzadzic bardziej pewnie dla jej rodzicow i dziadkow no a takze dla najlepszej ciotki, czyli mnie

co dla takiego malucha moze posluzyc za tort? moze macie jakies pomysly co do samego przyjecia?prezentu?

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-07, 18:02   #2
jastin83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
co dla takiego malucha moze posluzyc za tort? moze macie jakies pomysly co do samego przyjecia?prezentu?
hej!

nie rozumiem Twojego pierwszego pytania
moja corka w styczniu kończyła roczek,zamówiliśmy jej zwykły tort w cukierni ze specjalna dedykacją,bo tort to poprostu symbol wiadomo przeciez ze nie nakarmi sie nim rocznego dziecka,i tak zjedza go dorośli ale miło później popatrzec na swoje zdjecia i fotki tortu z jedną świeczką
co do przyjecia to ja zrobiłam poprostu uroczysty obiadek kupiłam dobry trunek,domek ozdobiliśmy balonami i dobrze sie bawiliśmy

moja córka urodziła sie zimą wiec imprezy w plenerze zrobić nie moglismy,ale jeśli Ty masz możliwość i jesli pogoda bedzie super to mozesz zrobić imprezke na świerzym powietrzu,zreszta możliwosci jest dużo wszystko zależy od funduszu,bo wiadomo za to wszystko trzeba zapłacić niestety
co do prezentu to moja córka dostała od swojej chrzestnej a mojej siostry łańcuszek prezent praktyczny i nie drogi,a pamiątka jak znalazł mozna tez sprawić małej album na zdjecia

pozdrawiam!

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-08, 13:57   #3
paula78
Zakorzenienie

J ana pierwsze urodziny zrobilam biszkopt na to owoce i zalalam galaretka /ew.budyniem dziecko moglo spokojnie zjesc a i doroslym smakowalo.

reszta jedzenia to wdg. uznania.
prezent -wiadomo zabawka ,jaka ?nie wiem moze rodzice maja jakis pomysl

prezent dla rocznego dziecka lancuszek i album ? chyba jakies nieporozumienie. prezent ma byc dla dziecka na teraz a nie za 10 lat.

nikt o zdrowych zmyslach nie zalozy rocznemu dziecku lancuszka na szyje.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-08, 18:13   #4
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
prezent dla rocznego dziecka lancuszek i album ? chyba jakies nieporozumienie. prezent ma byc dla dziecka na teraz a nie za 10 lat.

nikt o zdrowych zmyslach nie zalozy rocznemu dziecku lancuszka na szyje.
nie wiem po co taki niemiły komentarz
to była moja propozycja

moim zdaniem pierwsze urodziny to jednak ważna uroczystośc i pamiątka w postaci łańcuszka czy ładnego albumu ze zdjeciami malca w środku nie wydaje mi sie nieporozumienim ale kto co woli
zabawka?owszem moze być tylko ciekawa jestem jak długo dziecko sie nią na cieszy ,wiem po mojej corce ze pochwili odstawiona bedzie w kąt i zapomniana a trwały prezent mimo ze dziecko moze nie ucieszy odrazu to jednak moim zdaniem cos znaczy,oczywiscie zabawke tez mozna sprezentować,czemu nie

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-04-09 o 09:16 Powód: ort.
Stary 2007-04-08, 19:42   #5
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
hej!

nie rozumiem Twojego pierwszego pytania
chodzilo mi o przepis na jakies ciasto, ktore bedzie moglo zjesc roczne dziecko

Cytat:
co do prezentu to moja córka dostała od swojej chrzestnej a mojej siostry łańcuszek prezent praktyczny i nie drogi,a pamiątka jak znalazł mozna tez sprawić małej album na zdjecia
lancuszek juz dostala z okazji chrztu - to raczej taki standardowy prezent, album na zdiecia to tez raczej bardziej prezent dla rodzicow, zreszto teraz wiekszosc zdiec jest w technice cyfrowej, ale wielkie dzieki za pomysly

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
J ana pierwsze urodziny zrobilam biszkopt na to owoce i zalalam galaretka /ew.budyniem dziecko moglo spokojnie zjesc a i doroslym smakowalo.

reszta jedzenia to wdg. uznania.
prezent -wiadomo zabawka ,jaka ?nie wiem moze rodzice maja jakis pomysl
ooo wlasnie o taki biszkopcik mi chodzilo, bo w sumie nie wiem co takie maluchy moga jesc , nie chcialam pytac rodzicow bo to ma byc taka mala niespodzianka, dlatego pytam was
Zabawka, to fakt ze pobawi sie raz i znajdzie inna - ale ile rodosci i przejemnosci bedzie miala a jeszcze wieksza uciechce bedzie miala ciotka to chyba tez dobry pomysl z racji tego ze bagaz rodzicow bedzie ograniczony i w sam raz bedzie prezent do uzycia tutaj
dzieki za rady

