|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Po jakim czasie chłopak powinien się zdeklarować? I o co chodzi z tą kontrolą?
W sensie jeśli np. przez pół roku znajomość się nie rozwija, stoi w miejscu, chłopak nic nie mówi o naszej przyszłości, nie zrobił jakiegoś ruchu w kierunku pogłębienia znajomości, zachowuję się jakby się wstydził bardzo/bał się dziewczyny?
Jak byłam w związkach to wiem, ze chłopaki po pół roku jak nie widzieli, że mi zależy to zrywali. A jak to chłopakowi nie widać, ze zależy? Druga sprawa to ta, ze np. lubi sobie spontanicznie wpaść do mojego domu, w sensie bez zapowiedzenia chociażby smsem (bo dzwonić i tak nigdy nie dzwoni) i wkurza się, jak mu mówię, żeby wcześniej się zapowiadał. Nie czuję sie komfortowo, jak np. kąpie się a mama woła, ze on przyszedł, albo jak sprzątam na strychu i jestem cała w kurzu a on przyjechał. Albo jak się nie wyloguję od razu z messengera to zaraz wysyła mi smsa "że się nie wylogowałam" - wczoraj o 15.40 przysłał mi takiego, a zaraz minutę po, ze nieaktualne, bo przecież ja się wylogowałam, może nie zaraz, ale minutę-2 po tym, jak się z nim pożegnałam. I jak mam na to reagować/ Na niezapowiedziane wizyty czy takie smsy? |
|
|
|
|
#2 |
|
Interleukina Druga
|
Dot.: Po jakim czasie chłopak powinien się zdeklarować? I o co chodzi z tą kontrolą?
Pół roku to wciąż świeży związek. Powinno być między wami zainteresowanie i chęć poznania drugiej osoby. Dla niektórych będzie to za krótko żeby dawać jakieś poważne deklaracje na przyszłość, ale skoro nie planujecie rozstania to powinniście mieć wspólny pomysł na najbliższe tygodnie - co robicie w weekend, co w rocznicę i że w ferie/wakacje chcielibyście coś razem zobaczyć, wyjechać. Kompletny brak tematów przyszłości, nawet tej najbliższej oznacza, że chłopak prawdopodobnie nie widzi Cię w niej.
Odnośnie drugiej sprawy: nie masz obowiazku zostawiać wszystkiego i lecieć do chłopa dlatego, że on w tym momencie ma ochotę. Niech poczeka aż skończysz robić co robisz (nawet jeśli będzie to trwało godzinę czy dwie) albo zaangażuj go do pomocy - oczywiście jeśli masz ochotę widzieć się z nim tego dnia. Albo zwyczajnie powiedz, że "wybacz, ale na dzisiaj mam już plany, miło Cię widzieć, ale papa" (nawet jeśli te plany to samotne oglądanie serialu w łóżku - masz do tego prawo). Nie wiem o co chodzi z tym wylogowywaniem - ani tobie ani mu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po jakim czasie chłopak powinien się zdeklarować? I o co chodzi z tą kontrolą?
Jak często się spotkacie i kontaktujecie? W jaki jeszcze sposób okazuje swoje zainteresowanie? Jak się przy nim czujesz? To wszystko ma znaczenie. Niektórzy nie są wylewni w uczuciach, a zamiast gadać wola czyny (osobiście takich ludzi szanuję, bo gadac potrafi każdy 😜
.Z tym niezapowiadaniem się... Hmmm.. Sama też tego nie lubię, ale musisz postawić sprawę jasno. Powiedz, by chociaż jakieś 15-30 minut wcześniej mówił, że wpadnie, bo wolisz wiedzieć i tyle. Jak mu zależy to zrozumie. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- No i myślę, że to normalne, że masz swoje życie i sprawy poza związkiem. On musi to zrozumieć. |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
1. Chłopak może nic nie mówić bo albo nie planuje przyszłości, albo czeka na Twój ruch.
2. Niezapowiedziane wizyty w domu który nie jest Twój są dla mnie nieakceptowalne. Usiądź, wytłumacz mu że tak nie można i następnym razem jak przyjdzie to nie otworzysz drzwi. 3. Kontrolujący typ, uważaj. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A Wy w ogóle jesteście w związku? Była jakakolwiek deklaracja z jego strony? Bo dla mnie to wygląda jak zwykłe koleżeństwo. Ile macie lat?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
O, pamiętam Cię z poprzednich wątków!
Czy to ten sam koleś, co poprzednio, czy już inny chłopak? |
|
|
|
|
#8 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za pierwszym razem bym się zmieszała i poprosiła o wcześniejszy kontakt, bo nie lubię niezapowiedzianych wizyt. Za drugim razem bym się wkurzyła, powiedziała, że jestem zajęta, spotkajmy się kiedy indziej (może za dwie godziny, może za dwa dni). Za trzecim razem uznałabym, że mam do czynienia z debilem, który nie słucha co do niego mówię, nie szanuje mojego zdania i moich potrzeb. Do niewidzenia się z panem. Na sms o messengerze odpisałabym "i co w związku z tym?". |
|||
|
|
|
|
#9 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O ile w ogóle jesteście w związku, bo po twoim opisie trudno coś takiego stwierdzić. Cytat:
Cytat:
Ja bym takie smsy ignorowała albo wprost bym zapytała o co chodzi. |
|||
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że typ lubi kontrolować. Ja bym była ostrożna.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
O co chodzi z tym wylogowaniem się na mesengerze? Nie rozumiem, może ktoś wytłumaczyć?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Jeżu to tak ludzie robią? A nie może później pisać chociażby z koleżanką? Dziewczyno uciekaj od niego! To jest chore.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież wy nawet nie jesteście ze sobą pół roku, nawet nie wiesz czy go lubisz, nie ciągnie cię do niego, czujesz dystans, on cię nachodzi bez zapowiadania, kontroluje to co robi na messengerze jak jakiś fiksat. Po jaką cholerę ci ten facet, oprócz zatkania ust rodzinie?
|
|
#15 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Autorko uwolnij się od rodziców i wejdź do realnego świata, bo żyjesz w jakimś dziwnym świecie, gdzie rodzice o Tobie decydują, nie wiesz czego wymagać od chłopaka/męża, spotykasz się pół roku z chłopakiem i dalej nie wiesz czy jesteście w ogóle w związku czy to tylko relacja koleżeńska. Jak Ty w ogóle wyobrażasz sobie pogłębienie relacji? Złapanie za rękę? Całus w policzek? Czy wspólne plany wakacyjne? Zależy Ci na tym chłopaku?
|
|
|
#16 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

.