obrączki Savicki, Lublin - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 09:10   #1
nika2_3
Raczkowanie

Question

obrączki Savicki, Lublin

hej dziewczyny! jak w tytule, jaka jest Wasza opinia nt. obrączek u Savickiego, a jeśli miałyście do czynienia z salonem na ul. Zamoyskiej, to jeszcze lepiej byliśmy tam z TZm ze swoim złotem. Pani zaproponowała nam cenę końcową ok 850 zł za proste, fazowane obrączki z żółtego złota, próba 585.
Jaki noszą się ich obrączki, czy są trwałe, dobrze wykonane?
sama już nie wiem.. byliśmy też u zwykłego jubilera na ul Narutowicza i on zaproponował cenę o 100 zł niższą. No i teraz się zastanawiamy gdzie to zrobić bo jednak nie o te 100 zł chodzi a o to jak będą się nosiły, o ich trwałość i wykonanie.
Stary 2016-02-25, 10:39   #2
mmagduszka
Rozeznanie

Dot.: obrączki Savicki, Lublin

Cytat:
Napisane przez nika2_3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! jak w tytule, jaka jest Wasza opinia nt. obrączek u Savickiego, a jeśli miałyście do czynienia z salonem na ul. Zamoyskiej, to jeszcze lepiej byliśmy tam z TZm ze swoim złotem. Pani zaproponowała nam cenę końcową ok 850 zł za proste, fazowane obrączki z żółtego złota, próba 585.
Jaki noszą się ich obrączki, czy są trwałe, dobrze wykonane?
sama już nie wiem.. byliśmy też u zwykłego jubilera na ul Narutowicza i on zaproponował cenę o 100 zł niższą. No i teraz się zastanawiamy gdzie to zrobić bo jednak nie o te 100 zł chodzi a o to jak będą się nosiły, o ich trwałość i wykonanie.
My kupilismy ich obrączki, ale na razie leżą w pudełeczku i czekają na swój dzień, więc subiektywnej opinii nie mogę napisać Wiele moich koleżanek z Lublina kupiło u nich swoje obrączki. W większości opinie są bardzo dobre, choć jedna znajoma miała problemy ze swoją obrączką i niestety skończyło się to trwającą aż trzy tygodnie reklamacja, ale w zasadzie jej obrączkę chyba musieli zrobić od nowa, bo była skomplikowana (białe złoto rodowane łączone ze złotem żołtym) Ja mimo to zdecydowałam się na zakup u nich, bo mają śliczne wzory i skupują zloto (też miejśmy swoje).
mmagduszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:54   #3
nika2_3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
My kupilismy ich obrączki, ale na razie leżą w pudełeczku i czekają na swój dzień, więc subiektywnej opinii nie mogę napisać Wiele moich koleżanek z Lublina kupiło u nich swoje obrączki. W większości opinie są bardzo dobre, choć jedna znajoma miała problemy ze swoją obrączką i niestety skończyło się to trwającą aż trzy tygodnie reklamacja, ale w zasadzie jej obrączkę chyba musieli zrobić od nowa, bo była skomplikowana (białe złoto rodowane łączone ze złotem żołtym) Ja mimo to zdecydowałam się na zakup u nich, bo mają śliczne wzory i skupują zloto (też miejśmy swoje).
urzekła mnie obsługa salonu na Zamojskiej.. Pani bardzo miła, kompetentna wyliczyła mniej więcej cenę choć nie sprawdziła dokładnego rozmiaru ani u mnie ani u TZa .. to jedyne mnie zdziwilo.. U Was tez przy pierwszym spotkaniu liczyli na oko czy jednak zmierzyli palce? ;-)
Stary 2016-02-25, 15:41   #4
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
urzekła mnie obsługa salonu na Zamojskiej.. Pani bardzo miła, kompetentna wyliczyła mniej więcej cenę choć nie sprawdziła dokładnego rozmiaru ani u mnie ani u TZa .. to jedyne mnie zdziwilo.. U Was tez przy pierwszym spotkaniu liczyli na oko czy jednak zmierzyli palce? ;-)
Fakt, obsługa jest tam przemiła. Powiem Ci, że w sumie to na samym początku też bez mierzenia Nam te obrączki Pani pokazała i wyliczyła jaka byłaby cena. Ale że jeden z modeli spodobał się Nam obojgu, to zdecydowaliśmy się na zakup po 15-20 minutach w sklepie I dopiero jak się zdecydowaliśmy to zmierzyli Nam palce
Stary 2016-03-02, 09:11   #5
misio789
BAN stały

Zdecydowanie najlepszą biżuterię (ślubną i nie tylko) robi Savicki. Firma z tradycjami, działają już od 40 lat, mają zarówno klasyczne, eleganckie przedmioty jak i takie bardziej desingerskie, nowoczesne. Kupiłem tam naprawdę wyjątkowy pierścionek z brylancikiem dla mojej narzeczonej, a obrączki też raczej tam wybierzemy. Przyznam, że wybór jest tak duży, że mamy kłopot, co wybrać, bo za dużo wzorów nam się podoba
misio789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-02, 11:10   #6
nika2_3
Raczkowanie

