|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
I znowu ten trądzik :-(
Witam!!!
Słyszałam o maści SITOSTEROL, na trądzik. Czy, jest ona na recepte, czy pomaga ??? Proszę o jakieś wskazówki, bo muszę jakoś to cholerstwo wyleczyć. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: I znowu ten trądzik :-(
Większość silnych żelów, maści na trądzik jest na receptę i uważam że słusznie, ponieważ są różne rodzaje trądziku. Skonsultuj się z dobrym dermatologiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: I znowu ten trądzik :-(
sitosterol to nazwa substancji a nie maści. cos musiało ci się pomylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
I znowu trądzik...:)
Witam,ponieważ często zaglądam na tutejsza stronę i czytam porady dotyczące trądziku, postanowiłam sama popytac o kilka spraw. Po pierwsze dieta. Słyszałam milion opinii na temat jedzenia potraw ostrych, słodkich itd, jak rozumiem powinnam z nich zrezygnowac... No cóż, bedzie cięzko, ale spróbuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Re: I znowu trądzik...:)
Dokładnie, powinnaś zrezygnować ze: - słodyczy - fast foodów – ja często odstępuję od tej zasady ![]() - powinnaś używać b. mało przypraw, mało majonezu, ketchupu, soli, pieprzu itd. I może zmień dermatologa albo chociaż leki? Długo je stosujesz? Bo skoro są nieskuteczne... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaa! Zapomniałam dodać jeszcze czegoś
![]() 1. Nie stresuj się bardzo, wiem ze szkoła itd ale stres „wspomaga” powstawanie wyprysków ![]() 2. Jedz DUŻO, DUŻO, DUŻO owoców i warzyw!!!!! ![]() 3. Nie dotykaj buzi rękami jak nie potrzebujesz, bo przenosisz zarazki i nowe wypryski gotowe. 4. W miarę możliwości myj twarz jakimś antybakteryjnym zelem no i wodą mineralną albo chociaż spłukuj zel np wodą termalną – ja tak wlasnie robie, chociaz nie jest to najoszczedniejsze rozwiazanie, bo wody termalne sa troche drogie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ah ta szminka shine...
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz, bo dzis to mi sie bardzo przydało... Postaram sie jak moge stosowac sie do Twoich zaleceń.Ale sie nie dam, bedę konsekwentna...A zawsze bede mogła równiez zajrzeć tutaj... Co do dermatolozki, to wydaje mi sie, ze jest ok, tylko mnie brak cierpliwosci, chciałabym widziec efekty od razu. Poczekamy, zobaczymy. Ze stresem chyba trafiłas w 10, bo moim najwiekszym zmartwieniem ZAWSZE była buzia, co ja pisze, JEST buzia i z tego powodu potrafie nieźle się zdołować. Niby w towarzystwie pożartuje sama z siebie, ale czasami omijam lustro szerokim łukiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Co do wpływu diety na występowanie trądziku zdania są podzielone.Na pewno to w jaki sposób odżywiamy się ma wpływ na stan cery ,ale nie jest to przyczyna wywołująca trądzik.
Musisz zaobserwować czy są potrawy które pogarszają stan Twojej cery (wiele osób ma problemy z wypryskami po potrawach smażonych,tłustych czy po zjedzeniu większej ilości czekolady),nie jest to jednak regułą i nie można jednoznacznie stwierdzić ,że takie ,a takie potrawy wywołują trądzik. Trądzik trzeba leczyć u dermatologa , wspomagać leczenie może kosmetyczka - przez stosowanie zabiegów łagodzących ,uspakajających, oczyszczanie cery można wykonywać tylko w przypadku zaskórników jeśli są ropne zminay to nie można robic oczyszczania (ale polecany jest peeling kawitacyjny - ultradźwiękowy),możesz sama w domu stosować maseczki oczyszczające (polecam glinkę zieloną Argiletz, Żywą Ziemię Wulkaniczną, maskę Lodos). Przed treningiem umyj twarz i ręce żelem antybakteryjnym, po treningu również musisz zmyć z twarzy kurz ,pot (wybierz łagodny żel do mycia twarzy),jeśli w trakcie treningu jest taka możliwość to do wycierania spoconej twarzy używaj chusteczek (mogą byc antybakteryjne - ma takie Florina , lub te delikatne do demakijażu twarzy),nie wycieraj twarzy rękami gdyż są one siedliskiem bakterii.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.