![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki jest dla was Tż przy znajomych
Czy zachowanie Tż-a przy znajomych, ma dla Was duże znaczenie? Jak traktują Was Wasi Tż, w obecności innych osób? Jak chciałybyście być traktowane?
I czy dla Was ważne jest okazywanie "czułości" przez osoby Wam bliskie, w obecności innych? Czujecie sie w tedy bardziej dowartościowane? Jak powinni zachowywać się nasi Tż według Was???
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki jest dla was Tż przy znajomych
TŻ jest dla mnie przy znajomych taki sam jak na osobnosci. szczegolnych roznic nie widze. moze tylko jest troche bardziej dziecinny, gdy jestesmy sami - przy kolegach sobie na to raczej nie pozwala, bo stalby sie w ich oczach mniej 'meski'
![]() a co do okazywania czulosci przy innych. mi to nie przeszkadza, aczkolwiek czuje sie zaklopotana, gdy TŻ mnie wrecz 'oblapia' przy innych. jakos tak czuje, ze czasem przekracza pewne granice w tym okazywaniu czulosci w obecnosci innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak już widuję jego znajomych, co rzaaaaadko się zdarza, to zachowuje się normalnie, czyli nie okazuje zbytnio czułości, nie 'obłapia' mnie, co mi odpowiada-jemu również
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak my jestesmy ze znajomymi to zachowuje sie zupelnie tak samo jak jest ze mna - no moze oprocz tego, ze nie rzuca sie na mnie i nie przytala mnie co chwile, ale on wiem ze ja nie lubie okazywania sobie uczuc przy znajomych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Przy znajomych mój Tż zachowuje się jak zwykle
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w domu i przy znajomych zachowujemy sie z TZem tak samo. nie mamy zadnego rozgranczienia na zachowania 'domowe' i 'pozadomowe'
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie zauważam żadnych negatywnych zmian.
Jego zachowanie jest jak najbardziej w porządku. Jest dokładnie takie, jakie chciałabym, żeby było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
.....
"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce jeszcze nie wyschło i nie stało się pustynią..." Całkowite zaćmienie serca ... Anuś ![]() Edytowane przez annus89 Czas edycji: 2007-10-07 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Taki jak zawsze. Nie czujemy potrzeby całowania się przy innych, to jest nasza prywatna, intymna sprawa i zarezerwowana tylko i wyłącznie dla nas. Nawet nie siadam mu na kolanach, bo kiedy sama widzę takie dziewczyny, jakoś nie mam z nimi ochoty na inteligentną rozmowę
![]() Nie mówiąc już o głębokich pocałunkach - kojarzą mi się z gówniarzami, macającymi się na imprezach Zarówno w domu jak i przy znajomych, mamy z TŻtem czasem odmienne zdanie i kulturalnie je wymieniamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
u nas na początku było tak:
Tz ciągle przy mnie był jakby bał sie, ze mu uciekne, a on nie zauwazy ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę, to podpisuję si.e pod Twoim postem ![]() Kiedy moi znajomi (para) całują sie przy mnie, wprawia to mnie w swego rodzaju zakłopotanie. Nie wiem czy się odezważ czy co ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie generalizowałabym
![]() Zdarzało mi się siadać w zaufanym towarzystwie (ale i w knajpie) tz na kolanach. I nie uważam, że nie można ze mną inteligentnie porozmawiać, wręcz przeciwnie ![]() Co do tematu. Nie uważam, żeby okazywanie publicznie "czułości" było czymś złym, jeśli masz na myśli po prostu zwracanie na ciebie uwagi. Nie trzeba od razu się na siebie ślinić - nie tylko taką "czułość" przybiera formę ![]() ![]() Także, zachowywał się jak zwykle, ALE czasem zapominał, że jestem, "ignorował". I to mi się nie podobało.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Normalnie się zachowuje.Jak towarzystwo jest bardziej jego niż moje,to trochę bardziej zwraca uwagę na to co się ze mną dzieje,jest bardziej opiekuńczy.
A poza tym to zupełnie zwyczajnie,dogryzamy sobie,drażnimy się,tulimy (ale w granicach....) ..no...normalnie i tyle ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czesto siedze mu na kolanach w tramwajach, autobusach kiedy jest jedno wolne miejsce - i to nie przy znajomych, a przy obcych! ![]() a ze nie masz ochoty na rozmowe, trudno... jesli oceniasz ludzka inteligencje na podstawie czegos takiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez katzet Czas edycji: 2014-05-14 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() troszke nie rozumiem co ma piernik do wiatraka, inteligentna rozmowa do sposobu w jaki/gdzie sie siedzi. no ale nic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Po prostu czasem nie ma się ochoty poruszać załóżmy poważnych tematów, gdy ktoś zachowuje się w określony sposób. Przykładowo - kiedy ktoś pije 8 piwo, to nie zaczynam z nim inteligentnej rozmowy chociaż nie wyklucza to jego inteligencji. I dalej - jeśli ktoś w towarzystwie, przed moimi oczami całuje się i obłapuje, to na inteligentną rozmowę ochota mi także przechodzi.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ok rozumiem, rozni ludzie moga miec rozne widzimisie ![]() poruszylam temat, bo jednak pozostaje to dla mnie... dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, rzecz zależy też od okoliczności ale serio przechodzi mi ochota na poważne rozmowy, gdy mój potencjalny rozmówca właśnie klei się do kogoś innego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zazwyczaj takie całujące się pary przestają zwracać uwagę na innych uczestników spotkania-kilkakrotnie znalazłam sie w takiej sytuacji ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
My z TŻ wśród znajomych zachowujemy się prawie tak jak w domu- prawie bo oczywiście nie obściskujemy, obmacujemy się itp. jakoś chamsko- oczywiście całusy i przytulanie jest ok ale w normie, czasem nawet mój TŻ mówi że nie chcę się z nim całować przy innych a ja po prostu nie chcę by reszta znajomych poczuła się dziwnie no bo ktoś coś opowiada wszyscy słuchają a ty nagle się całujesz to tak jakbyś go zignorował i olał. Ale ogólnie jestem za normalnym zachowaniem i wszystkim w normie
![]() mnie samą odrzuca zbytnia przesada, jechałam raz w pociągu z taką nieznajomą parką- siedzieli w tym przedziale co ja- i myślałam że umrę raz ze śmiechu a raz z mdłości ;-) bo ta laska: Mirex (tak nazywała swojego chłopaka), Mirex a kochasz mnie mocno? On: tak (widać biedak byla zażenowany) Ona: (na całe gardło słodziutkim, dziecięcym głosem): ale nie tak mocno jak ja ciebie bo ja cie kocham mocno, mocno, mocno, mocno. I tak się z nim droczyla przez 5 minut... nie muszę chyba dodawać jak bardzo się do niego lepiła, przyssawała, robiła malinki, siadała na nim okrakiem... obok mnie siedziała starsza pani i widziałam, e słabo jej się robiło na ten widok.. wiadomo za jej czasów było inaczej ![]() Podsumowując mój wykład: z TŻ okazywać sobie czułość wszędzie i zawsze ale z umiarem, orgie....tylko sam na sam;D
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Aha no i co do siadania na kolanach w tramwaju czy gdzies to nie mam nic przeciwko... dopiero gdy widze jak laska traktuje swojego chlopaka jak krzeslo do striptizu lub rurke z klubow go-go to troche mnie to drazni i smieszy....
![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, ze jesli ktos sie klei do partnera to nie da sie z nim przeprowadzic zadnej rozmowy, z prostego powodu - ten ktos pewno slucha nas jednym uchem, skupiajac swoja uwage na partnerze... w tym wypadku jest to brak szacunku dla rozmowcy. ale nie zeby samo siedzenie uniemozliwialo rozmowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]()
mój chłopak przy kolegach zachowuje sie tak samo , hmm no może jest bardziej zabawny ,wiadomo jak to w grupie , trzeba sie posmiać ale wzgledem mnie to nie mam zastrzeżeń , wiem , ze nie wstydzi sie mnie.. ja lubie usiąść mu na kolankach i dać skromnego buziaczka , ale nic więcej , nie wypada, miejmy troche prywatności..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Znamy sie długo, mamy wspólnych znajomych...jesteśmy w jednej ekipie...więc zachowuje się tak jak zawsze
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
prawie tak samo jak sam na sam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Wtajemniczenie
|
Staram się nie generalizować, choć ciężko pisać przy każdym stwierdzeniu "wiem, ze nie wszyscy" lub "niektórzy".
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I powtórzę jeszcze, że mówię o, może nie poważnej, ale na pewno nie luźnej rozmowie, a za taką uważam np. wymianę poglądów lub próby rozwiązania problemów. Pogaduszki o du*ie-marynie, sjerdu-pierdu itp, nie muszą być inteligentne i wtedy moja rozmówczyni może nawet siedzieć sobie na lampie ![]() Cytat:
![]() Oczywiście masz rację, że kiedy jest to więcej niż samo siedzienie na kolanach, to nie ma mowy o jakiejkolwiek rozmowie. Natomiast już samo siedzienie obniża mój entuzjazm. ![]() EOT ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.