|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
blokery słoneczne
mam pytanko - czym są blokery słoneczne? czy są to kremy z wysokimi filtrami? Szukam czegos do cery naczynkowej -lub do stosowania na krem
pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: blokery słoneczne
Cześć Sam
![]() Odpowiedz znajdziesz w tym artykule: http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_faktory_cz2.php Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Beza podała Ci gdzie szukać odpowiedzi. Ja mogę polecić najlepszy krem z filtrami jaki znam : to SVR100B (lub SVR50B) - można go stosować jako krem na dzień (tzn.bez nakładania wcześniej innego kremu)
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dziękuje Beatku,
a gdzie mozna dostać taki kremik ? Ewentualnie cos innego (dostępnego w Polsce) z wysokim filtrem. Pozdrawiam jesiennie Sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Samanta Fałkowska napisał(a):
> a gdzie mozna dostać taki kremik ? na przykład w Esentii ![]() [ przy okazji - to chyba najniższa cena jaką widziałam, właśnie kupiłam po po 43 zł - w moim mieście apteki oferuja go średnio o 10 zł drożej ! ] ja też Ci po polecam, Sam ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
czesc Maga,
a gdzie ta Esentia ? pozdrawiam w ten nieco smutny zimowy dzien:-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ta jesien taka zimna, że juz ją jako zimę traktuje <hmmm>
A tak przy okazji - szukam kremiku na naczynka - przeczytałam wszystkie artykuły na Wizazu na ten temat i zastanawiam się miedzy Avene, a Lirac. Może ktoś z Was przetestował oba? Który z nich byłby lepszy w okresie zimowym? pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Esentia jest tu :
![]() http://esentia.pl/servlet/SNFSearch?...y_id=&p_page=1 co do kremików na naczyńka to miałam obydwa które Cie interesują, tylko że nie mam naczyniek ![]() Avene mogę Ci posłac próbke, bo mi jeszcze sporo zostało i chyba nie zdążę zużyc przed terminem ![]() ![]() Akurat nazbierało mi się przesyłej nieco do rozesłania po świecie, jedna więcej nie zrobi różnicy ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
o! Miło z Twojej strony
mój adres: escimo@wp.pl weszłam na stronie - jest tam inf. że preparat ma postać kremu tonujacego (nie wiem czy w takim znaczeniu,ze posiada kolorek....? ) pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, jest bladopomarańczowy, i lekko zabarwia cerę (u mnie - rozjaśnia i tonuje), bo on nie wchłania się całkowicie tylko pozostawia warstewkę ochronną na powierzchni skóry (ale matową).
Poza tym, regularnie stosowany leciutko działa jak samoopalacz (podobnie zresztą, czyli lekko "samoopalająco" działają Anthelios 60+ XL LRP i Photoderm Max 100 z Biodermy). Mozna na niego nakładać podkład - wielka zaleta, po na innych blokerach podkłady zmieniają właściwościwarzą się, rozmazują albo błyszczą. Napiszę do Ciebie najpóźniej jutro - teraz musze znikać, nie wiem czy będę jeszcze w zasięgu sieci ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
maga napisał(a):
> Samanta Fałkowska napisał(a): > > > a gdzie mozna dostać taki kremik ? > > na przykład w Esentii ![]() albo w każdej (prawie ![]() ![]() > [ przy okazji - to chyba najniższa cena jaką widziałam, właśnie kupiłam po po 43 zł - w moim mieście apteki oferuja go średnio o 10 zł drożej ! ] ja w aptece obok (wawa) kupuję za 43 zl (ale bez kosztow przesylki ![]() > ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.