|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odnśnie zabezpieczenia.
Niby tyle się o nim mówi, pisze, ale dziwne, ze wciaz pojawiają się wpadki i mała ilosc informacji o tym co jest da nas tak naprawde dobre . Mam więc kilka pytan jako zupełnie zielona w kwestiach seksualnych...
i zabezpieczeniowych ![]() - czy stosujecie zawsze JEDEN środek zabezpieczający? Kondom i tabletki razem nie wchodzą w grę jako "sposób pewniejszy"?( wiecie, chodzi mi o to czy w rownoczesnym czasie przy stosunku jest tak,ze wzielyscie tabletke, ale męzyczna używa także kondoma ![]() - czy po pierwszym stosunku "LECIALYSCIE" DO GINA, NAWET JEZELi wCZESNIEJ To nie nastąpiło bo "nie", aby sie zbadać? - czy umiejętnie wyliczacie sobie dni poldne i niepdodne co czasami tez jest niezbedne ? - czy poza plastrami,ktore omijaja uklad pokarmowy, sa inne srodki nie tabletki... ktora chronia nasze zdrowie, kobiece szczegolnie i poznijesza mozliwosc wydania na swia zdrowego potomstwa, nei wspominajac juz o samym zajsciu w ciaze... teraz sa przeogromne problemy...przez te cholerstwa, nawet jezeli dziewczyny teraz tego uzywaja t wyjdzie za - 6 lat,ze dzieci nie moga miec -straszne. ![]() No poki co tyle. Pozdrawiam i licze na doze wyrozumialosci... ![]() ![]() ![]() ![]() Pięknego dnia.
![]() |
#2 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Odnśnie zabezpieczenia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nuva ring implant zastrzyk spiralki globulki kremy gumki slyszalam od lekarzy opinie, ze po odstawieniu tabletek kobiety sa jeszcze bardziej plodne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() - stosuje tylko jeden środek antykoncepcyjny jakim sa tabletki, chyba, ze jem antybiotyk to dodatkowo zabezpieczam sie prezerwatywa, ale tylko i wylacznie wtedy - do ginekologa chodzilam juz wczesniej - nie licze dni plodnych bo ich nie mam, ale kiedy mialam umiałam policzyc sobie dni podne i nie ![]() - sa zastrzyki, spirale, globulki, prezerwatywy, Nova ring i nie wiem co tam jeszcze, szczerez mowiac nie mysle o tym bo jestem zadowolona ze swojej antykoncepcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
już masę było wątków o antykoncepcji
![]() |
#5 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam tylko jedną drobną prośbę - skoro, jak sama przyznajesz, jesteś zielona w kwestii antykoncepcji, to nie opowiadaj o problemach z zajściem w ciążę po braniu hormonów. Wzajemnie ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie, do gina poszłam przed, po tabletki, a potem już na normalne przeglądy. 3. Nie wyliczam. Ale mniej więcej znam swój cykl, a owulację obstawiam bezbłędnie. 4. Stosuję spiralę miedzianą i w życiu swoim nie miałam lepszej antykoncepcji. Ale wcześniej 11 lat brałam tabsy anty i żyję. I mam się dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie problemy byly zawsze tylko się o nich nie mówiło a na obecne problemy ma wpływ takze wiek kobiet kiedy sie decyduja na dziecko ,odzywianie,styl życia wiec nie zrzucamy wszytskiego na pigulki które maja jednak wiecej plusów niz minusów. stosowalam w kolejnosci : gumki-pigulki 4 lata-gumki-obecnie spirala miedziana u gina bylam przed 1 razem znam swoj cykl jest jak w zegarku. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-04-30 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Do ginekologa dobrze chodzic bez wzgledu na to, czy sie współżyje czy nie 3. na metodzie dni płodnych i nie płodnym to bym nie polegała 4. i plastry i tabletki niestety zawierają syntetyczne hormony, plastry są jedynie korzystniejsze dla wątroby... moim zdaniem nie są obojętne dla organizmu, "najzdrowszy" czyli najłagodniejszy dla organizmu jednak będzie kondom ![]() Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-04-30 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
- czy stosujecie zawsze JEDEN środek zabezpieczający? Kondom i tabletki razem nie wchodzą w grę jako "sposób pewniejszy"?( wiecie, chodzi mi o to czy w rownoczesnym czasie przy stosunku jest tak,ze wzielyscie tabletke, ale męzyczna używa także kondoma
![]() -stosuję dwa, ze względów higienicznych. nieczęsto mam możliwość wziąć kąpiel po stosunku. - czy po pierwszym stosunku "LECIALYSCIE" DO GINA, NAWET JEZELi wCZESNIEJ To nie nastąpiło bo "nie", aby sie zbadać? -nie ![]() - czy umiejętnie wyliczacie sobie dni poldne i niepdodne co czasami tez jest niezbedne ? -używam pigułek, nie mam dni płodnych. gdy nie używałam, umiałam tylko na zasadzie kalendarzyka a to nie działa. więc teoretycznie nie umiem. - czy poza plastrami,ktore omijaja uklad pokarmowy, sa inne srodki nie tabletki... ktora chronia nasze zdrowie, kobiece szczegolnie i poznijesza mozliwosc wydania na swia zdrowego potomstwa, nei wspominajac juz o samym zajsciu w ciaze... teraz sa przeogromne problemy...przez te cholerstwa, nawet jezeli dziewczyny teraz tego uzywaja t wyjdzie za - 6 lat,ze dzieci nie moga miec -straszne. ![]() -a skąd informacje że to przez tabletki? gdyby ich nie używała na pewno byłoby inaczej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja napisze tyle ze używam tabletek, biore je bardzo regularnie wiec nie martwie się o jakąś wpadkę... myślę że łaczenie tabletek z gumką nie jest sensowene... [chyba ze jakaś panna notorycznie zapomina je brac lub nie trzyma sie konkretnej godziny]
