|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
coś SZALONEGO dla dzieciaczków
MMyślę, że warto podzielić się pomysłami na coś szalonego i zabawnego dla naszych pociech.
![]() Oto statek piracki (huśtawki w ogródku), w przygotowaniu jeszcze reje i koło sterowe.... Żagle kosztowały 2 zł , kilka gwoździ (materiał z ciucholandu, sznurek z zapasów najtańszy) Drewno zamawialiśmy w tartaku, wyszło taniej niż huśtawki z supermarketów... a ile zabawy przy tym było... teraz maluję czarne hustki pirackie na głowę ![]() http://img247.imageshack.us/my.php?i...1060987bj5.jpg Edytowane przez w.iwo Czas edycji: 2006-08-25 o 20:34 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: coś SZALONEGO zwariowanego ROMANTYCZNEGO
Oto baldachim mojej córeczki Mozaiki. Wykonany z elementów drewnianych karniszy (u producenta taniej). Mozna go wykonać również z bambusa.
http://img172.imageshack.us/my.php?i...1060991mc4.jpg http://img180.imageshack.us/my.php?i...1060992ix1.jpg |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ile ma lat Twoja córeczka? Świetne masz pomysły! Baldachim piękny, ale ta huśtawka to mistrzostwo świata. Gratuluje wyobraźni
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. Pozdrawiam ;] |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mam dwie małe kobitki 10 i 8 lat.... są zupełnie różne i to one w głównej mierze są autorkami pomysłów...
Zaczęło się od pomysłu parawanu z bambusa, trzyczęściowego, po prostu związanego na końcach i obwieszonego koralikami... ale zamiast tego maluchy postanowiły namówić nas na baldachim ;o) Wykonanie jest stosunkowo proste, karnisze można kupić takie do montażu, odmierzyć ile trzeba i zamocować wkrętami, albo do ściany, albo jak w tym przypadku do łóżka... PS. dziś byłam w JOYSK w W-wie na Kijowskiej i są moskitiery po ok.19 zł |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: coś SZALONEGO dla dzieciaczków FOTO ???
Jestem może już trochę duuuża, ale jakbyś mnie chciała adoptować to się zgadzam
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak jeśli zdecydujemy się na adopcję (odpada wtedy problem pieluch i karmienia piersią) to na pewno damy znać i poprosimy o zdjęcie i życiorys ;o))) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
a ja też się załapię? Wykaligrafuję CV w zeszyciku w wąską linię
Bo o takim łożeczku zawsze marzyłam... Cudo!! Tylko ja poproszę w brązach jeśli można...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
dla drugiej córci też zrobiliśmy takie cudo, ale że małpeczka jest mniej romantyczna zamówiła w kolorach zieleni zupełnie inny baldachim... juterko zrobię fotkę jak tylko odgarnę łopatą stertę zabawek
)ps. to zdjęcie z sieci, ale podoba mi się http://img216.imageshack.us/my.php?image=syp007zm8.jpg |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Czekam z niecierpliwością.
Może mojej gnidzie też coś takiego wykombinuję
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
kiedy wynajmowałam mieszkanie i nie mogłam za wiele zmienić a miałam mało regałów na maskotki moich małpeczek.... kolorowo i wesoło zrobiło się w pokoiku.... świnka wisiała ze ucho, małpeczka za ogonek a inne zwierzaki też były boskie... zwłaszcza że wiele z nich było z McD... lekkie i zwariowane |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
w moim dawnym mieszkanku, kiedy to dzieciaki namiętnie ku mojej rozpaczy bazgrały na ścianach, ustaliłam iż mogą rozwijać się twórczo tylko we własnym pokoju...
muszę przyznać że pomysł był przedni... )sama im pomagałam i rysowałam syrenkę Arielkę, słonia Dumbo i innych bohaterów kreskówek... było kolorowo... |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Eeej, a ja wciąż czekam na fotki drugiego wyrka
Moja córka jakoś nigdy nie miała zapędów twórczych względem ścian, ale ten defekt ma w tatusia . Musiałam jej tylko zrobić stado dyndających motylków zamiast firanki (cierpliwości i weny starczyło mi na 4 małe i dużego) i ptaszki na szybie wymalować. Teraz pracuję nad wiszącym (wysoooko) regalikiem na zabawki z jajek kinder, ale coś mi nie idzie . Co do maskotek i innych zabawek walających się wszędzie, to mają swoje miejsce w szufladzie pod łóżkiem. Był to całkiem genialny pomysł, bo sprzątanie po "imprezie" trwa chwilę. Pozdrawiam i czekam na fotki. |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
zrobię jutro
)dziś kupiłam starą firankę i zamierzam ją zafarbować, bo moja krupcia niezbyt zadowolona jest z dotychczasowego efektu... więc będzie jak ona chce... zielono i na całości... pozdrawiam... |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam że zamienię moją kuchnię w łąkę...
