|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ESCAPELLE i skutki po
Hej,
dziewczyny, proszę o podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami po zażyciu wyżej jak w tytule - pigułki po 72h - escapelle. Kiedy pojawiły się u was skutki uboczne i jakie? Ja pigułkę wzięłam 2 tygodnie temu - i bezpośrednio po niej wystąpiły: nagłe krwawienie pozamiesiączkowe i 2 dni bólu głowy (jestem też osobą wrażliwą na pogodę i często boli mnie głowa, kiedy są jakieś zawirowania ciśnieniowe itp). Dopiero jakoś teraz - po 2 tygodniach po zażyciu Escapelle - znów odczuwam jakieś bóle głowy, zawroty... krwawienie ustąpiło wtedy po kilku dniach. Czy to normalne? Wiem też oczywiście, że kolejny okres może się opóźnić, mogą być jakieś zawirowania z tego tytułu. Jak to było u was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lady in red.
|
Dot.: ESCAPELLE i skutki po
To normalne. Mogą nie wystąpić żadne skutki uboczne, a mogą wystąpić bardzo nieprzyjemne - jak te bóle głowy, albo coś w stylu bardzo silnego pms.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
<help> kontynuując swój wątek o Escapelle:
Słowem wstępu: przez 8 lat brałam pigułki antykoncepcyjne, o których wiem wszystko, natomiast od listopada ich nie biorę, a o naturalnym cyklu nie wiem nic... Od listopada po odstawieniu pigułek okres przychodził pod koniec miesiąca. 24.02 dostałam okresu 27.02 zazylam pigułkę escapelle Od 5 do 10 marca dostałam obfitego krwawienia (domyślam się, że to srodcykliczne po escapelle), miałam też inne skutki uboczne wypisane w ulotce. 30 marca odczułam takie dziwne rozrywające bóle po prawej stronie - po umiejscowieniu obstawiam, że to jajnik, ale nigdy nie miałam boli jajników - nie wiem czy tak boli owulacja, czy co, całe życie na pigułkach. I teraz cisza, okresu nie widu ani słychu i nie mam pojęcia czy się spóźnia czy nie ? Jak to liczyć ? Powinnam się już martwić? Wiem, że tabletka awaryjna to wielka dawka hormonów, które mogą rozregulować wszystko, ale potrzebuję opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przejdź się do ginekologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.