|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
szampony do blond włosów a włosy platynowe
Często się słyszy slogany reklamowe "szampon dodający słonecznych refleksów włosom blond" itp a ja (i nie tylko ja :) ) dążę do bardzo jasniutkich wręcz białych włosów i tak się zastanawiam czy od takich produktów włosy nie będą żółknąć... Czy spokojnie moge traktować swoje włosy cytryną, rumiankiem... ??
pzdr;) |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szampony do blond włosów a włosy platynowe
Dlaczego zakładasz 2 takie same wątki? http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183522
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
do platynowych włosków lepiej używać szamponów specjalnie do tego koloru stworzonych, na allegro widzialam z goldwella szampony do zimnych i jasnych blondów.Platyna to zimny?
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiscie nie radze uzywac tego typu szamponow jesli chcesz miec platynowe wlosy. Mnie one bo tym strasznie zżółkły..
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Z takich szamponów polecam szampon intensywnie fioletowy Cromatisme. To jedyny, który dawał jakikolwiek efekt na moich niefarbowanych włosach. I naprawde działal
![]() Sa tez takie szampony Rossmana, Welli, ale one mi nic nie dały- poza tym ze Rossmanowy tylko zmatowił mi włosy ![]() Welli nie bylo widac ile nie trzymalam,a kosztuje kolo 22zl ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
teraz to zauwazylam, przez pomylke tylko i wylacznie, wcisnelam zaluz nowy watek i stwierdzialam ze zmienie tytuł i szybko anuluj czy cos ale widze ze zdarzyl sie zapisac :/ w takim razie prosba do moderatorow o usuniecie bo sama chyba tego zrobic nie moge
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam serii Farouka Tone&Shine Silver- super ochładza kolor włosów
![]() Najlepiej kupić szampon i odżywkę bo wtedy efekt jest najlepszy.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad kupieniem Henna Treatment Wax no i podobno są dwie wersje, czy moge w takim razie kupić tą dla blondynek ?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście polecam renegal welli, stosuje i jestem bardzo zadowolona, nakłada sie na włosy i trzyma kilka minut i dzieki temu moje włosy nie żółkną a nawet dłużej zachowują kolor.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
martagg a w jaki sposób działał? ja jestem naturalna blondynką i zastanawiam sie własnie nad tego typu szamponem. Boję sie jednak czy nie staną sie żółte albo matowe. Zależy mi na ładnym połysku i uwydatnieniu koloru, ale bez farbowania.
jesli mozesz napisac cos wiecej na temat efektow uzywania, bedę bardzo wdzieczna. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale! jak ktoś ma mocno rozjaśniane włosy to może wyjść z łazienki z fioletową czupryną . Dlatego zalecam rozsądne dawkowanie aż sie wyczuje własne włosy. Moja Mama się rozjaśnia i ją zmatowił. Ale ją "łapie" każdy fioletowy szampon.![]() Nie zrobiły mi się po nim żółte, jakieś bardzo sztywne czy tępe w dotyku- jak po innych. Ale toto by było widoczne na włosach musi się na nich osadzić, wiec odżywka jest niezbędna dla połysku. Jutro przepiszę Wam skład,jak znajdę chwilkę.
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytam jeszcze o innych szamponach. Moze sie na cos zdecyduje ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
CROMATISME shampoo silver antigiallo
skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Dea, Lauryl Betaine, Polyquaternium-7, Sodium Benzotriazolyl Butylphenol, Sulfonate, Buteth-3, Tributyl Citrate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Citric Acid, Benzyl, Salicylate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Parfum, Acid Violet 43 mam nadzieje ze nie ma literówki. Mozna porównać ze składem np Welli i zobaczyć czy się czymś różnią- np stężeniem- to by wyjaśniało różnicę. Jego kolor jest bardzo głeboko fioletowy.
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Parfum, Methylchoroisothiazolinon e, Methyldibromo Glutaronitrile, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Hydroxide, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Cl 60730 Ale spojrzałam tez na zwykły szampon i tez sie niektóre powtarzają, a ja na chemii sie raczej nie znam, wiec trudno mi jakies wnioski wyciagnac.. pzdr;) |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

. Dlatego zalecam rozsądne dawkowanie aż sie wyczuje własne włosy. Moja Mama się rozjaśnia i ją zmatowił. Ale ją "łapie" każdy fioletowy szampon.