|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój pierwszy żelik ;)
Hej. Właśnie zrobiłam mojego pierwszego samodzielnego żelka. Proszę o ocenę co powinnam poprawić, na co zwrócić uwagę i w ogóle czy całkiem kartoflowato i kotletowato nie wyszlo ;P Na jednej fotce jeszcze nie wyczyściłam z pyłku. Proszę o uwagi wyrozumiałość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy żelik ;)
ja tam się nie znam, ale na moje:
całkiem ładny kształt, całkiem ładna krzywa C, za gruba linia włosa, za płytka linia usmiechu, ogólnie jak na 1 raz mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No to tak :
1. Bardziej podpiłowałabym boczki 2. Głębsza linia uśmiechu 3. Cieńsza linia włosa 4. French przypomina kanapkę : na pierwszym zdjęciu widać szkielet (tips ? ) spod białego żeliku. 5. Nie wiem czy nie zalałaś skórek , ale w tym to juz Paula jest debeściak ![]() JAk na pierwszy raz to wieeelkie gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
spod frenchu wystaje tips/ paznokiec...
linia usmiechu za płytka... za gruba linia włosa za to krzywa C mi sie podoba ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
twierdzę to co dziewczyny powyżej napisały + parę uwag:
jak na pierwszy raz ok ![]() brak linii stresu najwyższy punkt paznokcia zamiast przypadać w obszarze linii stresu przebiega nad linią usmiechu. powinna linia stresu przebiegać w okolicy 1/3 odległości od skórek do wolnego brzegu. i tam też powinno być najwyżej i od tego momentu już poziomo - a jest odwrotnie - krzywa C jest najwyższa nad linią usmiechu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
No własnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wszystko juz dziewczyny napisały.
Co od siebie moge dodac to rzeczywiscie najwyzszy punkt - apex (hihihihihi, nowe pojecie w moim słowniku, gdzies wyczytałam, a wczesniej nigdy o tym nie słyszałam) czyli wzmocnienie stresu jest przesuniete w strone wolnego brzegu. Za okolica stresu pazurek powinien juz opadac a u Ciebie dopiero sie podnosi. Choc specjalnie sie nie przejmuj ( znaczy sie w rozsadnych granicach ![]() ![]() Wazne, ze w ogole o niej pamietasz. Wiec trening i bedzie dobrze. Edytowane przez magda_222 Czas edycji: 2007-05-05 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
okiem laika totalnego - boki do wypilowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak na pierwszy raz jest całkiem dobrze. Weź pod uwagę powyższe rady a będzie całkiem lux
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.