![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Różowe włosy
Na poczatek witam sie, jako ze nowa jestem
![]() Mam takie pytanie..Czy istnieje jakas dobra, rozowa farba do wlosow (chodzi mi o pasemka)? Taka, ktore nie bedzie sie wyplukiwac podczas mycia za bardzo i przede wszystkim nie bedzie przy tym farbowac reszty wlosow. Jedyne co znalazlam, to szamponetka firmy Marion, kolor baklazan (przy odrobinie wyobrazni mozna to nagiac do rozowego), ale ladnie wyglada jedynie przed pierwszym myciem...potem wygladam, jakbym plukanke rozowa zrobila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różowe włosy
niestety wszystkie tego typu kolorowe srodki sie zmywaja i sa nietrwale
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
hej,bardzo chciałabym mieć włosy w kolorze różowym - wiecie,takie jakie miała pink na poczatku kariery. przerobiłam juz fioletowy i ognista czerwień,ale mozna je spokojnie dostać w sklepie,a z takim różem jeszcze sie nie spotkałam.
czy ktos moglby mi napisac,czy jest jakis sposob na zafarbowanie sie na ten kolor w domu(np. kupienie farby w necie),albo jakie salony (najlepiej na śląsku) maja to w swojej ofercie? pytałam juz w kilku blisko mnie,ale nikt sie nie podejmuje. mam ciemnobrazowe wlosy - czy trzeba by je najpierw rozjasnic? no i czy to by bardzo je zniszczylo? z gory dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: różowe włosy!
ja w salonach m.in londy widzialam rozowa farbe w palecie, ale niestety ze slaska nie jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja widzialam na plecie rozowa farbe z londy, w salonie profesionalna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jesli masz ciemne wlosy, to roz napewno nie wydzie, musisz je najpierw rozjascic. Jeszcze nigdy nie widzialam rozowej farby w sklepie, jedynie jakąś
plukanke... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja widziałam jakieś ostro różowe próbki na wystawie salonu w Gliwicach przy ul. Rybnickiej, ale nie jestem pewna, czy to były próbki odcieni farb (były też inne "oczo***ne" kolory), czy tylko takie do wpinania jako pasemka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Witam
Paryska-musisz najpierw rozjaśnić swoje włoski,a różowy uzyskasz mieszajać farbe czerwoną z ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W salonach fryzjerskich wystarczy popytać- u mnie same fryzjerki mają różowe pasemka na ciemnych włosach i rewelacjnie wyglądają ( i wcale nie jak laleczki barbie
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi jeszcze,czy takie rozjasnianie bardzo zniszczy mi wlosy? nie planuje farbowac odrostow na rozowo - chce miec ten kolor miesiac a potem farbnac sie z powrotem na jakis ladny,spokojny brązik (taraz mam fajna "złotą czekoladę").
boje sie,ze po rozjasnieniu odrosna mi wlosy w kolorze szarym,tak jak to sie stalo mojej kumpeli.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hmm kiedys byl taki watek chyba o takich farbkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A rozjasnianie bardzo niszczy wlosy. Wysusza je, sama wiem po sobie... Wlosy sie rozdwajaja i lamia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
kasiek1987, te probki to najprawdopodobniej byly te pasemka sztuczne. u mnie taz sa,juz sie ucieszylam jak weszlam do salonu,pytam ile by kosztowalo a babeczka mi mowi,ze to sa syntetyki...
a powiedzcie mi jeszcze taka rzecz. zawsze farbuje wlosy na kolor zblizony do mojego naturalnego,a jak na czerwono czy fiolet to po jakichs dwoch,trzech tygodniach mi sie nudzi i farbuje z powrotem na braz. i rezultat jest taki,ze nie wiem,po jakim czasie pojawiaja sie widoczne odrosty. czy ktos moglby napisac,po jakim czasie bedzie to juz zaczynalo wygladac nieestetyczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
napiszcie,po jakim czasie robia sie widoczne odrosty, plissss
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej wizażanki!Mam pytanko gdzie mogę kupić różową farbę???Podajcie mi przynajmniej firmę.Nie chcę szamponetki tylko takie na stałe!Takie jakie na początku serialu miała Karolina z "Na wspólnej".
Z góry dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różowe Włosy ! ! !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Czy któraś z wizażanek wie jaki efekt uzyskam korzystając z tej farby http://www.rockmetalshop.pl/go/_info/?id=13634 biorąc pod uwagę że jestem brunetką? Pewien Pan co jakiś czas powtarza mi, że "tego nie zrobię" (oczywiście mowa tu o różu na głowie ![]() Obejdzie się bez rozjaśniania? Bo nie odważe się chyba utlenić... A może któraś z Was miała taki kolor włosów? ![]() Z pozdrowieniami nieŹrebne Źdźbło ![]() http://www.rockmetalshop.pl/go/_info/?id=8649 w gre wchodzi jeszcze powyższa farba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dot.: Różowa farba a ciemne włosy...
ja kiedys probowalam pofarbowac sobie moje ciemne wlosy czerwona farba, ale niestety nie zlapalo mi. Rozjasnilam kilka pasemek i wtedy dopiero bylo widac.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś niechcący miałam róż na głowie, gdy blond włosy pofarbowałam oberżyną, kolor zmywał się właśnie na różowo, hehe, ale to oczywiscie nie taki kolor o jaki chodzi Tobie. Wydaje mi sie, ze na ciemnych włosach Ci on nie złapie chyba że dostaniesz gdzieś farbe typu bez wczesniejszej dekoloryzacji, rozjaśnianie i koloryzacja za jednym farbowaniem.. chyba przytoczyłam jakiś slogan reklamowy. Może warto iśc do fryzjera zapytać co i jak i przy okazji o cene..
A jak już będziesz różowa to chetnie zobacze fotki z efektem pzdr;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]() Moja siostra farbuje włosy tonerami (różowy, niebieski, zielony itd.), ale musiała najpierw rozjaśnić naturalny brąz prawie do białości - jeśli po rozjaśnianiu włosy są żółtawe to niestety róż nie będzie czysty. Wprawdzie w podanym linku piszą o farbie, ale skoro jesteś brunetką to bez rozjaśniania na pewno nie wyjdzie. Jeśli zależy Ci na względnie zdrowych włosach to odradzam takie eksperymenty - pewien Pan też się ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Musisz rozjasnic jesli chcesz rozowy miec intensywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Bradzo prawdopodobne że bez rozjaśniacza nie weźmie nawet. A tak na boku to nie polecam farbowania, żeby pokazać coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Więc jeśli zdecyduje się stać napierw na jakiś czas blondynką to później zaryzykuje róż... Nieprędko, jak na razie pobawie się długością a Wam dziękuję! Miłego!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
różowe włosy -pomocy !!
Mam poważny problem i proszę o pomoc. Z góry pisze, że moja głupota nie zna granic. Mam krótkie włosy zrobiłam sie na blond. Na przyjazd mojego TŻ chciałam zaszaleć i fioletem zrobić sobie wściekły fiolet tak na jeden raz bo wiem, że fioletu można się łatwo pozbyć, był przy tym mój kumpel który farbował sobie grzywkę na czerwono i posiadał w domu rewelatora koloru czerwonego więc koniec końca mu uwierzyłam, że to po 2-3 myciach zejdzie i zaczęłam posiadać czerwony irokez i fioletowe boki. Po paru myciach został mi się róż. Wczoraj poszedł w ruch rozjaśniacz i farba ale nadal mam ten różowe włosy gdzie niegadzie choć farba i rozjaśniacz były dobrze rozprowadzone. Moje pytanie brzmi czy jest szansa by w domu przywrócić blond czy raczej mam poszukać sobie jakiegoś ciemniejszego koloru i zakryć ten barbie róż ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dot.: różowe włosy -pomocy !!
oj to namieszałaś... wlosy chyba masz znisczone od tych eksperymentow, co ?
![]() ja bym Ci teraz radziła zwyczajny, ciemny brąz.. a jaki masz kolor naturalny ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Naturalnie jestem ciemna blondynką, miałam długie czarne (farbowane) włosy i obcięłam się na krótko by dojść do naturalnego, gdy do niego doszłam stwierdziłam, że wiem dlaczego zaczęłam się farbować i strzeliłam sobie blond. Mam zamiar zafarbować się na ciemny blond i już omijać farby na jakiś dłuuugi czas ale to dopiero za jakieś 2 miesiące. A do tego czasu chyba jestem skazana na różowa plame z tyłu głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Chyba tak bym Ci najbardziej radziła . A mi sie wydaje ze za dwa miesiace moze Ci zejsc ten roz
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Co do eksperymentów kolorystycznych na głowie to przeszłam już chyba przez wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
powiem Ci, ze ja tez generalnie lubie eksperymentowac z wlosami . Ostatnio mialam fiolet
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.