Endermologia - mit czy prawda? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-21, 07:43   #1
Lady_BlackRose
Przyczajenie

Endermologia - mit czy prawda?

Drogi panie Piotrze , od tego zalezy moja przyszlosc (wlasciwie to mam 3 pytania) . Bylam juz u lekarza (choc ponoc bardzo dobry, nie zaskarbil sobie mego zaufania), ktory udzielil mi pewnych info, ale wiadomo jak to jest, jak sie placi. A pan wydaje sie bardzo GODNY zaufania , szkoda tylko, ze mam tak daleko do pana!!!To pierwszy moj wpis, wiec nie wiem czy temat byl poruszany (lekture postaram sie nadrobic w najblizszym czasie, a zalezy mi na rzeczowej i wyczerpujacej informacji. Czy jest to faktycznie skuteczna i zdrowa (mam dosc "kruche" naczynka) metoda na calkowite pozbycie sie cellulitu, a przynajmniej sprawienie by stal sie nie widoczny (1wszy stopien, w drodze do 2 ), w ciagu 1,5 msc (+codzienna gimnastyka 30-60min, slodycze raz na dwa tyg , zero gazowanego picia (woda + zielona herbat + mieta(bardzo lubie), duzo warzyw i owocow, a tak poza tym normalne menu(czy lyzka miodu dziennie jest szkodliwa?). Mam 24 lata, waze 55 kilo i mam sklonnosci do zylakow. Co powinnam zrobic najpierw skleroterapie (raz juz robilam-2lata temu, po starych zadnych sladow, te co pozostaly sa malo widoczne, po masazu, zimnych prysznicach chowaja sie) czy endermologie (min 15zabiegow?), czy tez po tych zabiegach stan moich zyl znacznie sie poprawi i skleroterapia nie bedzie juz potrzebna? (lekarz mowil, ze to bez roznicy, najchetniej to odrazu by mnie nakul, a potem wyslal odrazu na endermo . Moje wymiary to 90-71-90, jaki jest najlepszy i najszybszy sposob na pozbycie sie 5cm z pasa, brzuch mam plaski, wiec glownie chodzi o wciecie (bardzo obiektywnie jest z czego; mam na to 1,5msc; cwiczenia, jakias szczegolna dieta). Z gory bardzo dziekuje. Wkrotce sie odezwe i powiem, czy mi sie udalo. POzdrawiam i zycze wszystkiego dobre.
Lady_BlackRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 20:01   #2
Bodyworkers
Raczkowanie

Dot.: Endermologia - mit czy prawda?

Witam. jak pani zapewne wie pełnie tu jedynie gościnnie rolę moderatora, od czasu do czasu. To jest dłuzsza dyskusja, na razie brak mi słów. Swoją droga kierowanie przy kłopotach z naczynkami i tendencjach do zylaków, no i jeszcze po skleroterapii na endermologię trochę mnie dziwi!!!

Ale może o tym porozmawiamy telefonicznie, 605 344 853.
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 17:22   #3
kasia-mk
Raczkowanie

Witam, zabieram głos po raz pierwszy na tym forum i dołączam się do pytania na temat Endermologi.Nie mam specjalnie problemu z celulitem natomiast mam ogromny ze skórą.Po porodzie jest ona obwisła i "0" jędrności.
Orientowałam się po gabinetach i polecono mi Endermologie. W związku z tym mam pytanie czy na ujędrnienie skóry jest to dobry wybór, czy może ktoś polecić coś skuteczniejszego.Bardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiam.
kasia-mk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 17:55   #4
Bodyworkers
Raczkowanie

Jesli trafi Pani na masażyste skutecznego w takich problemach (bo to jest specjalistyczny masaż wymagajacy od terapeuty duzego zaangazowania i wykonywania wielu masaży) to polecam stanowczo masaż wykonywany recznie. Nie dlatego ze mam cos przeciwko endermologii, ale z mojego skromnego doswiadczenia i wielu osób z którymi współpracuję wiem, ze odpowiednio dobrane metody mają w tych przypadkach dużą skuteczność.

Powodzenia.
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 21:23   #5
kasia-mk
Raczkowanie

dzięki bardzo za odpowiedź,pozdrawiam
kasia-mk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 06:45   #6
pscoua
Raczkowanie

Panie Piotrze czy może Pan polecić jakiegoś masażystę,jeśli chodzi o pękające naczynka/cellulit w woj.śląskim?najlepiej okolice Tychów/Katowic i najlepiej takiego, który miał z Panem jakieś warsztaty/szkolenia;-) raz na dwa miesiące bywam w Poznaniu i już od dwóch lat za każdym razem jak byłam próbowałam się do Pana "wcisnąć",ale zawsze albo full albo Pana nie było..(inną sprawą,że dzwoniłam max z tygodniowym wyprzedzeniem..).
W każdym razie podbijam również pytanie poprzedniczek..od jakiegoś czasu, może kilka tygodni, zaczęłam obserwować pękające na czynka na udach, łydkach i boczkach..nie jest jeszcze b źle, ale już zaczyna być widoczne..dodam, że wznowiłam chodzenie na endermologię zostało mi z karnetu jeszcze 5wejść z ubiegłego roku i chcę je teraz wykorzystać (byłam już 3 razy), byłam raz na masażu bańkami chińskimi..(wiem,że są raczej na pewno przeciwwskazaniem..) i zaczęłam chodzić na body space`a.. wszystko podciśnenie..wszystko totalnie przeciwwskazane? czy endermologia może pomóc? (na niewysokiej mocy) a zamiast body space`a podciśnieniowego - wybrać opcję pdczerwieni (wiem,wiem..gorrrąco,ale bez przesady)? problem jest dla mnie o tyle dziwny, że paliłam przez 9lat - nie miałam naczynek, chodziłam na endermologię - rok temu zrobiłam 15 zabiegów ,2lata temu 20..- efekt antycellu dość mizerny - choć obwody ładnie się zmniejszyły - ale wtedy paliłam i niekoniecznie trzymałam dietę - choć do osób pulchnych nie należę, zdrowo się odżywiam=racjonalnie - ale z naczynkami nic się nie działo..
i ich nie było, w pt.idę do lekarza specjalisty może zaproponuje skleroterapię..nie wiem..jakoże ogromnie ufam Pana wiedzy proszę o rady - straszny cellu+naczynka..co robić i w jakiej kolejności? błagam o radę..
Pozdrawiam serdecznie.
pscoua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 15:28   #7
Paola28
Rozeznanie

Posty są z 2006 roku. Byc może pan Piotr jeszcze aktywnie działa na forum . Jeżeli nie, zapraszam do nas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 22:13   #8
pscoua
Raczkowanie

Dzięki Paolu za kolejną odpowiedź..a co proponujecie na cellulit+naczynka?
pscoua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości