|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
cera tłusta pod suchą?
witam
![]() ![]() mam problem i mam nadzieję że mi pomożecie. otóż mam jakąś dziwną cerę i nie wiem co mam z nią zrobić. wygląda to jakby tłusta cera była przykryta suchą. tzn na górze (na całej twarzy)jest jakby przesuszona i odchodzą takie białe drobniutkie i ledwo widoczne kawałeczki skóry, jakby była b. przesuszona. a pod spodem (równiez na całej twarzy), o każdej porze dnia, się świeci! :/ możecie mi powiedzieć jaka to cera? czy to jakiś dziwny przypadek cery mieszanej?? jak mam ją pielęgnowac? używam dośc wysuszającego podkładu, a na noc kremu nawilżającego. czy to dobrze? dzięki za odp ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: cera tłusta pod suchą?
Wydaje mi się, że masz cerę tłustą tylko odwodnioną. Nie jestem ekspertką, ale mnie się też tak czasami zdarza. Robię wtedy regularnie peelingi i stosuję jakiś krem mocno nawilżający. Jest ich trochę na rynku i ceny mają różnorodne, musisz więc coś wybrać dla siebie. Stosuj też maseczki mocno nawilżające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie tak mi sie wydawalo ze musze ja nawilzac, tylko ze po zastosowaniu mojego kremu nawilzajacego, co prawda te "przesuszenie" znika, ale wydaje mi sie ze cera jeszcze bardziej sie swieci... uzywam kremu oceanic AA aquaice na noc... myslicie ze to wina zlego kremu czy kazdy nawilzajacy powoduje ze cera sie mocnej swieci???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ha widzę , że podobnie jak u mnie.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...87#post4398087 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.