|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sianowate, suche, grube, gęste, kręcone włosy.
Pomocy!.
Co zrobić?.. Mam włosy za ramiona. Są grube, gęste, dość suche i sianowate. Po umyciu są kręcone, lecz potem po rozczesaniu np. po 2 dniach noszenia loków to jeszcze większe siano. Są jeszcze oklapłe przy głowie. Chcę iść do zakładu fryzjerskiego aby je wycieniować, ale się boję, że będą jeszcze bardziej się puszyć, bo jak za bardzo wycieniuje to już w lokach nie będę mogła chodzić, a jak za mało to efekt będzie praktycznie taki sam jak przed. Co zrobić. Ps. Mam 15 lat, okrągło prostokątną twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sianowate, suche, grube, gęste, kręcone włosy.
użyj jakies gumy do włosów, pianki sa przeznaczone po to zeby loki sie dłużej trzymały. skoro masz siano wyproboj olejku rycynowego oraz Nafty kosmetycznej
![]() Życze powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310644
tutaj jest cały wątek dla kręconowłosych. znajdziesz tutaj mnóstwo porad odnośnie tego, jak pielęgnować i układać taką czuprynę. warto tam zajrzeć przed wizytą w salonie, chociażby dlatego, że mało który fryzjer wie, jak podcinać kręcone włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za te rady ; ***
a jeszcze jedno pytanie: czy wyciniować takie włosy czy je zostawić i poczekać aż urosną do połowy pleców i wtedy? czy wgl nie cieniować? : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.