|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wszystkie kremy powodują wypryski :( Możliwe?
Niestety nie jestem w stanie posmarowac się żadnym kremem. Przetestowałam po kilka serii tych aptecznych ( la Roche, SVR, Iwostin, Dermedic, Ducray, Avene +wszystkie możliwe dla alergikow i niemowlaków) jak i tych z marketu. Po każdym wysypuje mnie takimi czerwonymi krostkami, wypelnionymi płynem lub takimi z bialym czubkiem. Ostatnio mam dość przesuszoną skóre, bo wcześniej uzywałam Differinu. Czym moge ją nawilżyć? Może jakieś toniki?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wszystkie kremy powodują wypryski :( Możliwe?
nie piszesz nic konkretnego o skórze. odstaw wysuszające kosmetyki (np. tonik z alkoholem, krem matujący, żel do mycia z sls). możesz używać nawilżającego toniku lub żeli nawilzających- nie powinny powodować wysypu, ale nie nawilżają tak skutecznie jak kremy.
dorzuciłabym też oleje w kapsułkach, zeby się nawilżyć od środka- z ogorecznika, wiesiołka lub z ryb. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2007-05-06 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Generalnie mam cerę mieszaną. Do mycia uzywam obecnie żelu Eris bez sls. Zadnych toników obecnie nie stosuję, Jedynie ten zel. I kazda próba umycia sie np płynem miceralnym powoduje wysyp
![]() Bardzo dziekuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
a moze dermatolog przepisze Ci jakis specjalnie robiony krem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mam-nie moge uzywac zadnego kremu-po kazdym mam albo wysyp albo twarz sie czerwieni i powstaja czerwone wykwity.
Probowalam tez zelu nawilzajacego ale wydaje mi sie ze przesusza mi twarz zamiast nawilzac. Do mycia tez nie moge nic znalesc-ostatnio probowalam Cetaphilu-poparzyl i przesuszyl mi twarz-niewiem co juz kupowac.Chcialabym sprobowac plynow Biodermy ale tez sie boje ze wysuszy albo podrazni moja cere. Ostatnio zalozylam sobie filtr na prysznic-chyba bede myc twarz sama woda-a jaki krem nie mam pojecia....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie po cetaphilu wysypuje. Może faktycznie jakies micele Biodermy. Próbujemy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja bym uważała z tym żelem Eris bez SLS, sama mam suchą skórę i strasznie mi ściągał skórę.
W niektórych recenzjach miceli Biodermy pojawiają się opinie, że działają wysuszająco i nie nadają się dla suchej skóry. Dobry i tani tonik to Nivea Visage, łagodzący [ten różowy], uzywam go niezmiennie od kilku lat i mi służy, ale nie nawilża na długo, w końcu to nie krem. Ostatnio pomagam mu wodą termalną z Avene i na to krem, ale nie mam takich problemów ze skórą, jakie opisujesz, więc nie wiem, czy moje rady na coś się zdadzą. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.