czy macie jakies motywacje w życiu ?.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-07, 09:09   #1
bloondyna
Zakorzenienie

czy macie jakies motywacje w życiu ?..

no własnie . .

ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje . .
chciałabym się tym podzielic . .

ostatnio jakoś nie mam motywacje w życiu . . nic mi się nie chce . .
bywło i tak że cały dzień przesiedziałam w domu w szlafroczku i dobrze się stało , że chociaż zjadłam obiad . .
  1. zapisałam się do wątku TYJEMY RAZEM jestem chętna na przestrzeganie tamtejszych zasad , jak powinniśmy jeść i ćwiczyć . . szczerze ? nie chce mi się ćwiczyć . . wszystko jedno jak wyglądam . .
  2. obiecałam sobie i mojemu chłopakowi że będę się uczyła , kiedy powiedzieliśmy sobie że schodzimy z GG wtedy ja dawalam się na niewidoczny i , i tak siedziałam bo nie chcialo mi się uczyć . .
  3. 11 czerwca będę miała operacje na oba kolana . . nie zdaje sobie narazie sprawy z tego bólu jak przejdzie mi znieczulenie . . aczkolwiek wiem , że chyba tak będzie najlepiej jesli się podejmę tego . .
brak mi motywacji , czuje się taka byle jaka . . często mój chłopak mnie wspiera mówi żebym poszła się uczyć i jak się naucze to się spotkamy . . ja i tak tego nie robię bo wiem że się spotkamy . .

z góry dziękuje za cokolwiek co napiszecie . .
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 09:35   #2
bloondyna
Zakorzenienie

Dot.: czy macie jakies motywacje w życiu ?..

hoop . .
Stary 2007-05-07, 09:40   #3
Asienka83
Zadomowienie

bloondyna a może to wiosenne przesilenie Cię dopadło? Często wtedy ludzie mają pogorszone samopczucie, wzrost lenistwa, senność, po prostu nic ich nie cieszy i nic im się nie chce
Ja stawiam na przesilenie-a więc wiecej witamin, zwłaszcza żelaza no i trzeba to po prostu przeczekać
Wspaniałą terapią na odzyskanie sił, radości życia jest medytacja (ja od kiedy ją odkryłam stałam się zupełnie innym człowiekiem-tak mi się przynajmniej wydaje ).
Nic się nie martw, bo moim zdaniem to przesilenie i przejdzie
Stary 2007-05-07, 09:42   #4
wersta
Zakorzenienie

taki stan dopada mnie czasem zimą i męczy mnie nawet do 2 tyg.
ale piszesz, że u Ciebie trwa to cały czas. niepokojące w młodym wieku. mało ruchu i złe odżywianie może mieć na to spory wpływ

brak energii może być spowodowany też problemami zdrowotnymi -> anemia, tarczyca (chyba niedoczynność)...
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 09:42   #5
bloondyna
Zakorzenienie

Asienka83 dziekuje slicznie . . może ta pogoda , też jest dobijająca . .
medytacja ? czyli co np. robisz ??
Stary 2007-05-07, 09:43   #6
bloondyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
taki stan dopada mnie czasem zimą i męczy mnie nawet do 2 tyg.
ale piszesz, że u Ciebie trwa to cały czas. niepokojące w młodym wieku. mało ruchu i złe odżywianie może mieć na to spory wpływ

brak energii może być spowodowany też problemami zdrowotnymi -> anemia, tarczyca (chyba niedoczynność)...
to nie trwa cały czas . .
pisałam , że ostatnio tak mam , ze zdrowiem wszystko okej . .
ciągle jestem w ruchu . . lubie długie spacerki . .
Stary 2007-05-07, 10:32   #7
Asienka83
Zadomowienie

Co robię?
Włączam sobie muzykę taką przy której najlepiej mi się medytuje, jest ich mnóstwo (przeznaczone są właśnie do medytacji), wyłączam wszystie telefony jakie mam żeby nikt mi nie przeszkadzał, zamykam się w pokoju (mąż też wie że nie może wtedy wejść bo mie rozproszy ) i siadam wygodnie na podłodze po turecku bo w pozycji kwiatu lotosu-jak zalecaja mistrzowie medytacji jeszcze nie umiem ale to kwestia czasu i wygimnastykowania odpowiednich mięsni.
Plecy wyprostowane i najważniejsze jest też odpowiednie ułożenie dłoni.
(jeśli będziesz chciała to opiszę więcej, bo mogłoby to zanudzić).
Potem należy skoncentrować się na oddechu-to chyba było najtrudniejsze w nauce (przynajmniej dla mnie) całej sztuki medytacji.

Potem trzeba stopniowo wyciszać swój umysł, bo nieustanne myślenie wymaga wiele energii, która nas wyczerpuje. Przyznam się że to też jest trudne-nie mysleć o niczym - ale właśnie gdy nauczyłam się osiągać ten stan-to zauważyłam potem po tych 20-30 minutach medytacji że człowiek staje się wtedy taki spokojny, lekki - wyciszony i radosny
Bardzo pomocne w wyłączeniu niepotrzebnego myślenia jest też medytowanie z powtarzaniem jakiejś formułki, wyrazu czyli z tzw. mantrą albo też powtarzanie afirmacji-ja osobiście tylko tak medytuję-z afirmacją
Np. moja ulubiona
Chcę, mogę i potrafię być w pełni zadowolony z siebie, swojej pracy, swoich związków, całego swojego życia
albo
Akceptuję życie i chętnie zgadzam się zmieniać na lepsze oraz twórczo rozwijać!
Takich afirmacji jest mnóstwo, można sobie samemu ułożyć. I powiem Ci, że połaczenie medytacji i afirmacji daje bardzo wiele

Ale się rozpisałam, ale to tak w skrócie i może trochę chaotycznie, ale tego jest na prawde mnóstwo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 11:48   #8
atka83
BAN stały

Fajny wątek,pasujący do mojego stanu.
Nie mam ostatnio żadnej motywacji w życiu,też nic mi się nie chce,jestem ostatnio często podłamana.Ta,powinam mieć dla samej siebie,ale nie moge się zebrać,bo ktoś zniszczył moje poczucie wartości.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 14:21   #9
bloondyna
Zakorzenienie

dziękuje . . z free samples dostałam taką płytkę ze spokojną muzyką więc przydała mi się do ćwiczenia jogi wypiłam plusza i jest lepiej

z medytacją spróbuję jak będę sama ... np. jutro rano . .
dziękuje kochana bardzo mi pomogłaś . .

atka to chyba najgorsze co może być nie mieć motywacji do zycia . . chyba obie musimy przemóc siebie i zmusić się do działania bo takie zycie z " niechcenia " staje się monotonne i nudne . .
Stary 2007-05-07, 14:37   #10
Maniwa
Wtajemniczenie

I ja stawiam na przesilenie. Ja mam to co roku na wiosnę i jesień.
Robi sie cieplej, grzeje słoneczko a ja nie mam na nic ochoty. A na jesień płaczę za tym słoneczkiem i wizja zasp śnieżnych mnie dobija.
Ale co roku trzeba sobie z tym radzić.
I albo przejdzie samo - ale wkurzysz siebie i kilka osób swoimi humorami, albo jak pisała Asienka spróbujesz to pokonać. Witaminy, żelazo - działają, medytacja - jak najbardziej, stosowałam kiedyś - rewelacja.
I nie daj się, na pewno znasz sposoby by sobie poprawić humor
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 14:39   #11
M_ileczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Fajny wątek,pasujący do mojego stanu.
Nie mam ostatnio żadnej motywacji w życiu,też nic mi się nie chce,jestem ostatnio często podłamana.Ta,powinam mieć dla samej siebie,ale nie moge się zebrać,bo ktoś zniszczył moje poczucie wartości.
I u mnie tez tak jest
Juz od dłuższego czasu..
Nie ma to jak brak motywacji zeby wstać rano z łóżka
M_ileczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 14:44   #12
bloondyna
Zakorzenienie

zgadza się . .

przesiedziałam od rana przy komputerze , nie mam motywacji iść się uczyć chociaż mam dwie kartkówki eh . .
taka sliczna pogoda - chłopak chce wyciągnąc mnie na spacer a ja co ?
odmówiłam ehh . .
sama siebie nie rozumiem
Stary 2007-05-07, 14:53   #13
rozrabiara
Zadomowienie

Skąd ja to znam. Czasami przychodzi coś takiego, że człowiekowi nic się nie chce. Wszystko jest źle, wszystko nie tak i palcem nie chce się kiwnąć. U mnie to po prostu musi minąć samo i jakoś chyba sobie z tym nie radzę. Ewentualnie włączam jakąś muzykę, która mnie pobudzi, coś w stylu: Relax, take it easy I troszkę się ożywiam.
Wydaje mi się, że trzeba się samemu kopnąć nieco w tyłeczek i wziąć się za siebie, ale z drugiej strony... Nie ma ku temu motywacji. Eh, ta kobieca natura
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 15:00   #14
bloondyna
Zakorzenienie

czasami jest cięzko . . zmusiłam się do ćwiczenia jogi włączyłam spokojną muzykę i jest mi o niebo lepiej . .
aczkolwiek uczyć dalej mi się nie chce . .

ale muszę byc mocna ! nie poddam się tak szybko ! ..
Stary 2007-05-20, 16:44   #15
Sheril
Zadomowienie

GG do Sheril

Ja też mam tak...nic mi się nie chce, na nic nie mam czasu, robie wszystko na ostatnią chwilę, a potem są tego efekty. Nie mam na nic siły ani ochoty, najchętniej bym leżała tylko w łóżku i oglądała telewizję albo nie wychodziła z kompa. Muszę się wziąć za siebie. Kiedyś trzeba. To odpowiedni moment.

WWW.DOGOMANIA.PL - zainteresuj się losem zwierząt!

www.nailsbymagda.pinger.pl Mój blog pazurkowy. Moja pasja. Zapraszam!
Sheril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości