|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Książki w internecie
Czy znacie jakieś strony internetowe gdzie zamieszczone są książki/czasopisma poświęcone robieniu biżuterii???
(nie chodzi mi o sklepy internetowe) Wyszukiwarka nic na ten temat nie znalazła Pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Książki w internecie
ja ostatnio w Carrefourze na dziale z książkami widzialam cienką książeczkę "biżuteria z koralików" z dołączona parą bigli, szpilek i czterema koralami
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, ale nie wiem kiedy będę miała okazję wybrać się do Carrefoura. Niby tak blisko mam, ale jakoś czasu brak
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jeszcze raz. wydana w Polsce po polsku książka jest żałosna. wszystkiego co tam jest można nauczyć się choćby z kursów stworzonych przez niektore sklepy. więc nie ma sensu, wg mnie, na nią kasy wydawać.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Na przykład: http://www.stepbystepwire.com/wire/
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alexia, jakieś książki i gazetki widziałam kiedyś na chińskich stronach, ale nie wiem teraz dokładnie gdzie... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
W sieci sklepów ROSSMAN są takie cieniutkie książeczki np. jak wiązać krawat, jak pakować prezenty itp. I własnie tam jest " jak wykonywać biżuterię z drucika i koralików " albo coś podobnego
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Sharre, mam taką (z początków :P) i...
1. nawet krzywe loopy są... 2. nic odkrywczego nie ma w niej 3. przez połowę? jedną trzecią? jest sam wstęp :P |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie nabijam
przez drugą jedną trzecią są zdjęcia jakichś badziewiastych rzeczy
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
To się jednak nie wybiorę do tego Carrefoura
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Ja jakis czas temu rowniez zasanawialam sie nad zakupem ksiazki o tej tematce ale ostatcznie i tak znalazlam na sieci wszystko co mnie interesowalo
. W kazdym badz razie w mojej prywatnej "linkowni" znalazlam to: http://www.wysylkowo.pl/advanced_sea...teria&x=7&y=10 Moze komus sie przyda mimo, ze autorce watku pt.:"ksiazki w internecie" nie chodzi o te ze stron internetowych |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
an ja w swoich linkach znalazlam takie cos, ale to zdecydowanie dla bardziej zaawansowanych http://picasaweb.google.com/soniaCVP/WireJew1_2001
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Stanowczo fajniej jest, jak sie wejdzie na caly album/galerie tego uzytkownika
http://picasaweb.google.com/soniaCVP Ale dzieki, przejrze na pewno
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie http://www.4shared.com/dir/21339751/...a/sharing.html można znaleźć blisko 5giga inspiracji
(okładki z tego zbioru http://picasaweb.google.com/bmorin5b ). Masa czasopism niedostępnych na naszym polskim rynku (a szkoda), i szczypta książek.Czasopisma takie jak: Bead&Button, Bead i wiele innych ciekawych rzeczy . Idealne na długie zimowe wieczory... mam nadzieje, że komuś się przyda
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Proponuję poszukać na Chomikuj - jeśli nie masz tam płatnego konta, skorzystaj z darmowej wyszukiwarki. Ja mam stamtąd sporo rosyjskich i japońskich czasopism, i trochę książek, w tym jakieś zupełnie archiwalne z lat 70,
z tym, że zależy, co cię interesuje, bo tam jest przewaga rzeczy o wyplataniu z koralików (jak to się właściwie po polsku beading nazywa? koralikowanie?). Dobrym pomysłem jest też korzystanie z możliwości Google, np. zakładając, że wiele takich czasopism będzie w .pdf, wpisujesz w wyszukiwarkę w cudzysłowiu hasło, które ma się znaleźć w tytule dokumentu, a następnie ext:pdf - przykładowo zapytanie brzmi: "jewelry making" ext:pdf, i wyskakują ci same dokumenty z tym rozszerzeniem i hasłem w tytule. Mam nadzieję, że nie namotałam za bardzo ![]() Edit: Dlaczego wykropkowuje mi adres Chomikuj? Czy łamię regulamin? Przepraszam, ale niezbyt się w tym jeszcze orientuję.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Heliotis Czas edycji: 2009-12-26 o 19:46 |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Heliotis
, nie wiedziałam o takiej możliwości Google, na pewno z niej skorzystam, jak tylko przebrnę przez to co już pościągałam . I teraz pojawia się zasadniczy problem, że pewnie nigdy nie zdołam nauczyć się wszystkiego, czego chciałabym się nauczyć. Jest tego tyle, że aż przeraża nadmiar informacji, które chce się pochłonąć i opanować, a czasu brak .Im więcej wiem, tym mam większą świadomość ile jeszcze przede mną nauki biżuteryjkowej ![]() |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
W Google można wyszukiwać pliki na wiele innych sposobów - zajrzyj np. do tego artykułu. A problem nadmiaru informacji dobrze rozumiem, ja nie mogę się zdecydować na konkretną technikę i bez przerwy próbuję robić wszystko, co w efekcie równa się puszce pełnej rozgrzebanych projektów.
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Heliotis jesteś nieocenionym źródłem informacji, dziekuję
hehe chyba jedyne czego raczej na pewno nie spróbuje to wire wrapping, oplatanie drucikiem to jak dla mnie coś nie do przeskoczenie. Większą frajdę sprawia mi poznawanie tajników plecenia z koralików, choć jak na razie dalej w tym raczkuje . Jednym słowem też na razie próbuję wszystkiego, z lepszym i gorszym skutkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

jestem również

.