|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Szerokie biodra!!!!
Witam wszystkie wizazanki cieplutko moje pytanko moze głupie ale dla mnie magiczne może znacie jakies nie zawodne diety cwiczonka lub inne cuda na pozbycie sie bioderek chociaz z 8-10 cm ja mam 101cm i nie pasuje cosik mi bo talie mam chuda 65cm i wyglada to troche dziwnie piszcie pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szerokie biodra!!!!
zanetko witaj!
to masz ten sam problem co ja...ja mam w pasie 72 cm a w bioderkach az 106 cm!! faktycznie ta roznica bardzo przeszkadza bo o ile bluzke kupie na maly rozmiar to spodnie juz nie bo musza być szerokie w biodrach a waskie w talii..a potem to strasznie odstaje ach..takie to nasze kobiece problemy...powiem ci ze ja jestem na 1000kcal i troche cwicze...w pierwszym miesiacu przed swietami min 3 razy w tyg po godzince cwiczylam aerobik z kasety i polecialy 4 kg i 4 cm w biodrach...ale teraz nie mam za bardzo czasu na cwiczonka wiec czasem wieczorem tylko pobiegam sobie trocha ...ale dietke trzymam ..staram sie nie przekraczac 1200kcal dziennie ale najlepiej jak zmieszcze sie tak kolo 1000kcal. mysle ze jednak na bioderka dieta nie pomoze a jedynie cwiczonka i jakakolwiek gimnastyka.....tez czekam na rady innych wizazanek.. sciskam cieplutko pa
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ja też mam szerokie biodra, ale to już taka budowa co nie znaczy, że nie można z tym nic zrobić. Najlepsze ćwiczenia to skłony na boki, a co do diet to podobno najlepiej traci się tłuszcz z tych okolic na diecie niskowęglowodanowej, ale tego nie polecam. Skłony są najlepsze.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam cos ok 100cm teraz mam juz 93 cm i jestem zadowolona wreszcie
![]() a wszystko dzięki diecie i regularnym cwiczeniom przez 2 miesiace |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
ha kochaniutkie macie świetne pomysły
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja proponuje przeszukać forum, wystarczy użyć wyszukiwarki
![]() lub przejrzeć kilka stron wstecz, na pewno coś ciekwego znajdziecie
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy chcesz tez cos schudnac... ja mialam w biodrach prawie 110,a teraz jest 92... w talii 84 a teraz jest 69... z uda zlecialo mi z 60-62 na 51...
bez cwiczen wprawdzie,ale schudlam 14kg i chudnac spadaly mi cm ![]() w razie czego watek u mnie w podpisie |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
oo temat dla mnie
![]() Ja mam 103 w biodrach, chciaabym zejśc ponizej 100
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam talie 60 a biodra 84 (!) i wbrew pozorom do mojej sylwetki biodra sa bardzo szerokie a co za tym idzie duza pupa i szersze uda... ja postawilam na cwiczenia ale wszystko szlo na miesnie.... ;/
|
|
#10 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
yyy,84 cm w biodrach przy 60 cm w talii to jest dużo?!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
he? duzo??? aha
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Hey
Tez mam problem z biodrami , ogolnie jestem typową gruszką ... podobnie jak ty nie ufam deitom cud wolalabym raczej sama opracowac plan dzialania. Mam pytania , czy mogę jesc wszelkiego rodzaju jogurty oraz musli z owocami?
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeciez ideal
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
tak duzo ;( jestem niska i dlatego od razu kazdy widzi ta sylwetke gruszki ;/ i nie moge kupic spodni ;/ bo jak w biodrach ok to na brzuchu za szerokie jak w brzuchu ok to na biodra nie wcisne ;/
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
moze Ci się wydaje naprawde
musialabys chyba wkleic fotkę, ale mysle ze z takimi biodrami musisz byc szczuplutka
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wiadomo że 84 w biodrach to jest nie lada wyczyn i chudzizna
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
ale czym sie denerwujesznapisalam posta w mojej sprawie spójrz wyżej ja mam 101cm i chcialabym miec minimum 95 ze wzgledu na talie 65cm to chyba nic takiego i nie chudzizna
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
to może powinnas chodzić na basen? to chyba ogolnie wysmukla, ja np. staram sie 2 razy w tyg chodzic
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ten sam problem co wy. Do czasu ciązy miałam 65 w talii i 90 w biodrach. Teraz zarówno przy jednym jak i przy drugim mam o 9 cm. więcej
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
czas się nauczyć, plywanie nie jest trudne -)
generalnie mysle że wszelkiego rodzaju ćwiczenia aerobowe, niestety z samych bioder chyba nie da się zrzucic u mnie tluszczyk po calości zszedl. dieta napewno duzo daje w polaczeniu z czestymi cwiczeniami |
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Łącze się z Wami w bulu dziewczyny.. Zawsze miałam szerokie biodra zwykle było to 69 talia i 95 biodra. Teraz przez zimę urosłam i mam 71 w talii i 99 w biodrach. A do tego klasyczne, wielkie uda jak to u gruszki. Na szczeście tylko na samej górze mają 57,5 cm niżej jest już lepiej. Korzystam z tego,że choć łydki mam zgrabne i szczupłe i chodzę w spódnicach i sukienkach w trapez
Wtedy słyszę że wyszczuplałam.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
♥
|
nie da sie schudnąć z określonej części ciała .. jak ktos chce zmiejszyc obwód w jakiej cześci to musi sie liczyc ze z wszystkich obwodów spadnie
a z cwiczen to siłowe+ interwały/aeroby no i dieta( okreslasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne poczym odejmujesz 200 kcal i jadasz tyle ile kcal ci wychodzi( o "jakosci " i jakie produkty najlepiej jadac znajdziesz w wątku : ile dzisiaj zjadłam ) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

ach..takie to nasze kobiece problemy...powiem ci ze ja jestem na 1000kcal i troche cwicze...w pierwszym miesiacu przed swietami min 3 razy w tyg po godzince cwiczylam aerobik z kasety i polecialy 4 kg i 4 cm w biodrach...ale teraz nie mam za bardzo czasu na cwiczonka wiec czasem wieczorem tylko pobiegam sobie trocha ...ale dietke trzymam ..staram sie nie przekraczac 1200kcal dziennie ale najlepiej jak zmieszcze sie tak kolo 1000kcal. mysle ze jednak na bioderka dieta nie pomoze a jedynie cwiczonka i jakakolwiek gimnastyka.....
pa