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 10:41   #6
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem po co taki niemiły komentarz
to była moja propozycja

moim zdaniem pierwsze urodziny to jednak ważna uroczystośc i pamiątka w postaci łańcuszka czy ładnego albumu ze zdjeciami malca w środku nie wydaje mi sie nieporozumienim ale kto co woli
zabawka?owszem moze być tylko ciekawa jestem jak długo dziecko sie nią na cieszy ,wiem po mojej corce ze pochwili odstawiona bedzie w kąt i zapomniana a trwały prezent mimo ze dziecko moze nie ucieszy odrazu to jednak moim zdaniem cos znaczy,oczywiscie zabawke tez mozna sprezentować,czemu nie
nie bylo moim zamiar cie urazic ,wyrazilam tylko swoja opinie szczera,urodziny ma sie co roku wiec wdg. mnie taki prezent jako pamiatka jest zbedny ,raczej pasuje na chrzest ktory ma sie raz w zyciu.

zabawka kupiona z glowa moze posluzyc kilka miesiecy,lancuszka moze dziecko nigdy nie zalozyc bo moze nie lubic tego typu ozdob
moze bedzie wolalo nosic trupie czachy na rzemyku ;-)

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 12:43   #7
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Podzielam zdanie Pauli. Często zapominamy, ze to dziecka święto, ze to ono jest glówną osobą na przyjęciu i prezent należy się jemu. Nie na zawsze, nie na "kiedyś tam" ale już teraz i najlepiej na dluższy czas.
Swojemu synkowi na urodziny kupiliśmy samochód, taki na którym samemu się wsiada i samemu sie kieruje. Antoś bawi się tym już od dawna, zabawka caly czas jest na topie. Zabieramy ją na dwór, jest użyteczna w domu. Ma bardzo dużo zdjeć z tym samochodem i wiem, ze będzie ją dlugo pamiętal. Chyba to byl dobry prezent.
Albumy zostawiam sobie, tzn pilnuję, zeby co jakiś czas taki w domu przybywal. Prezent tego typu uznaję za "pojście na latwiznę".
Na biżuterię (choć w tym wypadku wątpię) dziecko ma jeszcze czas.
I samo powinno ją sobie wybrać. Wystarczy, ze poki co dyktuję mu modę.
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-20, 14:21   #8
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe

Cytat:
Napisane przez Apsik Pokaż wiadomość
Podzielam zdanie Pauli. Często zapominamy, ze to dziecka święto, ze to ono jest glówną osobą na przyjęciu i prezent należy się jemu. Nie na zawsze, nie na "kiedyś tam" ale już teraz i najlepiej na dluższy czas.
Swojemu synkowi na urodziny kupiliśmy samochód, taki na którym samemu się wsiada i samemu sie kieruje. Antoś bawi się tym już od dawna, zabawka caly czas jest na topie. Zabieramy ją na dwór, jest użyteczna w domu. Ma bardzo dużo zdjeć z tym samochodem i wiem, ze będzie ją dlugo pamiętal. Chyba to byl dobry prezent.
Albumy zostawiam sobie, tzn pilnuję, zeby co jakiś czas taki w domu przybywal. Prezent tego typu uznaję za "pojście na latwiznę".
Na biżuterię (choć w tym wypadku wątpię) dziecko ma jeszcze czas.
I samo powinno ją sobie wybrać. Wystarczy, ze poki co dyktuję mu modę.

Apsik też mi się wydaje, że taki samochód to dobry pomysł dziecku jednak trochę dłużej posłuży i będzie często do niego wracał mój synek dostał od babci na roczek taki samochód coprawda jeszcze sam na nim nie umnie jeździć, ale go prowadzi lub trąbi i ma radoche albo oczywiście mama musi go powozić ale prezent mu i nam się spodobał tyle że ja sama ten pomysł podsunełam babci. Myśle, że nawet dobrze jest zapytać się rodziców co by chcieli za prezent dla dziecka.
Album jak już to raczej jako dodatek do prezentu, a łańcuszek bardziej pasuje jako pamiątka na chrzest, albo I komunie .

Jestem ciekawa co Mandarynka wymyśliła na pezent i czy przyjęcie się udało.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 16:24   #9
jastin83
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Pierwsze przyjecie urodzinowe

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co Mandarynka wymyśliła na pezent i czy przyjęcie się udało.
Z tego co napisała to przyjecie ma być w maju
Ale tez jestem ciekawa czy ma jakieś pomysły

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości