|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
czy operator może podać komuś dane właściciela numeru?
dziwna sprawa. Jakaś wariat mnie męczy. zadzwoniłam do niego przez pomyłkę. A teraz straszy mnie policją, nie wiem na jakiej podstawie. i okazało się że ma moje dane osobowe. skąd może je mieć?
Paranoja jakaś. jeszcze jeden sms i pójdę na policje chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy operator może podać komuś dane właściciela numeru?
Nie odbieraj.
A sms i połączenie zachowaj dla policji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
smsy mi tylko przychodzą i je zachowuje. ale u licha skąd ma moje imię nazwisko i datę urodzenia? to mnie zastanawia. Nie znam tej osoby. nr wybrałam przez pomyłkę. Równie dobrze może być ona z drugiego końca Polski.
czy możliwe jest że takie dane Policja jej udostępniła? I na jakiej podstawie. Chyba że operator. Kiedyś miałam swój nr na abonament. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A nie podajesz numeru telefonu w informacjach na Facebooku ? Jeżeli tak to koniecznie to usuń!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4509842 9]smsy mi tylko przychodzą i je zachowuje. ale u licha skąd ma moje imię nazwisko i datę urodzenia? to mnie zastanawia. Nie znam tej osoby. nr wybrałam przez pomyłkę. Równie dobrze może być ona z drugiego końca Polski.
czy możliwe jest że takie dane Policja jej udostępniła? I na jakiej podstawie. Chyba że operator. Kiedyś miałam swój nr na abonament.[/QUOTE] Imię, nazwisko i datę urodzenia może mieć od wielu ludzi. Od dawnej znajomej, byłego chłopaka, zawistnej sąsiadki, wkurzonego kuzyna etc. Zawsze możesz zablokować numer i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
a masz swój nr zapisany na facebooku? jeżeli tak no to ta osoba może mieć skonfigurowany telefon z fb i dlatego zna te twoje dane..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;45098540]a masz swój nr zapisany na facebooku? jeżeli tak no to ta osoba może mieć skonfigurowany telefon z fb i dlatego zna te twoje dane..[/QUOTE]
nie mam nigdzie numeru telefonu podanego. w ogóle mam poukrywane swoje dane. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- nie wchodzę z ta osoba w dyskusje w ogóle. Ale spodziewam się kolejnego smsa i straszenia policją. jak mi nie da spokoju to chyba tylko policja zostaje. przecież nie będę zmieniać numeru. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Naczelny Hipster
|
Ale... Ale straszy Cię policją za to, że przypadkiem zadzwoniłaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Póki co to Ty masz podstawy aby iść na policję, a nie on
![]() A tak poza tym to u swojego operatora powinnaś mieć możliwość blokady takiego numeru, nawet jak masz tel. na kartę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Naczelny Hipster
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4510071 9]tak. bo skąd mam nr? paranoja nie?[/QUOTE]
Nienormalne ![]() Ja bym zagroziła policją z tego samego powodu, bo skąd on ma moje dane? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Doradca na infolinii nie poda Twoich danych, rozmowy są nagrywane, a jemu nie wolno tego robić. Co innego, jeśli ów człowiek ma znajomego w salonie danego operatora. Co za problem zerknąć do komputera, wpisać numer i sprawdzić...
To już trochę nagięta hipoteza, ale zawsze możliwa. W praktyce bardziej skłaniałabym się do wyszukania konta na fb po numerze telefonu. Sprawdź na wszelki wypadek z czyjegoś konta - chłopaka, rodzeństwa, znajomego - czy po numerze telefonu da się wyszukać Twój profil.
![]() |
#14 |
... choć nie Westwood
|
Operator nie ma prawa podać Twoich danych. Chyba, że ten ktoś pracuje w "Twojej" firmie telekomunikacyjnej
![]() Sama bym zagroziła policją i się nie szczypała. Do tego sprobuj zablokować ten numer.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzałaś w ogóle, czy Twój numer można wygooglać? Może jest podany jako kontaktowy do Ciebie na jakiejś stronie internetowej... Ja też, mimo, że nie udostępniam w ogóle swoich danych, znalazłam o sobie garść bardzo konkretnych informacji za pośrednictwem zwykłego google... Wpisując tylko imię i nazwisko byłam w stanie ustalić szkołę podstawową, gimnazjum, wiek i przybliżone miejsce zamieszkania o.O |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zobaczymy czy dzisiaj znów dostanę smsa..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Poszłabym na policję, a potem do salonu mojego operatora złożyć oficjalną skargę (na piśmie). Bo cudów nie ma: skoro swojego telefonu wraz z danymi, które zna nie podawałaś w Internecie, to osobnik musi mieć dane od operatora - zdobyte w nielegalny sposób. Złożyłabym skargę na piśmie, możesz się wcześniej skonsultować z Rzecznikiem Praw Konsumenta. To podchodzi pod złamanie ustawy o ochronie danych osobowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chce mi się latać na policję bo jakiś debil się nudzi. ale jak to się nie uspokoi to nie będę mieć wyjścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4510739 4]mi się wydaje że musi mieć znajomego w salonie operatora. Bo skąd te dane. Oba imiona! A posługuję się tylko jednym, drugiego to nawet koleżanki nie znają. Szkoda że jeszcze nie podali mojego adresu. chociaż kto wie...... Ten świat jest chory.
Nie chce mi się latać na policję bo jakiś debil się nudzi. ale jak to się nie uspokoi to nie będę mieć wyjścia.[/QUOTE] Nieważne, czy sprzątaczka w salonie, czy sprzedawca, czy pracownik infolinii - ktoś złamał prawo. I masz prawo żądać od operatora, aby wyjaśnił sprawę. Powinnaś zrobić niezły dym. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4510732 9]sprawdzałam nie wyskakuje w googlach. Na fb nie pokazuję swoich danych, do głowy by mi nie przyszło podawać gdziekolwiek nr telefonu.
Zobaczymy czy dzisiaj znów dostanę smsa.....[/QUOTE] Wiesz, bardziej chodziło o to, czy ktoś Twoich danych nie udostępnił nawet bez Twojej wiedzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym na pewno tego nie lekceważyła, zwłaszcza, że napisanie suchego, rzeczowego pisma z reklamacją będzie Cię i tak kosztowało dużo mniej nerwów niż czekanie na smsy i/lub telefony od jakiegoś popaprańca... A poza tym to naprawdę nie jest duży wysiłek, napisać list i wrzucić do skrzynki na poczcie, a korzyści, które możesz z tego osiągnąć - niepomierne. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-02-12 o 22:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.