![]() ![]() ![]() rodzinka udaje że się cieszy... albo to mają wyjście...http://img212.imageshack.us/my.php?i...1060998mj6.jpg http://img305.imageshack.us/my.php?i...1060997bf6.jpg jak Wam się podoba ? |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Boze ta łaka jest przesliczna i te kwiaty.............jak to Pani zrobila czy jestem sama w stanie to zrobic? jakie materialy wykorzystala Pani???Mam pomysl do swojego pokoju ale wzor jest zbyt duzy zeby skorzystac ze szablonow...chyba...nie znam sie prosze o rade!!!
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Matko w.iwo Jestes BOSKA!!!!!!!!!!!!
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. Pozdrawiam ;] |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
najtańsze farby akrylowe, małe i twarde pędzle, książki z kwiatami...
)najpierw ołówkiem kontury, potem wypełnienie i na koniec obrys i światło... no i szklanka wina... i brak chłopa w domu... teraz niestety szkoła, ale muszę wziąść się do roboty... zimą zamierzam kwiaty i wróżki dla jednej, a dla drugiej w pokoiku dinozaury i podwodne gadziny... no ... nie wyrobię na wino ... ;o) |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
WOW... niesamowite sa te maki. Masz talent
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
bardzo nudziła mi się taka biała kuchnia, więc zrobiłam najpierw podkład zielony, ale dalej było nudno, zmontowałam tekturowe szablony i z użyciem gąbki kuchennej
) naniosłam wzory niby paproci... użyłam pigmentu żółtego i zielonego i pół litra farbki białej (chyba śnieżki)... teraz czekam aż szaleństwa szkolne moich maluchów ostygną trochę i dalej łączkę zamierzam malować...będę meldować regularnie... fajnie być chwaloną ... )))))miodek na moje serduszko... wieczorkiem wstawię zdjęcie nowej kompozycji do pokoju, świeca, suszki, ziarna kawy, muszle i szyszka.... do tego na poprawę humorku i chłodniejsze dni dodaję czasem olejek (dwie krolpe) cynamonowy.... pachnie bosko... wieczorami po prostu można się odprężyć... |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kurcze , zebym miala tyle czasu na te wszystkie moje pomysly
. Na razie chyba zrobie na drzwiach od szafy w przedpokoju takie fajne zielone bambusy ( pomysl z Mojego mieszkania nr 7/2006 ). Szafa jest ciemno brazowa, sciany zielone. Zabieram sie za to w poniedzialek
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
w.iwo
ale z Ciebie zdolniacha bydgoszczanka czekam na Twoje dzieło, jestem ciekawa jaki będzie efekt
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy zobaczyłam te łóżka strasznie się napalilam, żeby zrobić takie synkowi. Wyciąć ze sklejki odpowiednią formę, pomalować i obić tapczan. Potem zrezygnowalam z tego zamiaru a teraz znowu mnie nachodzi...:
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
obiecane fotki:
stroik.... http://img504.imageshack.us/my.php?i...1070022zo6.jpg http://img226.imageshack.us/my.php?i...1070024lb5.jpg Mumu - łóżeczka są piękne.... |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
http://img326.imageshack.us/my.php?i...1070189ou5.jpg
zielone łóżeczko ;o) |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
... i oto moja szafa, na razie jeden bambus ale chyba wystarczy
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
co byś powiedziała na małpkę lub zwisającego koalę z tego bambusa... domaluj coś jeszcze...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
w.iwo te łóżka sa przecudne
![]()
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
martwi mnie trochę brak czasu... ale obiecuję że jak coś zrobię to wkleję fotkę... pozdrawiam...
)
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
zapomniałabym napisać , dziś spałam sama w łóżeczku zielonym... bosko jest, bezpiecznie, obok pluszowy misiu i cała firaneczka zasłonięta... a jak zapalić w środku lampkę, po prostu bajka... mała już się nie boi sama spać
)
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
oj masz talent,prosze o wiecej takich pomyslow z checia z czegos skorzystam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Bo o takim łożeczku zawsze marzyłam... Cudo!! Tylko ja poproszę w brązach jeśli można... 

. 

rodzinka udaje że się cieszy... albo to mają wyjście...