|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przebarwienia na twarzy a krem brązujący
Mam przebarwienia na twarzy. Jak posmaruje się kremem brązującym i juz uzyskam tą opalenizne to czy ona mi je zakryje tak jak fluid??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przebarwienia na twarzy a krem brązujący
a jak wyglądają te przebarwienia i czym są spowodowane?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli masz jasną cerę to użycie kremu brązującego powinno zmniejszyć kontrast między odcieniem skóry a przebarwieniem.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przebarwienia mam na twarzy od trądziku.Takie plamki w kolorze czerwonym. Teraz też coś mi jeszcze wyskakuje od czasu do czasu ale nie tak jak wczesniej a zostaly te cholerne przebarwienia. Karnacje mam raczej jasną szczegolnie na twarzy od kremów wybielających. Wole siebie opaloną ale ciemny fluid odpada. Dziwnie to wygląda ciemna twarza a jasna szyja i dekolt.
Dlatego zastanawiam się nad kremem brązującym tylko czy on mi je tak zakryje (te przebarwienia) jak fluid? Jeśli nie to odpada...wole siebie z jasna buzką i niż pokazac się ludziom z tymi plamami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krem brązujący nie zakryje tych przebarwien, ale będa ciut mniej widoczne- podobny efekt jak po opalaniu, na ciemniejszej skórze mniej widać czerwoności niż na jasnej. Oczywiście nie zakryje on czerwoności tak jak fluid ![]() Ja jednak używam podkładów, bo one są do tego najlepsze i nic ich nie zastąpi. p.s. czemu używasz kremów wybielających?
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na przebarwienia acne-derm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.