mój TŻ proponował byśmy w dni płodne używali też prezerwatyw ale dałam mu podręcznik do biologii, wytłumaczyłam jak dokładnie działają tabletki, i że jesli sa brane regularnie to nic nam nie grozi i wtedy sie uspokoił ![]() dodatkowo jeśli masz jakeś watpliwości nie bój sie pytac ginekologa! on jest od tego żeby wybrać taka metode jaka bedzie dla Ciebie najlepsza ![]()
"Nie widziano jeszcze, by kto był nieszczęśliwy z tego powodu, że nie troszczy się o to, co się dzieje w duszy innego człowieka. Ci zaś muszą być nieszczęśliwi, którzy nie śledzą z rozwagą drgnień duszy własnej." Marek Aureliusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
No ja obecnie nie współżyję... - brak partnera...
Ale z moim exem zawsze stosowaliśmy tylko prezerwatywy. No i obserwuję swój organizm, więc wiem, kiedy mam dni płodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
- czy stosujecie zawsze JEDEN środek zabezpieczający? Kondom i tabletki razem nie wchodzą w grę jako "sposób pewniejszy"?( wiecie, chodzi mi o to czy w rownoczesnym czasie przy stosunku jest tak,ze wzielyscie tabletke, ale męzyczna używa także kondoma
![]() ja za pierwszym razem mialam tylko prezerwatywe, ale teraz mysle ze będą tylko tabletki i to wystarczy w zupełności - czy po pierwszym stosunku "LECIALYSCIE" DO GINA, NAWET JEZELi wCZESNIEJ To nie nastąpiło bo "nie", aby sie zbadać? byłam po pierwszym stosunku u ginekologa ale tylko dlatego, ze wczesniej sobie ustalilam wizyte, nie sądzialam ze tydzien wczesniej odbedzie sie moj ppierwszy raz. Zbadalam sie oczywiscie wtedy :P moje odpowiedzi
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- lepiej iść do ginekologa kontrolnie przed rozpoczęciem współżycia, ale generalnie to nie do końca rozumiem pytanie - nie mam dni płodnych - stosuję hormony. aczkolwiek na ginekologii jest obszerny wątek o NMPR, warto się zapoznać jak nie stosujesz tabletek czy innych takich - nie ma żadnych dowodów na to, że tabletki powodują problemy z zajściem w ciążę. niektórym kobietom przepisuje się tabletki na kilka miesięcy na pobudzenie owulacji. poza tym, jeżeli tak by się działo, to plastry i NuvaRing by powodowały takie same skutki w tej kwestii co tabletki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a mogę zapytać jak owy krążek się sprawdza? ja bałam sie wypróbowac bo mam watpliwości czy np on nie wypadnie? czy sa z nim jakies niedogodności które dopiero w trakcie wychodzą?
takich rzeczy nie znajde na ulotce a lekarz stwierdził że nie ma z tym zadnych problemów wiec lepiej spytać kogoś kto stosuje ![]() pomyślałam wreszcie i znalazłam temat o tym pierścieniu... jesli ktos jest zainteresowany -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232657
"Nie widziano jeszcze, by kto był nieszczęśliwy z tego powodu, że nie troszczy się o to, co się dzieje w duszy innego człowieka. Ci zaś muszą być nieszczęśliwi, którzy nie śledzą z rozwagą drgnień duszy własnej." Marek Aureliusz ![]() Edytowane przez Weronika K Czas edycji: 2010-04-30 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
sprawdza się dobrze, żadnych niedogodności nie ma, zapraszam na zbiorczy dot. NuvaRingu na ginekologii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
1 - od zawsze same prezerwatywy, a od nastepnego okresu zaczynam używać tabletek
![]() ![]() 2. - no cóż poleciałam do gina jakiś rok po moim 1 razie ![]() 3 - może nie to, że wyliczam ale raczej rozpoznaje po sobie ![]() ![]() 4- dziewczyny już wymieniły i napisały o "bezpłodności po tabletkach" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
zawsze możecie kazać brać tabletki facetowi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to po długim czasie Cie tak wyniszczyły? i tlyko jeden rodzaj czy zmieniałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
przeciez nie ma tabletek dla facetow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Oj, to ironia przecież była tylko ![]() ![]() Jak to tabletki nie przyczyniają się do zajscia wciąże czy nie, przeciez po to są stworzone, aby jej zapobiegać. ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.