|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy można używać jednocześnie kosmetyków do cery mieszanej i naczynkowej?
Mam pytanie
Mam cere jednocześnie mieszaną i naczynkową. Czy mogę używać jednocześnie kremów do cery naczynkowej i mieszanej? Czy naprzykład mogę używać kremów do cery mieszanej w dzień a do cery naczynkowej na noc? Czy mogę używać maseczek oczyszcząjacych a za pare dni maseczki do cery naczynkowej? Czy kosmetyki do cery mieszanej nie zaszkodzą naczynką? Jak zaszkodzą to jakich najlepiej używac kremów, maseczek do cery mieszanej, aby jak najmniej zaszkodziły naczynką? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Czy można używać jednocześnie kosmetyków do cery mieszanej i naczynkowej?
Skarbie było już duzo o naczynkach i o cerze mieszanej
![]() ![]() Sama mam taką cerę i sa kosmetyki, które służą i naczynkom i cerze mieszanej, np.kremy nawilżające naczynkowe albo pół tłuste w zalezności od pory roku. Ja stosuję lekkie kremy naczynkwe a potem na to smaruje sie mazidłami do cery mieszanej z filtrami ![]() ![]() Maseczki typu peel off raczej tez nie wchodzą w grę. Twoim zadaniem jest ukojenie skóry, a nie jej podrażnienie, więc wszystko, co mogłoby to spowodować odpada. Przede wszystkim chroń buzię, koi i ja nawilżaj ![]() ![]() No i zima trzeba uzywać tłustszych kremów żeby ochronić buzie przed wiatrami silnymi i mrozami, bo one szkodzą bardzo naczynkom ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.