wyreżyseruj sobie sen !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-07, 00:28   #1
Divine18
Zakorzenienie

wyreżyseruj sobie sen !!!

Czy śniłyście kiedyś i wiedzialyście ze to sen?
Na pewno pare razy zdawalyście sobie we śnie sprawe że to tylko sen! Wyobraźcie sobie ze wtedy mozecie sobie wyobrazic co tylko chcecie! i wyrezyserowac wlasny sen!

http://www.autohipnoza.pl/techniki.html

na tej stronce znajdziecie techniki i treningi świadomego snu !
wczoraj w nocy co chwila sie budziłam bo piekły mnie plecy (za duzo opalania) i za kazdym razem jak sie budzilam wmawialam sobie : "teraz bede snic to bedzie tylko sen" i wyobrazcie sobie ze udalo mi sie! zażyczyłam sobie ze chce pofrunąć do domu mojego chłopaka! i leciałam jak ptak po całym moim miescie ... dzisiaj mam nadzieje ze też mi się uda... moze wyśnią mi sie numery w totka?

hihi spróbujcie to naprawdę zadziwiające przeżycie .... napiszcie czy sie udało ... pozdrawiam

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Edytowane przez Divine18
Czas edycji: 2006-07-07 o 00:56
Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 00:48   #2
Afra86
Zakorzenienie

Dot.: wyreżyseruj sobie sen !!!

Ja sie troche boje.... wstyd

edit: aczkolwiek kliknelam i nie dziala to znak!
Afra86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 00:57   #3
Divine18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afra86
Ja sie troche boje.... wstyd

edit: aczkolwiek kliknelam i nie dziala to znak!
już powinno działać też sie bałam ale tylko jak to czytałam (to co na tej stronce napisane) ale nie boj sie to tylko niepoznane zakamarki Twojego umyslu hiehiehie

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Stary 2006-07-07, 01:09   #4
i_n_e_s
Zadomowienie

Ja też się boję w to wejść, wole nie wiedzieć. Ale kiedyś 2 razy mi się tak zdarzyło, że podaczas snu wiedziałam, że wszystko mi się śni i sobie powtarzałam, że nie chcę się obudzić i zobaczę co będzie dalej. Cokolwiek do mnie nie mówiono, to cały czas wiedziałam, że to sen. Dziwne uczucie, dość dawno to było, a do dziś zapamiętałam.
Dlatego wolę normalnie spać, kiedyś sobie pomyślałam (być może, że przez jakiś film), że co by było gdybym zapadła w śpiączkę, a wtedy myśląc że to normalny sen, nie chciała się obudzić.
Wolę nie eksperymentować
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 01:16   #5
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Divine18
ale nie boj sie to tylko niepoznane zakamarki Twojego umyslu hiehiehie

wcale mnie nie pocieszylaś Jeszcze pewnie powiedzialas to takim metalicznym glosem szalonego naukowca smiejacego sie demonicznym smiechem
Tym bardziej wole ich nie poznawac, znajac moje mozliwosci, to bym se odfrunela i juz nie wrocila

Chociaz.....kusi....... Szczegolnie w takim momencie zycia w jakim obecnie jestem, chetnie bym se gdzies odleciala..zeby nie myslec.

"Bo czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować..." ech

...kurcze wejsc or not to wejsc?
Stary 2006-07-07, 01:17   #6
Divine18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afra86
wcale mnie nie pocieszylaś Jeszcze pewnie powiedzialas to takim metalicznym glosem szalonego naukowca smiejacego sie demonicznym smiechem
Tym bardziej wole ich nie poznawac, znajac moje mozliwosci, to bym se odfrunela i juz nie wrocila

Chociaz.....kusi....... Szczegolnie w takim momencie zycia w jakim obecnie jestem, chetnie bym se gdzies odleciala..zeby nie myslec.

"Bo czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować..." ech

...kurcze wejsc or not to wejsc?
wejść no bez przesady czego tu sie bać przeciez bedziesz nad tym panować i wyobrażać sobie fajne rzeczy czo nie? poza tym jeśli nie chcesz nie musisz wchodzic na ta stronke wystarczy ze wkrecisz sobie przed snem lub gdy sie w nocy obudzisz ze to co teraz zobaczysz to bedzie tylko sen niesamowite ...

Stary 2006-07-07, 01:25   #7
Afra86
Zakorzenienie

Tylko widzisz, ja jestem taki ktos,kto zawsze wpada w klopoty
I cos co z pozoru wyglada niewiennie i nie wyrzadzi zbyt duzej krzywdy, mnie moze zalatwic na cacy
Serio, ja jestem beznadziejny przypadek

Ale khem.... powiedzmy ze wcale nie ulatwiam sobie zycia i zamiast unikac roznych dziiiiiiiiwnych rzeczy to bardzo chetnie sie w to pakuje

So, dzisiaj o ile pojde spac uch ech uch ...SPROBUJE <fanfary>
i juz nawet wiem co sobie wyobraze.... ( w zasadzie to jest dla mnie glowna motywacja)
Stary 2006-07-07, 07:22   #8
spray
KWC

jeli to prawda: Bradzie Pitcie- NADCHODZĘ!
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 10:49   #9
allen15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray

A wiecie ja też mialam takie wrażenie podczas snu, ze to tylko sen- snilo mi się, ze byłam w jakimś zamku na jakieś uczcie, bylo tam duzo ludzi i nagle zapragnęłam aby pojawil się tam chlopak, który mi się podoba I wiecie w snie ciągle w myslach powtarzalam aby przyszedl i w koncu się pojawil...niesamowite
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 10:56   #10
patrycjaaP
Rozeznanie

bez czytania tej stronki tak mam śni mi się to co sobie wymyśle i jak śpie to jestem w pełni świadomo, że śnie. Pamiętam jak kiedyś mi się śniło, że dostałam list i sama sobie wymyślałam co w nim pisze.. i nie mogłam ułozyć sensownych zda pomyslałam wtedy " przecież nie wymyślisz na poczekaniu miłosnego listu, przecież śpisz". Albo jak śni mi się jakiś koszmar typu małpy na miotłach wtedy uciekając przed nimi mysle " obudź się, dosyć tych małp" i się budze.. dziwne

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 10:56   #11
Divine18
Zakorzenienie

hej dziewczyny kurcze dopiero co wstałam... dzisiaj nie bardzo mi sie udało we śnie cos wykombinować chociaż wyśniły mi się jakies glupie numery w totka ale kto wie moze warto puścić? hehe spray ;D niezła jesteś i gratuluje allen

Stary 2006-07-07, 20:17   #12
keira24
Zadomowienie

Przez wiele lat spisywałam swoje sny i to mogło mi zapamiętywać je nawet kilka godzin po przebudzeniu. Do spisanych snów do tej pory czasem wracam. Wystarczy odrobina skupienia i jestem w stanie sobie je przypomnieć. Znam też swój klucz. Nie lubię jednak snów, które powtarzają się w identycznej formie. Może minąć nawet rok, a kiedy przyśni mi się już śniony kiedyś sen, to wytrąca mnie to z równowagi. Nie lubię tego uczucia, że coś takiego miało juz miejsce. To jak błąd w matrixie, deja vu...
Wszystkie moje książki opierają się na snach . A świadome śnienie czasem mi sie zdarza. Sama wtedy decyduję, czy postapię tak, czy inaczej i co sie będzie działo w moim śnie. Ale u mnie występuje to już na pograniczu jawy i snu i łatwo wtedy po prostu wybudzić się poprzez nadmierną ingerencję.

Zainteresowanym polecam książkę Adama Bytofa "Sztuka świadomego snu".

Pozdrawiam .
Stary 2006-07-07, 20:49   #13
Szattinka
Rozeznanie

Bardzo to ciekawe Lubię jak czasami przyśnią mi się sytuacje, które w normalnym życiu są niestety nie realne . Będę próbować. ... a moze którejś z Was się już udało?
Szattinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 22:10   #14
Mysia_
Zadomowienie

hmm ale jakie sa korzysci z tego swiadomego snu?
przeczytam jak ebde miala wiecej czasu i napewno sprobuje
Stary 2006-07-07, 22:42   #15
laylaaa
Zakorzenienie

kiedys probowalam swiadomie snic, znalazlam strone na ktorej opisane byly te wszystkie czynnosci ktore trzeba wykonywac przed zasnieciem. twardo wytrzymalam tydzien, ale juz nie pamietam czy byly jakies efekty i tak mam dosc fajne sny

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 23:08   #16
Moonlight
Wtajemniczenie

mi sie czasem zdarza świadomie śnić ale tylko czasami...

zawsze jak we śnie usiłuję coś przeczytać to nie mogę, litery ciągle się zmieniają, układają się w nielogiczne, bezsensowne zdania i wtedy wiem że to sen
Stary 2006-07-07, 23:46   #17
Nemezja
Zakorzenienie

Ja wiedziałam,że śnię.Pamiętam,jak mówię do wujka:"Przecież to tylko sen" Przypomniało mi się coś jeszcze-kiedy śniło mi się coś strasznego-złodzieje,potwory itp. to zawsze świadomie się przewracałam,bo wiedziałam ,że wtedy się obudzę.To był dobry sposób,nie poskutkował tylko raz.Ale to było dawno temu.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 15:50   #18
pappaya
Zadomowienie

Jestem bardzo zainteresowana tematem swiadomego snu i ogolnie snow.
Czy ktoras z Was posiada jakies e-books na temat swiadomego snu?
pappaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 16:02   #19
TheCuteOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

nie rozumiem tego: przed snem mam powtarzać sobie co ma mi się przyśnić i to mi się przyśni?
Stary 2007-06-19, 16:04   #20
mila17
Zakorzenienie

ja zawsze wiem, że to sen gdy śnią mi sie jakieś koszmary i już w snie mówię sobie że chcę się obudzić. I budze się oczywiście.
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 16:06   #21
$Luna$
Zakorzenienie

GG do $Luna$

a ja mam pytanie : czy komuś to sie już sprawdziło
Stary 2007-06-19, 16:27   #22
pappaya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
ja zawsze wiem, że to sen gdy śnią mi sie jakieś koszmary i już w snie mówię sobie że chcę się obudzić. I budze się oczywiście.
Mam dokladnie tak samo. Tylko wtedy kiedy snia mi sie koszmary ale takie na prawde straszne zaczynam miec swiadomosc ze snie i wybudzam sie aby nie dotrwac do finalu.

Pracuje nad tym aby moc kontrolowac moje sny. Na razie staram sie przypominac jak najwiecej z moich snow po przebudzeniu. Nie mialam nigdy wczesniej z tym wiekszych problemow, ale nie przywiazywalam do tego duzej wagi. Teraz odkad zainteresowalo mnie swiadome snienie staram sie przypomniec sobie moj sen bardziej dokladnie. Czasami pamietam dwa sny ale to bardzo rzadko.

Jedno ciekawe zjawisko ktore zauwazylam u siebie. Mianowicie potrafie przypomniec sobie moje sny ktore mialam w przeszlosci i to nie w tej najblizszej przeszlosci. Pamietam nawet te sny ktore mialam z 10 lat temu. Czasami przed zasnieciem zamykam oczy i lubie przypominac sobie te wczesniejsze sny. Nachodza mi one na mysl jak szalone, jeden po drugim tematycznie. Czy ktoras z Was tez to u siebie zauwazyla??

Dziewczyny jak ktoras ma na komputerze e-books na temat snow, dajcie znac.
pappaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości