|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić fajne zakładki do książek?
witajcie
za kilka dni muszę z dziećmi w szkole wykonać pamiątkowe zakładki dla dzieci z pierwszych klas. Czy mogłybyście mi podpowiedzieć jakie je można wykonać, bo nie mogę nic fajnego znaleźć. Myślałam o takich robionych z kliszy ale one są takie oklepane ![]() Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi Marie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Chi~
|
Dot.: Jak zrobić fajne zakładki do książek?
może papieroplastyka.. różne papierki, kolorowe wycinanki, atłasowe wstążeczki itp itp.. możliwości nieograniczone. a do tego potrzebny jedynie klej
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a czy masz jakieś zdjęcie takich zakładek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja zdjęć takich zakładek nie mam, ale mogę Ci podpowiedzieć, jak ja to widzę. Baza z tekturki falistej, na to naklejone literki z motywami (mogą być 3D). Literki te mogą być inicjałami imion dzieci. Tu mogłabyś skorzystać z tego:
http://picasaweb.google.com/juliana1...abetoBichinhos "Przywieszkę" (chwościk?) zrobiłabym z trzech tornisterków podpatrzonych tu: http://picasaweb.google.com/licris222/GOMAEVA i związanych sznureczkiem. Oczywiście wszystko bajecznie kolorowe. Jestem ciekawa, jakie zakładki zrobisz z dziećmi, więc gdybyś mogła, wstaw zdjęcia. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.