|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wyprowadziłam się z domu...
W piatek wyprowadziłam się ze swojego, kochanego domku rodzinnego. Zamieszkaliśmy z Tż sami. Niby planowalismy, urządzlismy już od jakiegoś czasu, ale ten moment odcięcia pępowiny już nastąpił. Ja jestem bardzo mocno związana z moją kochaną mama i moim braciszkiem. Słuchajcie, jest mi potwornie smutno, nie mogę się odnależć w nowej sytuacji. Niby mam swoje lata (26) , ale to jest dla mnie potwornie "ciężkie". To tak jakby ktoś mnie czegoś pozbawił, mieszkam dalej w ym samym mieście, a do domu mam 10 min. samochodem, to czemu wyje cały czas jak pomyślę o domu, mamie, nawet teraz jak się wyżalam. Może to ze mną coś jest nie tak ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wyprowadziłam się z domu...
To normalne
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na pewno za parę dni przyzwyczaisz się do nowej sytuacji i inaczej na to spojrzysz. Różnie reagujemy na zmiany, ale nie ma się co martwić. Skoro mieszkasz nadal blisko domu rodzinnego, to w każdej chwili możesz tam zajrzeć i będzie ok.
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem
![]() Przez jakiś czas na pewno będzie Ci ciężko, ale starajcie sobie z TŻ pomagać nawzajem... róbcie wszystko żeby się nie "nudzić" ![]() Przejdzie Ci- po prostu potrzebujesz czasu na przyzwyczajenie siędo obecnej sytuacji ![]() Dasz radę ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak ja się wyprowadzałam.
Zrobiłam to z dnia na dzień i też nie mogłam się odnaleźć przez jakiś czas. Po miesiącu zaczęłam żałować, czemu wcześniej tego nie zrobiłam! Bo przecież już od dawna mogłam mieszkać i żyć spokojnie. Przejdzie Ci, szybciej niż myślisz. Trzymaj się ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bez znaczenia w tym momencie jest wiek- jeżeli jesteś zżyta z rodziną (ja też jestem strasznie ![]() ![]() Pomyśl sobie, że masz ich za rogiem a nie na drugim końcu świata ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
przyzwyczaisz się
![]() ![]() trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie że będzie dobrze.
Ja wyprowadziłam się w wieku 20 lat i nawet nie zauważyłam jak zaczęłam żyć swoim domem. Troski o własny dom pomogą Ci w tej tęsknocie. I TŻ oczywiście też Ci pomoże. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię doskonale... Ja mam się wyprowadzić na rok (studia uzup. w innym mieście) i nie wiem jak to przeżyję, o mieszkaniu z TŻ nie ma mowy
![]() ![]() Edit.: Mam 22 lata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Zawsze trudno zaakceptować nową sytuację i nie sposób, abyś od razu się przyzwyczaiła, więc potrzeba trochę czasu i w końcu przestaniesz zwracać na to tak wielką uwagę i zaczniesz się przyzwyczajać do mieszkania z TŻ-tem, a rodzinkę będziesz odwiedzać już coraz rzadziej
![]() W końcu coś musi się skończyć, aby było miejsce na nowe. Dasz radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja również Cię rozumiem. Jak ja wyjeżdżałam na studia do Krakowa to strasznie ryczałam, przez kilka tyg każda rozmowa telefoniczna kończyła się płaczem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Anytsuj, rozumiem Cie. Ja tez emocjonalnie bardzo jestem zwiazana z rodzina. W wieku 24 lat wyprowadzilam sie z domu i bylo mi ciezko. Rok pozniej wyjechalam na stale z kraju (3 lata temu) i teraz widuje rodzicow okolo dwoch tygodni w roku. Przezwyczaisz sie, ot dorosle zycie. Kiedys trzeba przeciac pepowine. Rodzina bliska Ci bedzie zawsze, ale nie jestes w stanie zawsze byc fizycznie przy nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście kochaniutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.