|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bazarkowe imitacje ;)
Jeśli kogoś nie stać na markowe kosmetyki (mnie na pewno), to Waszym zdaniem lepiej kupić ich bazarkowe odpowiedniki czy raczej gorszej jakości kosmetyki w drogerii? Ja raczej kupuję te tańsze (manhattan na przykład), ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy nie wartoby się wybrać na bazarek
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bazarkowe imitacje ;)
Moglabys sie wybrac na bazarek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka KWC
|
Wśród tanich kosmetyków można znaleźć prawdziwe perełki i raczej szukałabym takich perełek zamiast inwestować w bazarowe podróbki.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam taką propozycję:
1. przestudiuj dokładnie wizaż, poczytaj opinie o bazarkowych kosmetykach i przekonasz się, ze są wśród nich perełki, zrób listę; 2. idź na poszukiwania ![]() nie wiem czego dokładnie potrzebujesz ale na bazarkach na pewno znajdziesz świetne cienie, kuleczki, błyszczyki i to naprawdę za grosze; wpisz w wyszukiwarkę: vollare, cantare czy ruby rose i sama się przekonasz ![]() Nie zapomnij pochwalić się zdobyczami ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hmm... a można znaleźć na takich bazarach produkty z wyższej półki, np Clinique?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dużo lepsze są kosmetyki tanie np. polskich firm, niż te podróby z targu. Zwłaszcza, że są wystawiane na słońce albo gotują się w samochodach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tańsze kosmetyki w drogerii wcale nie są o wiele gorsze niż te drogie. Oczywiście są różnice, szczegolnie jakościowe, ale jest wiele produktów tanich, których bym nie zastąpiła na inne droższe ![]() np. ja lubię cienie Inglota, kosmetyki kolorowe Paula Sagane (polska firma) albo cienie sypkie vollare ![]() jeśli chcesz kupić cos z "górnej półki" za niewielką cenę polecam allegro (w którym i tak trzeba uważać, sprawdzać czy to nie przypadkiem podróby) Ale np lakiery do paznokci, błyszczyki, pomadki, tusze do rzęs (w kolorach inne niż czarny i brązowy) często mają niską cenę i nie powinno to dziwić ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jako estetka muszę mieć kosmetyki w porządnym opakowaniu, nierozlewające się, świeże.
Dlatego na targu nie kupuję, wyjątkiem jest lakier, jakiś tani cień czy kosmetyki Cantare. Ale generalnie wolę kupić w drogerii. Pozatym mam wątpliwość jeśli chodzi o jakość tych kosmetyków. Ale proponuję przejrzeć makijaże np. Karo-li na forum MM. Ona używa takich kosmetyków z bazarków. Wykonuje nimi mistrzowskie makijaże !
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się zgodzić z Sathi, u mnie również względy estetyczne nie pozwalają łazić na bazarki. Ale nie próbowałam nigdy Cantare, Vollare itp, więc jestem nieobiektywna
![]() ![]() W drogeriach można trafić na ładne, czyste, zapakowane kosmetyki - i czasem okazują się one strasznymi bublami. Ale tak naprawdę rzadko bywam niezadowolona, jak również rzadko kupuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o kosmetyki jak np ruby ros, kuleczki vollare ...tanie dostepne na bazarkach PERELKI to spokojnie mozna isc i kupic...
...ale jesli chodzi o kupowanie podroby towaru z wysokiej polki to nie widze sensu. A jasne ze idac kleparzem widzialam blyszczyk Dior... heh. Tylko jaki cel posiadania czegos co udaje czegos czym nigdy nie bedzie i widac ze to podroba nieudolna. Zamiast na taka kupe wyrzucac 5 zlotych kupic sobie blyszczyk tanszy - nawet takie wibo i uzywac z pewnoscia bo jakis atest ma to. A taki bazarowy Dior? slowo honoru pani sprzedajacej ze nie uczuli? zreszta to przeciez obciach z takim czyms sie pokazac... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
zielony stworek
|
Ja nie kupuję na bazarach.Lakier Ruby Rose testowałam i nigdy więcej
![]() Polskie tanie kosmetyki z drogerii są o niebo lepsze(Eveline,Delia,Vipe ra itd). Kosmetyków z wysokiej półki nigdy na rynku nie widziałam-a gdyby nawet to byłyby to pewnie podróby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
heh ja tez uwazam ze lepiej kupic tanie w drogerii niz jakies podroby...choc musze przyznac ze mam kilka cieni do powiek jakichs bezimiennych firm z bazarku i sa ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja też osobiście jestem na "nie" jeśli chodzi o bazarkowe zakupy kosmetyczne. prawie na 100% są źle przechowywane, więc strach pomyśleć, jakie reakcje chemiczne zachodzą w tych kosmetykach wystawionych na wysokie temperatury, o niewiadomej dacie ważności, a kto wie, czy nie otwieranych... z bazarku ryzykuję najwyżej czasem błyszczyk albo szminkę. nic innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.