|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta Dla 15-latki... Niemającej Zbyt Wiele Czasu Na Ruch...
POMOCY!! Mam 15-lat. Waże 65 kg przy wzroście 166 cm. Chciałabym zrzucić 8 kg... każda wyprawa do sklepu kończy się załamaniem... noszę rozmiar 40 spodni... bardzo źle się z tym czuję. Poza tym, jest mały problem. mam male piersi, a jak schudnę to boję się, że zmaleją jeszcze bardziej.... Co robić?!?!?! pomóżcie!!
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta Dla 15-latki... Niemającej Zbyt Wiele Czasu Na Ruch...
zaczelam sie odchudzac w Twoim wieku, wiec wiem jak to jest
![]() IŚ: 5łyżek platków owsianych na 200ml mleka 2% i 100ml wody z łyżeczką fruktozy i cynamonem, herbata czerwona (ok 245kcl) IIŚ: kromka kleba pełnoziarnistego z chudą wedlinką bądź serkiem wiejskim, pomidor, ogórek. (ok 160kcl) O: 50g ryżu brązowego, gotowana pierś kurczaka, sałatka z pomidorów, ogórków, kukurydzy, sałaty lodowej, paryki z łyżeczką oliwy z oliwek, octem balsamicznym i ziołami (ok. 500kcl) P:200g jogurtu 0%, jabłko (ok. 250kcl) K:150g twarogu wymieszanego z jogurtem naturalnym, rzodkiewką (ok 180kcl) w sumie ok 1350kcl do tego duzo wody niegazowanej, herbatki pu-erh ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mcdulka - kiepski jadłospis i lepiej nie polecać, czegoś co nie spełnia kilku podstawowych zasad...
![]() Miley - zapraszam do wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=184056 - tutaj zanadziesz wiele pomocnych informacji... wklej swój jadłospis, poprawimy, będziesz wiedzieć co źle robisz i kilka pomocnych rad otrzymasz ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hm.. wydaje mi sie ze w twoim wieku powinnas nie dietowac, a zdrowo sie odzywiac-twoj organizm dojrzewa..
5 malych posilkow dziennie, o tej samej porze.. duzo warzyw, owocow..zamiast buleczek ciemne pieczywo, slodycze i gazowane napoje z umiarem.. ale ten ruch..hm.. przydalby sie.. czym 15stolatka jest az tak zajeta? ![]() ja w wieku 15stu lat to wlasnie lubilam wszelkie sporty z kumpelami.. wf, sks-y, zapisalysmy sie na taniec, biegalysmy pograc w siatke, kosza.. ![]() sport to zdrowie! ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mcdulka rzweczywiscie niecałe `1400 dla dziewczyny 15 letniej to za mało;.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zdrowe odzywianie jest ok i zgadzam sie z poprzedniczkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Sama mam 15 lat. Wydaje mi się, że jest to za wcześnie jeszcze przynajmniej by zacząć "prawdziwe" odchudzanie, bo jeszcze rozwijamy się i w konsekwencji możemy więcej zdziałać złego, niżeli dobrego.
Wydaje mi się, że I krokiem do "odchudzania" w naszym wieku jest ruch, ruch, ruch... Ja chodze na taniec współczesny i kiedy mam czas to jeżdże na rowerze, a i tobie to zalecam bo to naprawdę pomaga ( w czasie trenowania 1 rok tańca znikł mi celulit - jestem szczęśliwa) nie jestem osobą "szczuplutką, więc wiem co to znaczy. Przy wzroście 175 waże 65 kg. Diety takie radykalnej nie można wprowadzać ze względu na rozwój. Więc jak pisały poprzedniczki. Zamiast wszelkiego rodzaju słodkości - owoce, warzywa i zdrowa żywność. Mnie gdy coś męczy na słodkie jem wafle ryżowe, albo mace taką z Kupca. Nie ma "efektu cud" bez pracy ![]() ![]() Kinga K. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.