|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Złośliwość
Mam starszą siostrę o dwa lata, jak byłyśmy małe to się kłóćiłyśmy, biłyśmy itd. Myślałam że to minie, a ona cały czas mi dogaduje, dokłucza , bije. Jestem nerwowa ona o tym wie i cały czas mnie wkurza! To śpiewa, to mówi że coś tam nie zrobię bo się wstydzę, mówi że wszyscy ją znają mnie nikt, ma więcej kolegów i koleżanek z mojej klasy niż ja sama nie występuję na apelach... Raz, nie wiem z jakiego powodu, nie pojechałyśmy do kina i ona mówiła, ze to przeze mnie, bo ktoś mnie nie lubi, ie chce ze mną jechać. Mówi ze zachowuję się jak wieśniara i siare jej robie.
![]() ![]() ![]() Wybaczcie, musiałam to napisać proszę o jakies rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Złośliwość
wyrośniecie z tego
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
za jakies 3-4 lata powinno minac. tak bylo ze mna i z siostra (chociaz moze nie az tak brutalnie jak u was)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Macie inne charaktery,ty jestes dobra ona zla bo ci dokucza,mysle ze powinnas znia porozmawiac powaznie wyplacz sie jej powiedz ze jest ci zal z tego powodu ,moze to zrozumie.A popro ile macie lat?
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie potrafiłam zrozumieć jak tak można.
Patrzyłam na moją koleżankę Anie i jej siostrę Magde i nie docierało do mnie to, co one wyprawiają. Jedna na drugą "psioczyła" szukały na siebie haczyków, żeby zaraz powiedzieć mamie. Tak było 5 lat temu i jest do dziś. Biją się jak małe dzieciaki w piaskownicy... Ania olewa to i w ogóle się nie odzywa. Ale jak można dzielić z kimś mieszkanie, dodatkowo jeszcze wspólny pokój i wcale nie rozmawiać ? Ja akurat nigdy nie miałam takiego problemu. Zawsze z moją siostrą dobrze dogadywałyśmy się. Nigdy nie było problemów. Wiesz, jest stare przysłowie : "Głupiemu lepiej ustąpić" Daj spokój. Pokaż, że nie masz ochoty wdawać się z nią w konwersacje. Jeżeli jest taka jaka jest, to świadczy tylko o niej. To ona nie potrafi zachować się wobec swojej siostry. Zapomniała chyba o fakcie, że jesteście rodziną, w waszych żyłach płynie wspólna krew, a ona woli towarzystwo obcych, których bardziej ceni... Tak więc sama widzisz kto tutaj najbardziej źle się zachowuje. Może pogadaj z nią? Albo po prostu powiedz, że jak ma się do Ciebie odzywać w taki sposób, to niech lepiej milczy, bo Tobie szkoda słów, aby jej odpowiadać... i wszystko na temat. Odwróć się i zajmij się swoimi sprawami...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady
![]() Jesteście kochane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
stare dobre czasy
![]() To minie i jak dobrze pójdzie bedziesz mieć najlepszą psiapsiółkę w życiu! P.s. u nas ja jestem starsza o 2 lata a siostrunia to tez niezła zadziora była ![]() powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama bylam kiedys na skraju zalamana nerwowego przez mojego brata. Owszem, to bylo dawno i bylismy dziecmi, ale nie mozna takich spraw bagatelizowac tylko dlatego ze ktos jest dzieckiem i "wyrosnie z tego". Nawet dziecku bardzo trudno jest znosic takie upokorzenia. U mnie problem w koncu zauwazyla mama. Zobaczyla co sie ze mna dzieje przez brata i nie wytrzymala, rozplakala sie... Jako ze mama nigdy nie pozwalala sobie przy nas na takie chwile slabosci to bardzo to nami wstrzasnelo. Bratem na szczescie tez i od tamtego czasu sie uspokoił.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Minie z wiekiem ja mam strasza siostre o 4 lata swego czasu dziala mi na nerwy i jej zarozumiale kolezanki(oczywsicie takie mialam zdanie 100 lat temu),ja chcialm byc takim ogonkiem a ona miala swoje towarzystwo a teraz zyc bez siebie nie mozemy kocham-nie jakis czas temu wyprowadzila sie do swojego mieszkanka i do dzis mi sie lezka kreci w oku ze nie dziele juz z nia pokoju,za to mam tez barta ma 27 lat i nie mozemy sie dogadac(mysle ze z czasem bedzie lepiej)-jedyny sposob to ignoracja to chyba najbardziej wkurza jak mowi cos do mnie a ja udaje ze go nie ma
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja też tak miałam z moim bratem starszym o rok. Albo wogóle się do siebie nie odzywaliśmy, albo się strasznie laliśmy. Pogodziliśmy się tak "na stałe" w zeszłym roku przed tym, jak on poszedł na studia, czyli po 20 latach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja mam brata i z nim się tak żrę...
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja mam cos takiego z moim młodszym bratem:/ Co prawda nie mamy wspólnego towarzystwa ale texty,że "robie mu wiochę" ,jestem " ani madra ani ladna",no i to,że nie mam kolezanek i kolegow (wole 2-3 sprawdzone osoby niz co weekend innego kumpla)sa na porzadku dziennym.Najlepszy jest "masz cellulitis na twarzy" (nie wie co to,ale wie,ze nieladne i probuje mi dogadac
![]() Nowa,Ty chyba jesteś spokojnym,lekko niesmiałym typem,co? ![]() ![]() Poza tym,nie wime ile macie lat,ale faktycznie moze byc tak,że ona traktuje Cie jak malego przyczepa ![]() Jednym słowem,zorganizuj sobie swój świat,a siostra z czasem dorosnie ![]() PS.Twoja siostra nie wizazuje przypadkiem? Bo gdzies tu widziałma wypowiedzi jednje wizażanki,która próbuje takimi metodami jak Twoja siostra wychowac swoją ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze tylko, że wg mnie to nie złośliwość, a porażająca głupota, brak wyobraźni i dobrego serca. Gdybym ja słyszała tak idiotyczne i okrutne teksty, to na pewno odpyskowywałabym i to ostro.
Uważam, że powinnaś bronić się przed głupim zachowaniem siostry na wszelkie sposoby - nawet te bardzo wredne, zaczęłabym chyba od rodziców i od pokazania im jak Twoja siostra Cię traktuje i jak rewelacyjny ma tok myślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Też to miałam z o 3 lata starszą siostrą. Najlepszy jej tekst to to, że mam oczy jak czarownica
![]() Na szczęście minęło i mnie i jej. Nie wiem jak ale nagle zaczelysmy sie dogadywac. Dzielić ubraniami, kosmetykami, telefonami. Wspólnie występowałyśmy przeciw rodzicom ![]() Wasze problemy są widocznie spowodowane 'sprzecznoscia interesow' Moze Twoja siostra chce sie podwartosciowac, czuc ze ma nad Toba wladze, pokazac ze jest 'lepsza'. Żyj swoim życiem, pokaż jej, że potrafisz i jak bardzo się myli w swoich sądach. To na pewno tez kwestia charakteru, Ty możesz być z natury przyjazna, ona zadziorna. Może zmądrzeje, bo siostra przyjaciółka to skarb. Cierpliwości ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.