Cytat:
Fakt, obsługa jest tam przemiła. Powiem Ci, że w sumie to na samym początku też bez mierzenia Nam te obrączki Pani pokazała i wyliczyła jaka byłaby cena. Ale że jeden z modeli spodobał się Nam obojgu, to zdecydowaliśmy się na zakup po 15-20 minutach w sklepie I dopiero jak się zdecydowaliśmy to zmierzyli Nam palce
my tez sie juz zdecydowaliśmy będziemy próbowali tylko dokupić trochę złota w lombardzie żeby wyszlo nas troszkę taniej jeszcze
Stary 2016-03-03, 15:30   #7
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
my tez sie juz zdecydowaliśmy będziemy próbowali tylko dokupić trochę złota w lombardzie żeby wyszlo nas troszkę taniej jeszcze
Hej
W jakiej cenie skupują złoto?
Jest taka możliwość, żeby sprzedać im żółte a obrączki zamówić z białego? Opłaca się to?
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-04, 05:38   #8
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Hej
W jakiej cenie skupują złoto?
Jest taka możliwość, żeby sprzedać im żółte a obrączki zamówić z białego? Opłaca się to?
Hej! Nie ma z tym problemu, my tak zrobiliśmy, mieliśmy swoje żółte złoto a obrączki kupiliśmy z białego My byliśmy u nich około 1,5 miesiąca temu i wtedy gram złota prób 585 kosztował 79 PLN, zaś próby 999 (czyste złoto, takie w sztabkach jak np. można kupić w mennicy państwowej) po 135 pln za gram. Ale Pani mówiła że jeśli ktoś przyniesie złoto innej próby to też skupują tylko jakoś to przeliczają
Stary 2016-03-04, 09:40   #9
magdenka
Zakorzenienie

Dziękuję
a tak jeszcze z ciekawości, ile mniej więcej ważą obrączki?
Stary 2016-03-04, 12:11   #10
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
a tak jeszcze z ciekawości, ile mniej więcej ważą obrączki?
To zależy od wielu czynników. Na stronie internetovej savickiego przy każdej parze obrączek jest podana szacowana waga (dotyczy pary). Najważniejsza jest szerokość - wiadomo że obrączki 3mm będą ważyły mniej niż te, o szerokości 5 mm Obrączki 3 mm to będzie waga ok 5-6 g, te mające 4 mm już około 6-7, a te 5 mm 8-9. Ale to oczywiście szacunkowo, bo inne czynniki takie jak rozmiar palca i fason obrączek (jakieś dodatkowe kamienie, wzorki etc) też mają wpływ
Stary 2016-03-04, 15:45   #11
magdenka
Zakorzenienie

No tak, już widzę
Według moich obliczeń sprzedane złoto będzie w cenie połowy obrączek o tej samej gramaturze. Zawsze coś.
Stary 2016-03-05, 08:41   #12
mmagduszka
Rozeznanie

Nam się udało bo mieliśmy duuuużo złota (nawet nie wiedzieliśmy ile jest warte! ) i za obrączki kosztujące ok 2 tysięcy oddali Nam jeszcze 50 PLN
Stary 2016-03-05, 18:33   #13
magdenka
Zakorzenienie

Też mam dużo żółtego złota, którego nie noszę, głównie jakieś stare rzeczy po babciach. Zamierzam sprzedać na obrączki, żeby było symbolicznie. No i taniej
Stary 2016-03-06, 09:07   #14
mmagduszka
Rozeznanie

Savicki to pod tym względem lider w naszym mieście - łączy w sobie wygodę dużego salonu (bo ma stronę internetową z potrzebnymi danymi i duży wybór na miejscu), a jednocześnie skupuje złoto, przez co wiele par się decyduje na zakup u nich Mi podobało się też to, że złota nie trzeba nigdzie wysyłać (np. AK biżuteria też skupuje ale jakoś nie widzę kupowania obrączek przez internet, a do tego wysyłania złota), a wycena trwa dosłownie kilka minut.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Też mam dużo żółtego złota, którego nie noszę, głównie jakieś stare rzeczy po babciach. Zamierzam sprzedać na obrączki, żeby było symbolicznie. No i taniej

Hmm ale w jakim znaczeniu symbolicznie? Bo wiesz chyba, że to złoto które sprzedasz to tak zwany "złoty złom" i to wcale nie z tego złota będą robione Twoje obrączki?

Edytowane przez mmagduszka
Czas edycji: 2016-03-06 o 07:55
Stary 2016-03-06, 13:17   #15
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm ale w jakim znaczeniu symbolicznie? Bo wiesz chyba, że to złoto które sprzedasz to tak zwany "złoty złom" i to wcale nie z tego złota będą robione Twoje obrączki?
Jasne, tym bardziej, że my chcemy z białego złota. I dlatego właśnie symbolicznie a nie faktycznie Sprzedamy złoto po babci i za to kupimy obrączki.
Stary 2016-03-09, 07:25   #16
nika2_3
Raczkowanie

Cytat:
Hej! Nie ma z tym problemu, my tak zrobiliśmy, mieliśmy swoje żółte złoto a obrączki kupiliśmy z białego My byliśmy u nich około 1,5 miesiąca temu i wtedy gram złota prób 585 kosztował 79 PLN, zaś próby 999 (czyste złoto, takie w sztabkach jak np. można kupić w mennicy państwowej) po 135 pln za gram. Ale Pani mówiła że jeśli ktoś przyniesie złoto innej próby to też skupują tylko jakoś to przeliczają
w tym momencie (dwa tyg temu) za gram naszego złota płacili 83 zł.
Stary 2016-03-09, 11:10   #17
mmagduszka
Rozeznanie

Oni dość sprawnie odpisują na maile, więc można ich zapytać, ewentualnie sprawdzać aktualne ceny złota, bo to od nich zależą ceny skupu Ale jak widzę to nie są jakieś drastyczne różnice, te 4 PLN na przestrzeni jakiś 3-4 tygodni
Stary 2016-09-28, 19:57   #18
misiaczeklbn
Przyczajenie

Miałam bardzo złe wspomnienia z tym salonem, jednak obecnie wykazali chęć polubownego załatwienia sprawy tak więc być może jeszcze zmienię o nich zdanie.

Edytowane przez misiaczeklbn
Czas edycji: 2016-09-29 o 15:52
misiaczeklbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości