|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak to zrobić???
Witam Was bardzo serdecznie!
To mije pierwsze wystąpienie na Forum,zatem zapewne zaraz się okaże, że wypisuję sie zupełnie nie w tym miejscu, ale zaryzykuję. Kochane, mam do Was ogromną prośbę o poradę. Nie mam zielonego pojęcia jaki typ sobą reprezentuję i pewnie trochę to potrwa zanim do tego dojdę. Mój naturalne kolor włosów to tipical mysi - teraz farbowany na miedź/kasztan, kolor oczu zimny niebieski (białka są białe, choć komputerowo przekrwione), cerę mam bladą ze skłonnością do zaczerwieniania się, z oliwkowymi piegami. Generalnie opalam sie na kolor prosiaczka, a moje ulubione kolory to : brązy, złamana biel, oliwka, czerń (nienawidzę niebieskości, czerwonosci, różowości, żółtości ![]() ![]() Chciałam się Was również zapytać w jaki sposób można stworzyć ten makijaż (dołączam zdjęcie) i czy mozna wykonac go samodzielnie ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco!!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to zrobić???
to makijaż z książki "makijaż idealny dla twojej urody i osobowości" wklejam Ci skan z wytłumaczeniem jak go zrobić.
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jejku, Olik04!!
Jesteś nieoceniona - bardzo, bardzo Ci dziękuję!! Szkoda tylko, że po przeczytaniu wytłumaczenia dowiedziałam sie, że ten makijaż jest raczej dla Śnieżki a nie dla mnie. No nic, w tej sytuacji przepraszam Cię za fatygę.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A może wiadomo Ci cosik o makijażu ślubnym dla błękitnookich rudasów ??
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po przeczytaniu twojego typu urody sadzę że ten makijaż będzie ci pasował ![]() jest naprawdę ładny i warto spróbować ![]() Cytat:
![]() ![]() tutaj znalazłam inne propozycję: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=%B6lubny http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=krok+po+kroku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=%B6lubny
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zapytałam zanim dostałam wiadomość od Ciebie Olik04, wybacz - jakoś tak histerycznie mi wyszło. Faktycznie, mogłabym wypróbować śnieżkowy makijaż (niemożebnie mi się podoba
![]() Gdybyś jednak miała jakiś pomysł dla mnie ... ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edytowałam jeszcze tamten post i ci wkleiłam propozycje ![]() znalazłam jeszcze fajny makijaż w tej książce to zaraz ci zeskanuje edit: jednak zeskanuje Ci wieczorem, coś mi skaner teraz szwankuje ;(
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie zapomnę Ci tego do końca życia - wielkie dzięki
![]() Zastanawia mnie jeszcze tylko jedno, bo wielokrotnie widzę u dziewczyn wytuszowane dolne rzęsy i zabawy z kreską na dolnej powiece. Wygląda to bardzo ciekawie. Problem jest taki, że sama mam niezbyt duże oczy (no, moze nie szparki, ale raczej małe niż duże) i chyba taki makijaż nie jest dla mnie najlepsze - przez kreski zmniejszają się przecież jeszcze bardziej. Chyba, ze jest jakiś sposób, by tego uniknąć ![]() ![]() Tak źle i tak niedobrze ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
heh niewykonalne hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli kreski zrobisz w miejscu takim jak tu, czyli bliżej oka nad rzęsami: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4281707 to oko będzie optycznie mniejsze. Jeśli jednak kreskę zrobisz pod rzęsami jak tu: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4305307 to oko będzie optycznie wyglądało na większe. Oczywiście grubośc kreski już zależy od ciebie, taką jak na drugim zdjęciu lepiej wykonać cieniem do powiek + dobry pędzelek. A czy każdy tusz u ciebie tak działa, ze szybko się rozmazuje? Jeśli tak, to możesz zrezygnować z tuszowania dolnej powieki. Pamiętaj, że każde propozycję jakie Ci daję lub inni Ci dadzą możesz sama modyfikować uwzględniając swoje potrzeby i oczekiwania. To są tylko przykłady abyś mogła znaleźć dla siebie pomysł ![]() Tutaj znalazłam też inny fajny makijaż ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Olik z kad skanujesz te makijaze?:P z jakiejs gazety?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To książka, dostałam ją kiedyś na gwiazdkę
![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
edit.. czy to ta? http://www.ksiegarnia-studencka.pl/i...001&PHPSESSID= |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.