|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: krainasnow
Wiadomości: 1 180
|
kapusniak
hey
chciała bym zrobić kapuśniaczek taki z młodej kapusty ale nie wiem jak to sie robi wiem ze ma sie w nim znaleźć koperek ziemniaki kapusta mloda ... no własnie i co jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kapusniak
liść laurowy, marchewka i troszkę pietruszki napewno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: kapusniak
I odrobinka octu do smaku dodana na sam koniec.
__________________
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
|
Dot.: kapusniak
Ja jeszcze dodaję młody szczypiorek i pietruszkę. A wywar na tą zupę robię z rosołka warzywnego Knorra
![]()
__________________
www.miauczykotek.pl
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-03
Wiadomości: 565
|
Dot.: kapusniak
Jak ktoś chce bardziej treściwą zupkę, można ugotować na jakimś mięsku (skrzydełko np) i jak będzie miękkie usunąć kości i mięsko wrzucić do zupki... Już sobie narobiłam smaka na kapuśniaka
![]()
__________________
Jesteś ograniczony tylko własną wyobraźnią.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 282
|
Dot.: kapusniak
ja robie na zeberku, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie, troche wegety lub rosolek, pieprz, pietruszke , marchewke, kapuste siekam na koniec dodaje pokrojone pomidorki i swiezy koperek MNIAM.......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.