|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Endermologia - mit czy prawda?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Endermologia - mit czy prawda?
Witam. jak pani zapewne wie pełnie tu jedynie gościnnie rolę moderatora, od czasu do czasu. To jest dłuzsza dyskusja, na razie brak mi słów. Swoją droga kierowanie przy kłopotach z naczynkami i tendencjach do zylaków, no i jeszcze po skleroterapii na endermologię trochę mnie dziwi!!!
Ale może o tym porozmawiamy telefonicznie, 605 344 853. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam, zabieram głos po raz pierwszy na tym forum i dołączam się do pytania na temat Endermologi.Nie mam specjalnie problemu z celulitem natomiast mam ogromny ze skórą.Po porodzie jest ona obwisła i "0" jędrności.
Orientowałam się po gabinetach i polecono mi Endermologie. W związku z tym mam pytanie czy na ujędrnienie skóry jest to dobry wybór, czy może ktoś polecić coś skuteczniejszego.Bardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jesli trafi Pani na masażyste skutecznego w takich problemach (bo to jest specjalistyczny masaż wymagajacy od terapeuty duzego zaangazowania i wykonywania wielu masaży) to polecam stanowczo masaż wykonywany recznie. Nie dlatego ze mam cos przeciwko endermologii, ale z mojego skromnego doswiadczenia i wielu osób z którymi współpracuję wiem, ze odpowiednio dobrane metody mają w tych przypadkach dużą skuteczność.
Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki bardzo za odpowiedź,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Panie Piotrze czy może Pan polecić jakiegoś masażystę,jeśli chodzi o pękające naczynka/cellulit w woj.śląskim?najlepiej okolice Tychów/Katowic i najlepiej takiego, który miał z Panem jakieś warsztaty/szkolenia;-) raz na dwa miesiące bywam w Poznaniu i już od dwóch lat za każdym razem jak byłam próbowałam się do Pana "wcisnąć",ale zawsze albo full albo Pana nie było..(inną sprawą,że dzwoniłam max z tygodniowym wyprzedzeniem..).
W każdym razie podbijam również pytanie poprzedniczek..od jakiegoś czasu, może kilka tygodni, zaczęłam obserwować pękające na czynka na udach, łydkach i boczkach..nie jest jeszcze b źle, ale już zaczyna być widoczne..dodam, że wznowiłam chodzenie na endermologię zostało mi z karnetu jeszcze 5wejść z ubiegłego roku i chcę je teraz wykorzystać (byłam już 3 razy), byłam raz na masażu bańkami chińskimi..(wiem,że są raczej na pewno przeciwwskazaniem..) i zaczęłam chodzić na body space`a.. wszystko podciśnenie..wszystko totalnie przeciwwskazane? czy endermologia może pomóc? (na niewysokiej mocy) a zamiast body space`a podciśnieniowego - wybrać opcję pdczerwieni (wiem,wiem..gorrrąco,ale bez przesady)? problem jest dla mnie o tyle dziwny, że paliłam przez 9lat - nie miałam naczynek, chodziłam na endermologię - rok temu zrobiłam 15 zabiegów ,2lata temu 20..- efekt antycellu dość mizerny - choć obwody ładnie się zmniejszyły - ale wtedy paliłam i niekoniecznie trzymałam dietę - choć do osób pulchnych nie należę, zdrowo się odżywiam=racjonalnie - ale z naczynkami nic się nie działo.. i ich nie było, w pt.idę do lekarza specjalisty może zaproponuje skleroterapię..nie wiem..jakoże ogromnie ufam Pana wiedzy proszę o rady - straszny cellu+naczynka..co robić i w jakiej kolejności? błagam o radę.. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Posty są z 2006 roku. Byc może pan Piotr jeszcze aktywnie działa na forum . Jeżeli nie, zapraszam do nas
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki Paolu za kolejną odpowiedź..a co proponujecie na cellulit+naczynka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.