|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pirackie ozdoby- potrzebna pomoc! :)
Jak w tytule
![]() Nie chodzi mi o nielegalną biżuterię, ale o taką, która stylem przypomina te pirackie. ![]() Szukałam chyba wszędzie. I wydaje mi się, że najbardziej pasuje wire-wrapping, ( po obejrzeniu prac pani Izy Malczyk ![]() ![]() Macie może jakieś inne pomysły, moje Drogie Panie? Kolory? Materiały? Techniki? ![]() Mam trochę doświadczenia ( w zwykłych ozdobach, codziennego użytku, ale zawsze ![]() Trochę materiałów też jest zebranych.. I bym zapomniała ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pirackie ozdoby- potrzebna pomoc! :)
mi się kojarzą rzemyki i drewniane lub muszlowe korale ale to takie dość luźne skojarzenia...
aaa... i jeszcze monetki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Rzemienie są, korale z drewna też
![]() a o jakie monety Ci chodzi dokładnie? ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
o cos w tym stylu (link z googli
![]() kiedys widziałam chyba w sklepie akcesoria.net.pl miedziane chyba- duzo ładniejsze... ale teraz nie moge znaleźć nigdzie... :/ Ed: Za przykład dam Ci faceta niestety ![]() ![]() Edytowane przez Amambada Czas edycji: 2009-04-03 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A widzisz
![]() co do Deppa- narobiłam już mnóstwo takich koralików na rzemieniach do włosów xD <i póki pamiętam- dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to też chyba jeszcze zależy czy to ma być piracka biżuteria na codzieńczy taka typowo do przebrania jakiegoś
jak na codzień to ja bym widziała kilka łańcuszków, koniecznie różnej grubości i splotu, jakieś elementy rogo- kościo-podobne, drewniane koraliki, rzemienie ofkors ale takie a'la surowe czy jakoś tak i ja bym dodała jeszcze coś świecącego mocno generalnie taki styl ma ten urok, że cokolwiek się nie weźmie i nie połączy będzie okej, bo to pirat więc nie ważne co bierze, ważne żeby było złote ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jedynym zastrzezeniem sa chyba materialy naturalne
![]() Ja bym uzyla, jezeli znajdziesz, chinskich monet z kwadratowa dziurka - nie sa uszkodzone, tylko takie sa uzywane, a pirat nie bedzie marnowal dobrych monet i nawiercal, robiac z nich bizu, tylko raczej uzyje czegos, co dziurke juz ma. Moja wizja: W jedno ucho sztyft z czyms wielkim, szklanym i udajacym rubin, w drugie wiszacy kolczyk z piorkiem, ceramicznym koralikiem i sznurkiem szklanej drobnicy. We wlosy rzemyki/sznureczki zakonczone dzwoneczkami blaszanymi. Na szyje lancuszek/rzemyk z moneta. Obrydliwie wielkie pierscienie z wetknietym szklem udajacym cokolwiek z kamieni szlachetnych. Za szeroka bransoleta nalozona na rekaw koszuli za lokciem. Druga bransoletka z malymi wisiorkami. Pasek nabijany widocznymi z daleka cwiekami... Wyszlo nieco cygansko, ale to tak jakos chyba jest.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hmm.. Ciekawe, ciekawe..
Na takie rozwiązania nie wpadłam najbardziej podoba mi się to szkło udające kamienie Nie wiem czy coś takie skombinuję, ale poszukam ![]() Co do monet.. Niestety wątpię czy dam radę znaleźć coś takiego, mimo że wiem o co Ci chodzi ![]() Drewnianych koralików mam sporo. Kupiłam je specjalnie z myślą o tej biżuterii Tak samo jak rzemienie i sznurki ![]() A kolory? Jak myślicie? ;D I Kochana Srebrna wymyśliła mi również strój... Ukłony biję xD ![]() PS. Wy to chyba spać nie możecie :p
Faceci to zło, ale zło konieczne... ![]() Cel? Wyglądać świetnie w przebraniu xD Edytowane przez Elorai Czas edycji: 2009-04-04 o 10:21 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Au. Zapomnialam, ze to napisalam w nocy, musialam byc niezle nieprzytomna ;)
To szklo-udajace-kamulce to jakas pochodna wrazenia, ze nie kazdego pirata stac bylo na wystrojenie sie w prawdziwe :)))) Monety z dziurką, różne, są na allegro: http://allegro.pl/item601782406_mone...rka_szt_6.html na przykład. Nie wiem, ile chcesz wydać na taki kostium, ale mniejsze/tańsze też się znajdą: http://allegro.pl/item589630408_chin...feng_shui.html - niby to feng shui, ale jezeli sie nie boisz pecha/zlych fluidow, to chyba mozesz rozmontowac zestaw ;)
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A, no i klasyczne - zlote kolko w uchu, kaliber taki, zeby sie nie czepialo ubrania.
ggagatko: Ta bizuteria powinna przewidywac ruszanie sie, bieganie po statku etc, wiec nie wiem, czy skomplikowane naszyjniki pasuja... Wygladaja raczej na cos, co porzadny pirat trzymalby w kufrze w celu mania a nie w celu noszenia ;)
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() Co do przeznaczenia tych ozdób- nie chodzi tylko o skompletowanie stroju dla mnie, a o wystawę na konwencie pirackim. Dziękuję bardzo za inspirację ![]() ![]() Ggagatko- dziękuję również za wzór do naśladowania ![]() ![]()
Faceci to zło, ale zło konieczne... ![]() Cel? Wyglądać świetnie w przebraniu xD Edytowane przez Elorai Czas edycji: 2009-04-04 o 15:35 Powód: Sia la la.. Wiosna idzie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
srebrna: no to co
![]() ![]() ale faktem jest, że na statek to by się mogło nie nadawać, ale na taki zlot jak najbardziej
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
proponuje w wujka gugla hasło VIVIANNE WESTWOOD wrzucić, owa słynna babcia punk rocka temat piracki na równi z wiktoriańskim ukochała
jak mam kochać przeładowaną biżuterię to tylko jej http://www.viviennewestwoodonline.co...Jewellery.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ładne to wszystko, naprawdę
![]() <dziękuję po raz trzeci xD ;d>
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
I jeszcze obejrzyj koniecznie "piratów" Polańskiego ...dużo inspiracji i kupa śmiechu bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.