|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Auto sprowadzone -problem z tablicami.
Pytanie do Wizazanek,które miały do czynienia z takimi samochodami.
Kupilismy z TŻ kilka dni temu auto sprowadzone z Niemiec. i tu pojawia się problem -nie ma tablic zjazdowych. Ma normalne niemieckie. Samochód ma ubezpieczenie wazne przez miesiąc,jest wyrejestrowany. Czy mozna na tych tablicach tutaj jezdzic dopóki nie zalatwimy wszystkich formalnosci ? jak w ogóle to mozliwe,ze nasza Honda przyjechała w taki sposób?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Auto sprowadzone -problem z tablicami.
Jak ja sprowadzałam w 2004 r samochód, to dostałam przy wyrejestrowaniu w urzędzie niemieckim nowe tablice z czerwonym paskiem z prawej strony.
Teraz wpisują w Fahrzeugbrief nowego właściciela i wtedy tablice zostają stare-niemieckie i dają dokument wyrejestrowania. Na tych tablicach możesz jeździć w kraju do końca ubezpieczenia. Ale polecam jak najszybciej załatwić sprawy zarejestrowania samochodu w kraju. Powodzenia. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedz
![]() Mam jeszcze jedno pytanie : kto powinien byc wpisany w ten brief? Ten od kogo kupilismy ten samochód? (bo nie sprowadzalismy go sami) Rejestracje załatwimy jak najszybciej,ale chce wiedziec,ze wsyztsko z autem w porzadku
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
W briefie powinien byc wpisany poprzedni wlasciciel, o ile wiem.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wpisany
![]() Dzięki za odpowiedzi,autko juz smiga na polskich tablicach
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak Imola mówi, lepiej szybko wziąźć sie za sprawy związane z uzyskaniem polskich tablic.
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.