![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() coś SZALONEGO dla dzieciaczków
MMyślę, że warto podzielić się pomysłami na coś szalonego i zabawnego dla naszych pociech.
![]() ![]() Oto statek piracki (huśtawki w ogródku), w przygotowaniu jeszcze reje i koło sterowe.... Żagle kosztowały 2 zł , kilka gwoździ (materiał z ciucholandu, sznurek z zapasów najtańszy) Drewno zamawialiśmy w tartaku, wyszło taniej niż huśtawki z supermarketów... a ile zabawy przy tym było... teraz maluję czarne hustki pirackie na głowę ![]() http://img247.imageshack.us/my.php?i...1060987bj5.jpg Edytowane przez w.iwo Czas edycji: 2006-08-25 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: coś SZALONEGO zwariowanego ROMANTYCZNEGO
Oto baldachim mojej córeczki Mozaiki. Wykonany z elementów drewnianych karniszy (u producenta taniej). Mozna go wykonać również z bambusa.
http://img172.imageshack.us/my.php?i...1060991mc4.jpg http://img180.imageshack.us/my.php?i...1060992ix1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ile ma lat Twoja córeczka? Świetne masz pomysły! Baldachim piękny, ale ta huśtawka to mistrzostwo świata. Gratuluje wyobraźni
![]()
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam dwie małe kobitki 10 i 8 lat.... są zupełnie różne i to one w głównej mierze są autorkami pomysłów...
Zaczęło się od pomysłu parawanu z bambusa, trzyczęściowego, po prostu związanego na końcach i obwieszonego koralikami... ale zamiast tego maluchy postanowiły namówić nas na baldachim ;o) Wykonanie jest stosunkowo proste, karnisze można kupić takie do montażu, odmierzyć ile trzeba i zamocować wkrętami, albo do ściany, albo jak w tym przypadku do łóżka... PS. dziś byłam w JOYSK w W-wie na Kijowskiej i są moskitiery po ok.19 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: coś SZALONEGO dla dzieciaczków FOTO ???
Jestem może już trochę duuuża, ale jakbyś mnie chciała adoptować to się zgadzam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak jeśli zdecydujemy się na adopcję (odpada wtedy problem pieluch i karmienia piersią) to na pewno damy znać i poprosimy o zdjęcie i życiorys ;o))) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a ja też się załapię? Wykaligrafuję CV w zeszyciku w wąską linię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dla drugiej córci też zrobiliśmy takie cudo, ale że małpeczka jest mniej romantyczna zamówiła w kolorach zieleni zupełnie inny baldachim... juterko zrobię fotkę jak tylko odgarnę łopatą stertę zabawek
![]() ps. to zdjęcie z sieci, ale podoba mi się http://img216.imageshack.us/my.php?image=syp007zm8.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czekam z niecierpliwością.
Może mojej gnidzie też coś takiego wykombinuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() kiedy wynajmowałam mieszkanie i nie mogłam za wiele zmienić a miałam mało regałów na maskotki moich małpeczek.... ![]() ![]() ![]() kolorowo i wesoło zrobiło się w pokoiku.... świnka wisiała ze ucho, małpeczka za ogonek a inne zwierzaki też były boskie... zwłaszcza że wiele z nich było z McD... lekkie i zwariowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
w moim dawnym mieszkanku, kiedy to dzieciaki namiętnie ku mojej rozpaczy bazgrały na ścianach, ustaliłam iż mogą rozwijać się twórczo tylko we własnym pokoju...
muszę przyznać że pomysł był przedni... ![]() sama im pomagałam i rysowałam syrenkę Arielkę, słonia Dumbo i innych bohaterów kreskówek... było kolorowo... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Eeej, a ja wciąż czekam na fotki drugiego wyrka
![]() Moja córka jakoś nigdy nie miała zapędów twórczych względem ścian, ale ten defekt ma w tatusia ![]() ![]() Co do maskotek i innych zabawek walających się wszędzie, to mają swoje miejsce w szufladzie pod łóżkiem. Był to całkiem genialny pomysł, bo sprzątanie po "imprezie" trwa chwilę. Pozdrawiam i czekam na fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zrobię jutro
![]() dziś kupiłam starą firankę i zamierzam ją zafarbować, bo moja krupcia niezbyt zadowolona jest z dotychczasowego efektu... więc będzie jak ona chce... zielono i na całości... pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam że zamienię moją kuchnię w łąkę...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://img212.imageshack.us/my.php?i...1060998mj6.jpg http://img305.imageshack.us/my.php?i...1060997bf6.jpg jak Wam się podoba ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Boze ta łaka jest przesliczna i te kwiaty.............jak to Pani zrobila czy jestem sama w stanie to zrobic? jakie materialy wykorzystala Pani???Mam pomysl do swojego pokoju ale wzor jest zbyt duzy zeby skorzystac ze szablonow...chyba...nie znam sie prosze o rade!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Matko w.iwo Jestes BOSKA!!!!!!!!!!!!
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
najtańsze farby akrylowe, małe i twarde pędzle, książki z kwiatami...
![]() najpierw ołówkiem kontury, potem wypełnienie i na koniec obrys i światło... no i szklanka wina... i brak chłopa w domu... teraz niestety szkoła, ale muszę wziąść się do roboty... zimą zamierzam kwiaty i wróżki dla jednej, a dla drugiej w pokoiku dinozaury i podwodne gadziny... no ... nie wyrobię na wino ... ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
WOW... niesamowite sa te maki. Masz talent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
bardzo nudziła mi się taka biała kuchnia, więc zrobiłam najpierw podkład zielony, ale dalej było nudno, zmontowałam tekturowe szablony i z użyciem gąbki kuchennej
![]() będę meldować regularnie... ![]() ![]() miodek na moje serduszko... wieczorkiem wstawię zdjęcie nowej kompozycji do pokoju, świeca, suszki, ziarna kawy, muszle i szyszka.... do tego na poprawę humorku i chłodniejsze dni dodaję czasem olejek (dwie krolpe) cynamonowy.... pachnie bosko... wieczorami po prostu można się odprężyć... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Oj kurcze , zebym miala tyle czasu na te wszystkie moje pomysly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
w.iwo
![]() ![]() bydgoszczanka czekam na Twoje dzieło, jestem ciekawa jaki będzie efekt ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Kiedy zobaczyłam te łóżka strasznie się napalilam, żeby zrobić takie synkowi. Wyciąć ze sklejki odpowiednią formę, pomalować i obić tapczan. Potem zrezygnowalam z tego zamiaru a teraz znowu mnie nachodzi...:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
obiecane fotki:
stroik.... http://img504.imageshack.us/my.php?i...1070022zo6.jpg http://img226.imageshack.us/my.php?i...1070024lb5.jpg Mumu - łóżeczka są piękne.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
http://img326.imageshack.us/my.php?i...1070189ou5.jpg
zielone łóżeczko ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
... i oto moja szafa, na razie jeden bambus ale chyba wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
co byś powiedziała na małpkę lub zwisającego koalę z tego bambusa... domaluj coś jeszcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
w.iwo te łóżka sa przecudne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
martwi mnie trochę brak czasu... ale obiecuję że jak coś zrobię to wkleję fotkę... pozdrawiam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
zapomniałabym napisać , dziś spałam sama w łóżeczku zielonym... bosko jest, bezpiecznie, obok pluszowy misiu i cała firaneczka zasłonięta... a jak zapalić w środku lampkę, po prostu bajka... mała już się nie boi sama spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
oj masz talent,prosze o wiecej takich pomyslow z checia z czegos skorzystam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.