|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Praktyki studenckie
W tym roku muszę odbyć praktyki ogólnozawodowe. I mam takie pytanie czy zakład pracy, w kótym będę mieć praktyki musi gdzieś zgłosić to, że ma na praktykach studenta? Dowiadywałam się w ZUS-ie i tam czegoś takiego nie wymagają, w Urzędzie Skarbowym nie umieli odpowiedzieć, bo podobno jeśli księgowej chce się bawić w papierki to może wyliczyć koszty mojej pracy świadczonej bezpłatnie na rzecz tego zakładu pracy i obliczyć koszty, jakie ponosi opiekun praktyk z racji tego, że mnie pilnuje i wyjdzie jej to pewnie na zero. Chodzi mi o to czy osoba, u której mam mieć te praktyki poniesie z tego tytułu jakieś koszty, czy musi to gdzieś odnotowywać w księgowości? Pytam, bo trafiłam na osobę, która chce mi bardzo pomóc z tymi praktykami,ale nie zna się na przepisach i nie chciałabym jeszcze narobić jej z tego powodu problemów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praktyki studenckie
Ja miałam praktyki w szkole i osoba, która była opiekunem praktyk w szkole, dostawała pieniądze od godziny 'pracy' ze mną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tez jest tak, że tylko opiekun ostaje pieniądze za opiękę nade mną na praktykach w danym zakładzie. Podpisuje On umowę z Uczelnią (ja takie cos dostałam) tam jest napisane ile pieniędzy dostanie, numer jego konta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O no właśnie, najpierw było porozumienie pomiędzy uczelnią a szkołą (na piśmie), a później umowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U mnie w szkole płatne są tylko praktyki pedagogiczne, w sensie opiekun dostaje pieniądze za praktykanta. Te ogólnozawodowe są niepłatne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.